Cristian Ionescu – Lucrarea Duhului Sfant


Laudat sa fie Domnul si Domnul sa binecuvanteze pe cei care in seara aceasta au slujit Domnului, s-au inchinat si au reprezentant, din partea Domnului, instrumente prin care El sa ne dea zidire sufleteasca, hrana sprirituala. Acum ne ridicam in picioare si ascultam Cuvantul Domnului din a 2-a Epistola a apostolului Pavel catre Corinteni, din capitolul 3 citim.

Citim de la versetul 1 pana la incheierea acestui capitol, toate cele 18 versete, pagina 1129, 2 Corinteni capitolul 3. Cuvantul Domnului spune asa: „Incepem noi iarasi sa ne laudam singuri? Sau nu cumva avem trebuinta, ca unii, de epistole de lauda, catre voi sau de la voi? Voi sunteti epistola noastra, scrisa in inimile noastre, cunoscuta si citita de toti oamenii. Voi sunteti aratati ca fiind epistola lui Hristos, scrisa de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneala, ci cu Duhul Dumnezeului celui Viu; nu pe niste table din piatra, ci pe niste table care sunt inimi de carne.

Avem increderea aceasta tare in Dumnezeu, prin Hristos. Nu ca noi, prin noi insine, suntem in stare sa gandim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastra, dimpotriva, vine de la Dumnezeu, care ne-a si facut in stare sa fim slujitori ai unui legamant nou, nu al slovei, ci al Duhului; caci slova omoara, dar Duhul da viata.

Acum, daca slujba aducatoare de moarte, scrisa si sapata in pietre, era cu atata slava, incat fiii lui Israel nu puteau sa-si pironeasca ochii asupra fetei lui Moise, din pricina stralucirii fetei lui, macar ca stralucirea aceasta era trecatoare, cum n-ar fi cu slava mai degraba slujba Duhului? Daca slujba aducatoare de osanda a fost slavita, cu cat mai mult o intrece in slava slujba aducatoare de neprihanire. Si, in privinta aceasta, ce a fost slavit nici n-a fost slavit, din pricina slavei care o intrece cu mult.

In adevar, daca ce era trecator era cu slava, cu cat mai mult va ramane in slava ce este netrecator! Fiindca avem, dar, o astfel de nadejde, noi lucram cu multa indrazneala si nu facem ca Moise, care isi punea o mahrama peste fata, pentru ca fiii lui Israel sa nu-si pironeasca ochii asupra sfarsitului a ceea ce era trecator. Dar ei au ramas greoi la minte: caci pana in ziua de astazi, la citirea Vechiului Testament, aceasta mahrama ramane neridicata, fiindca mahrama este data la o parte in Hristos.

Da, pana astazi, cand se citeste Moise, ramane o mahrama peste inimile lor. Dar, ori de cate ori vreunul se intoarce la Domnul, mahrama este luata. Caci Domnul este Duhul; si unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia. Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului.” Amin.

Domnul sa binecuvanteze Cuvantul Sau! Domnul sa binecuvanteze propovaduirea, ascultarea si implinirea cuvantului Domnului in vietile noastre! Amin. Va invit sa ocupati locurile.

Scumpii mei, este a 14-a lectiune referitoare la persoana si lucrarea Duhului Sfant. Sunt multe lucruri de vorbit in sensul acesta. De data aceasta insa ne oprim aici si este posibil dupa o perioada de pauza, sa reluam aceasta lucrare a Duhului Sfant si sa ne referim mai in amanunt la roada Duhului Sfant.

De data aceasta am dori cu precadere sa ne oprim la lucrarea supranaturala si exterioara pe care o face Duhul Sfant in viata credinciosului, puterea supranaturalului care se manifesta in viata celor nascuti din nou, in viata copiilor Lui Dumnezeu. Si vedeti dumneavoastra, de fapt noi nu putem sa izolam, sau sa dam la o parte lucrarea Duhului Sfant in vietile noastre din nici o secventa legata de mantuire sau lucrurile care insotesc mantuirea asa cum spune Cuvantul Domnului.

Duhul Lui Dumnezeu lucreaza la convertirea omului, atunci cand un om aude Cuvantul Evangheliei, exact cum ni se spunea in textul citit in seara aceasta, oridecate ori vreunul se intoarce la Domnul, mahrama, orbirea aceea de a nu vedea realitatea, de a nu intelege chemarea Lui Dumnezeu este data la o parte, caci Domnul este Duhul. Si unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenie, eliberare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *