Ioan Panican – Sa ai o inima simpla – 1 –


Evanghelia dupa Luca in cap.al 10-lea, vers.cu nr.21 unde Cuvantul Domnului spune asa: „In ceasul acela, Isus S-a bucurat in Duhul Sfant si a zis: “Tata, Doamne al cerului si al pamantului, Te laud pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. Da, Tata, fiindca asa ai gasit cu cale Tu.”” Amin. Sa luam loc si sa ascultam cu luare aminte Cuvantul Domnului.

Un cuvant care asa cum imi place sa spun mereu si mereu, imi doresc mult sa ajunga la inima fiecaruia. Si cum am mai spus si in alte randuri, locul de drept a Cuvantului Lui Dumnezeu nu este capatana. Locul de drept a Cuvantului Lui Dumnezeu este inima. Si cand Cuvantul Lui Dumnezeu locuieste in adevar in inimile noastre, Duhul Sfant ia din inimile noastre din Cuvantul Domnului ganduri pline de intelepciune si le ridica si la capatana ca sa ne inchinam Domnului nu doar cu toata inima, cu tot sufletul si cu tot cugetul si in felul acesta toata puterea vietii noastre sa o punem in slujba Domnului, in slujba Evangheliei, in largirea Imparatiei, adica in mantuirea semenilor nostri. Amin.

In Psalmul 22, vers.cu nr.22, un psalm profetic Domnul Isus spune: „Voi vesti Numele Tau fratilor mei si Te voi lauda in mijlocul adunarii” Si acum va marturisesc si va intreb: a facut lucrul acesta minunat Domnul Isus cat a fost pe pamant? Cand noi ajutam pe oameni sa fie mantuiti, facem ca pamantul sa semene tot mai mult cu cerul. Acolo toti sunt mantuiti. Si ce dintai dorinta a noastra exprimata mereu si mereu in rugaciune este „Vie Imparatia Ta!” In ceasul acela Isus s-a bucurat in Duhul Sfant.

Cum spunea si preaiubitul frate Mitica daca ati fost cu luare aminte mai inainte despre Isus Mantuitorul si Dumnezeul nostru. El a fost 100% om si 100% Dumnezeu. S-a bucurat, a plans si i-a fost mila de oameni si a facut ceva minunat pentru ei. Imparatia cerurilor, Imparatia Lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, cum ne invata mereu si mereu slujitorii satanei care se prefac in slujitori ai neprihanirii, si care cu mare iscusinta, strecuara pe furis, erezii nimicitoare si multi ii urmeaza in destrabalarile lor si ii dau inainte cu invatatura aceasta diavoleasca: evanghelia prosperitatii, evanghelia bunei dispozitii si evanghelia pozitiva.

Ni se spunea dimineata daca ati fost atenti, cand adevarata dragoste dispare, se insinuiaza, adica vine falsa dragoste si anume iubitor de sine, iubitor de bani si iubitor mai mult de placeri decat de Dumnezeu. Si din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci, dar cine va rabda pana la sfarsit, toata acesta grozavie care se intampla si in lume si in biserica, acela zice, va fi mantuit. Doamne ajuta si Doamne da izbanda! Doamne ajuta si Doamne da izbanda! Toata viata este un test al rabdarii. Dumnezeu este rabdator, diavolul este nerabdatator. Cu cine semanam? Cine guverneaza sau cine conduce inimile, gandurile si vietile noastre.

In ceasul acela Isus s-a bucurat in Duhul Sfant. Imparatia Lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, ci este neprihanire, mai apoi este pace si vine bucuria din Duhul Sfant, nu din imprejurarile vietii. Este o bucurie slavita care vine de sus, vine din cer, vine de la Dumnezeu. Cum canta si preaiubitul frate mai devreme despre fratii acestia minunati, Pavel si Sila care se gaseau intr-un loc cu suferinta mare si cu suferinta grea.

Si tot din inchisoare apostolul Pavel intre altele ne scrie si ne spune: „Noi suntem asezati”. „Stim unde esti impreuna cu ceilalti frati, in inchisoare la Roma.” „Nu” zice „in inchisoare este trupul acesta trecator, noi suntem asezati in locurile ceresti, impreuna cu Hristos.” Si in inchisoare fiind, dupa ce au primit o bataie zdravana, au fost asezati cu picioarele in butuci, in lanturi si in temnita dinlauntru, acolo unde pui detinutii cei mai periculosi, unde pui criminalii acestia periculosi la siguranta maxima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *