Iosif Anca – Fiare si sfinti fata in fata


Prin indurarea Domnului am ajuns la lectia a 6-a, din tematica „Lectii din cartea Daniel” intitulata „Fiare si sfinti, fata in fata”. Cu ce cuvant ar fi potrivit sa incepem sa laudam pe Domnul, astazi Apocalipsa 15 de la versetul 3, parte dintr-o cantare, dintr-o exclamare inaintea Lui Dumnezeu: „Mari si minunate sunt lucrarile Tale, Doamne Dumnezeule Atotputernice, drepte si adevarate sunt caile Tale, Imparate a neamurilor. Cine nu se va teme Doamne si cine nu va slavi Numele Tau, caci numai Tu esti Sfant si toate neamurile vor veni si se vor inchina inaintea Ta pentru ca judecatile Tale au fost aratate.” Amin. Laudat sa fie Domnul si binecuvantati sa fie toti inchinatorii Sai! Intre care cred ca va doriti sa fiti si cei ce ma ascultati. Sa fim cu luare aminte la ceea ce invatam din cartea Daniel pentru ca el a fost un om scump inaintea Domnului. Avea in el Duhul Dumnezeului celor sfinti si a vazut fiarele, l-au inspaimantat vedeniile si sunt mai inspaimantatoare realitatile de pe teren. In primul rand sa ne intrebam ce este o fiara in inteles biblic, in aceste simboluri profetice. In intelegerea mea este o manifestare institutionalizata cu puteri in plan multinational de factura demonica si umanista care doreste si dobandeste controlul asupra unei parti cat mai mare a creatiei.

In cartea Daniel cap.2 este scris de la vers.37, sunt cuvintele profetului in tacuirea visului: „Tu imparate, esti imparatul imparatilor caci Dumnezeul cerului ti-a dat imparatie, putere, bogatie si slava. El ti-a dat in maini, oriunde locuiesc ei, pe copiii oamenilor, fiarele campului si pasarile cerului si te-a facut stapan peste toate acestea: tu esti capul de aur! Dupa tine se va ridica o alta imparatie, mai neinsemnata decat a ta; apoi o a treia imparatie, care va fi de arama si care va stapani peste tot pamantul. Va fi o a patra imparatie, tare ca fierul; dupa cum fierul sfarama si rupe totul, si ea va sfarama si va rupe totul, ca fierul care face totul bucati. Si descrie in continuare aceasta o a 4-a imparatie. In cap.5 vers.18 si 19 este o reluare a coordonatelor stapanirii lui Nebucadentar, spune Scriptura aici ca Dumnezeu ii daduse „imparatie, marime, slava si stralucire” si ii „daduse toate popoarele, neamurile, oamenii de toate limbile se temeau si tremurau inaintea lui.” Asta este o fiara. Un sistem statal, multinational care stapaneste cu autoritate. In cap.7 scrie in vers.2 si 3 ca a vazut cum cele 4 vanturi ale cerul, deci influenta este in primul rand spirituala, „ a izbucnit pe marea cea mare, pe pamant si 4 fiare mari au iesit din mare deosebite una de alta. Si scrie in versetul 17: „Aceste 4 fiare sunt 4 imparati”, mai exact 4 imperii care se vor ridica pe pamant.

—ACEST ARTICOL ESTE UN CIOT. PUTETI CONTRIBUI LA RASPANDIREA MESAJULUI EVANGHELIEI PRIN EDITAREA SI CONVERSIA MESAJELOR AUDIO IN TEXT. IN FELUL ACESTA MOTOARELE DE CAUTARE VOR INDEXA MAI MULTE DETALII DESPRE ACEST PROIECT SI MAI MULTI OAMENI VOR AJUNGE PE ACEST SITE SI VOR AUZI, VOR CITI SI VOR INGELEGE MAI BINE MESAJUL LUI DUMNEZEU PENTRU OMENIRE. PUTETI CONTACTA STAFF-UL HpS PRIN SECTIUNEA DE COMENTARII DE PE PAGINA „SUSTINE HpS”—

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *