Sorin Iacoban – Ce fel de oameni ar trebui sa fim – 1 –


Cred ca se merita si in seara aceasta, toti care suntem aici sa spunem: „Laudat sa fie Domnul!”. Si Dumnezeul nostru sa fie binecuvantat Amin! Daca vreti sa deschideti impreuna cu mine Cuvantul Domnului, voi citi cateva versete din a 2-a epistola a apostolului Petru din cap.3 incepand de la vers.8 in jos pana la vers.14: „Dar, preaiubitilor, sa nu uitati un lucru: ca, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani sunt ca o zi. Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta. Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde. Deci, fiindca toate aceste lucruri au sa se strice, ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi, printr-o purtare sfanta si evlavioasa, asteptand si grabind venirea zilei lui Dumnezeu, in care cerurile aprinse vor pieri, si trupurile ceresti se vor topi de caldura focului? Dar noi, dupa fagaduinta Lui, asteptam ceruri noi si un pamant nou, in care va locui neprihanirea. De aceea, preaiubitilor, fiindca asteptati aceste lucruri, siliti-va sa fiti gasiti inaintea Lui fara prihana, fara vina si in pace.” Amin. Va rog sa ocupati locurile.

Slava Domnului pentru indurarile Lui! Am traversat din nou oceanul si dupa ce am traversat, luni noapte am ajuns in Suceava, am traversat si Romania. Si azi dimineata am fost alaturi de cei din Otelul Rosu si de prietenul meu, fratele Petrica Barbu la bucuria pe care Dumnezeu le-a harazit-o, sa deschida un nou locas de inchinare. Si in seara aceasta prin harul Domnului m-am oprit in dreptul chemarii pe care prietenul meu Cristi mi-a facut-o, sa fiu impreuna cu dumneavoastra. Si desi simt oboseala, totusi cred ca Domnul imi va da putere. Spunea fratele Cornel, daca veti fi doritori. Daca nu, eu ma uit repede la ceas, mai am un ceas cu mine, deci eu ma uit la ceasul de pe perete si ma uit prin sala la celalat ceas. Ca am adus cel mai bun ceas cu mine, este sotia mea cu mine. Si daca nu curge, si eu ma uit, vad eu ceva la ea atunci spun Amin. Dar daca curge de la Domnul, atunci voi lasa Cuvantul Domnului sa curga si Domnul sa dea Cuvantul Lui. Amin. Salutari sfinte si de la cei de la Otelul Rosu, salutari sfinte de la cei din Detroit si din alte parti, inca mai sunt proaspete, salutari sfinte. In luna mai, impreuna cu sotia mea am fost in Africa din nou, am participat si ne-am bucurat de 97 de suflete care au incheiat legamant cu Domnul. Si cred ca ar trebui, vestile care vin sa ne puna pe ganduri. Ar trebui sa ne puna pe ganduri. Fie ca Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa luam aminte la Cuvantul Domnului.

Spunea Dumnezeu in vremea aceasta un lucru valabil si pentru cei de la Deva. Valabil pentru fiecare de aici, fie tanar, fie batran. Spunea Dumnezeu, in anul acesta, spre inceputul anului, am inceput inlocuirea prin poporul Meu. Un cuvant care ar parea greu de crezut. In vremea in care circula invatatura aceasta: „odata mantuit,pentru totdeauna mantuit, Domnul face tot, noi nu trebui sa facem nimic, numai sa credem, mai venim din cand in cand pe la adunare, mai pozam a pocaiti prin adunare, mai intindem mana si poate mai facem o fapta, mai cantam o cantare, poate rostim un Cuvant aL Domnului si suntem membrii in Biserica Domnului” si totusi as vrea sa va spun din partea Lui Dumnezeu. Dumnezeu a spus: „Pe unii i-am asteptat ani de zile, nu 1 an, 2, 3, ca in acea pilda, pe care insasi Domnul Isus a spus, zeci de ani. Asteptarea Stapanului in dreptul multora, uitandu-se la rodul lor, la viata lor, la trairea lor, a fost indelung rabdatoare. Si Domnul spunea cu durere cuvantul acesta:„Am inceput inlocuirea!” Fie ca Domnul sa ne ajute sa ne dam seama ca putem fin inlocuiti. Spunea Duhul Domnului: „Si tu poti fin inlocuit!” Sa nu crada cineva ca daca a fost membru in biserica penticostala 20, 30, 40, 50 de ani, gata asta este de ajuns. Diavolul in vremea asta se lupta, nu cu cei care sunt afara, cu ei nu are treaba, aceea sunt ai Lui. Cu tine si cu mine se lupta, cu cei care inca mai cauta pe Dumnezeu. Si stiti cat trebuie sa cadem? Nu trebuie un an, nici macar o zi, o clipa de neveghere. Pentru cei care conduceti masina, cat trebuie ca sa se intample un accident? Trebuie sa umbli in zig – zag multi kilometri? Cat trebuie sa adormi la volan? 2 ore si sa nu te mai trezesti? O clipa. Si chemarea Domnului in vremea aceasta este si pentru cei din Deva.

Alegerea care trebuie sa o faceti si care trebuie sa o facem este sa ne curatim inima. Este sa ne curatim cugetele Este sa ne curatim vesmintele. Si sa ne apropiem de Domnul. Stiti cum sta Domnul in vremea aceasta si chemarea Domnului este ca acea chemare, poate aici in Romania se…,in America cand spun multi din copii si cei care au crescut acolo nu stiu exprimarea aceasta: „Domnul cheama poporul cum isi cheama closca puii.” Poate, nici cei din Deva poate nu au vazut, eu tin minte de multe ori Domnul a folosit cuvantul acesta pentru popor: „Eu chem cum isi cheama closca puii.” Pentru ca mi-aduc aminte de copil, mama mea cand eram in Romania, avea closca mereu si in momentul in care closca simtea un pericol, in momentul in care closca isi chema puii, isi ridica aripile. Si avea un sunet specific care il intelegeau puii. Si puii se repezeau la chemarea mamei sa vina langa ea. Dar va spun ca n-am vazut niciodata puii aceia care sunt de diferite culori, unii galbui, unii albiciosi, unii negru cu galben, unii negru, unii tarcat, n-am vazut sa se ciupeasca ei intre ei si sa spuna: „Tu du-te pe stanga, tu la numarul 1, ca eu sunt la numarul 2.” Sub aripile Domnului are loc si numarul 1 si numarul 2, sub aripile Domnului are loc si ala care tu nu vrei sa stai pe banca, pe care il ocolesti si nu vrei sa dai Pacea Domnului, pentru care nu ai putere si nu vrei sa te rogi. Sub aripile Domnului avem loc toti. Fie ca Dumnezeu sa ne faca sa intelegem.

N-am vazut,n-am vazut lucrul acesta. Exemplul acesta pe care Dumnezeu l-a dat: „closca isi cheama puii”, asa Domnul ne cheama. Si nu trebuie „tu du-te pe stanga, tu du-te pe dreapta”, puii se inghesuiau asa langa closca. Ala albicios langa ala negricios, langa ala care era mai tarcat, ala roscovan, nu conta culoarea. Nu conta ca era unul mai slab, unul mai plinut. „Stai, tu du-te mai incolo, nu ai loc! Eu trebuie sa cant, eu…” Nu, nu! Puii stiau ca veneau langa mama. Frati si surori, chemarea Domnului e valabila inca in vremea aceasta, Dumnezeu ne cheama langa El. Si nu putem sta oricum langa El. Noi nu putem sta oricum langa El. Sa stiti ca Dumnezeu nu are nevoie de tine si de mine ca sa isi dovedeasca existenta. Dumnezeu nu are nevoie de tine si de mine ca sa isi implineasca numarul de…, Dumnezeu ne iubeste si ne vrea. Dumnezeu vrea lucrul acesta. Dar nu putem sa traim noi cum vrem si Domnul ne mantuieste pentru ca Domnul este bun. NU! Noi avem nevoie de Dumnezeu, eu si tu avem nevoie de Dumnezeu. Casa aceasta are nevoie de Dumnezeu. Dar Dumnezeu poate sa isi implineasca numarul deplin al neamurilor si fara tine si fara mine, daca eu nu-L vreau, daca eu nu-L iubesc.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *