Iosif Borca – Batalia pentru maini curate – 2 –


– continuare din partea 1 –

Inca ceva in seara aceasta. Stiati ca CEEA CE FACEM CU MAINILE NOASTRE ARATA DACA SUNTEM TINERI ZGARCITI SAU TINERI DARNICI? Ceva mai devreme aici in mijlocul nostru s-a facut coleta tinerilor. Probabil la fiecare intalnire de tineret obisnuiti sa faceti lucrul acesta si as vrea sa va felicit si sa va spun in seara aceasta ca oamenii Lui Dumnezeu sunt si oameni darnici. Ceea ce noi practicam cu mainile noastre ne califica ca oameni darnici sau dimpotriva ca oameni zgarciti.

Aceasta spune Scriptura, gasim in cartea Proverbelor adevarul acesta in cap.11, vers.24 Biblia spune asa: „Unul care da cu mana larga ajunge mai bogat”, aici este unul dintre cele mai mari paradoxuri din Scriptura, sa dai cu mana larga, adica sa dai din belsug si sa te imbogatesti. Si apoi spune Biblia aici „si altul care economiseste prea mult” adica exagerat, obsesiv, „nu face decat sa saraceasca.”

Noi ne-am fi asteptat citind in Biblie ca cel care economiseste intr-un mod exagerat sa ajunga mai bogat in lumea noastra si cel care da cu mana larga, sa saraceasca. Ei, Biblia ne spune exact invers, ca cel care daruieste mult este mai bogat, si cel care economiseste mult, prea mult, adica obsesiv, exagerat, acesta este sarac. Observati ca CEEA CE FACEM CU MAINILE NOASTRE ARATA DACA SUNTEM ZGARCITI SAU DARNICI?

Citeam despre John Wesley, parintele metodismului, spunea Wesley intr-o imprejurare ca el si-a trait viata in felul urmator: atunci cand castiga anual 60 de lire cu 28 de lire isi ducea existenta, iar 32 de lire le folosea pentru nevoile semenilor din jur. As vrea sa remarcati urmatorul, peste 50% din venitul lui anual, acest mare evanghelist si cunoscut al lumii care a fost John Wesley ia dat acesti bani, pentru lucrarea celor saraci, a celor nevoiasi si doar cu 28 de lire si-a trait viata, atunci cand anual castiga 60.

Te intreb pe tine in seara aceasta, poate din alocatia ta, poate din venitul care il ai in urma serviciului, ce faci pentru lucrarea Lui Dumnezeu? Ca lucrarea Domnului sa improspereze si Imparatia Lui sa se extinda pe pamant. Stiti ca intr-o zi vom da socoteala pentru ceea ce facem cu mainile noastre inaintea Lui Dumnezeu? Daca am facut ce trebuie, sau daca n-am facut ce trebuie inaintea Domnului. Iata dar CEEA CE SUNTEM REFLECTA CEEA CE FACEM CU MAINILE NOASTRE.

Va dau cateva exemple practice, va intreb deschis in seara aceasta, spuneti-mi voi ce va face un hot cu mainile lui? Stiti ce va face nu? Le va intrebuinta sa fure. Stiti de ce? Pentru ca CEEA CE ESTE DETERMINA CEEA CE FACE. Va intreb altceva in seara aceasta: spuneti-mi ce va face un dependent de pornografie cu propriile lui maini? Nu-i asa ca le va folosi tastand ceea ce nu trebuie? Va intreb in seara aceasta: ce va face un materialist cu propriile lui maini? Nu-i asa ca CEEA CE SUNTEM DETERMINA CEEA CE FACEM? Un tanar materialist, o tanara materialista isi va folosi mainile ca sa stranga cat mai mult, sa asimileze cat mai mult, sa acapareze cat mai mult fiindca CE SUNTEM DETERMINA CEEA CE FACEM CU MAINILE NOASTRE.

Asadar sa nu uitam adevarul acesta: E IMPORTANT CE FAC CU MAINILE MELE FIINDCA IN PRIMUL RAND ACTIUNILE MAINILOR MELE ARATA CINE SUNT CU ADEVARAT. Spune un proverb ca ochii sunt oglinda sufletului nostru, insa mainile sunt cartea de vizita a noastra. Vrei sa te cunosti mai bine in seara aceasta? Te-ai intrebat vreodata cine esti cu adevarat? Ai incercat vreodata sa-ti identifici adevarat identitate care o ai?

Daca in seara aceasta cauti raspuns la intrebarea cine esti tu cu adevarat vreau sa iti spun ca acest raspuns il gasesti aici cand te intrebi oare ce ai facut, oare la ce ti-ai intrebuintat propriile maini. Fiindca CEEA CE AI FACUT CU MAINILE TALE ARATA CINE ESTI CU ADEVARAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *