Petrica Gaina – Familia crestina


Este ultimul punct din slujba de astazi. Multumesc lui Dumnezeu si adunarii pe care o iubesc si ma iubeste, pentru invitatie, pentru toti fratii care i-am cunoscut mai dinainte, si pe altii care ii cunosc de acuma care au venit, si altii care vor mai veni aicea pentru ca pregatiti o sala mai mare care s-o umple Dumnezeu de romani credinciosi veniti din alte parti sau care vin si se intorc la Domnul. Dumnezeu sa lucreze la aceasta.

M-am bucurat de toti fratii si in serile care au trecut, ne-au insotit din loc in loc ca sa ne simtim bine, familia fratelui Ionel, Domnul sa il binecuvanteze, s-a ingrijit de noi intr-un mod deosebit, Domnul le va rasplati, dar si marea familie a bisericii. Domnul sa o binecuvanteze!

Nu mai fac introduceri, ca nu ne permite timpul. Va spun doar atat: ca va iubesc. Si zic si eu cum a zis catre mine un frate, fratele Ilie stie, trecem pe la el din cand in cand, a trecut de 88 de ani, fratele Valer care a fost in inchisoare cu sfintii din Romania si zic:„Frate Valer, ne despartim dar va iubesc.” Zice:„Cat ma iubesti tu, nu stiu, dar eu te iubesc din toata inima.” Eu va iubesc, Domnul sa va binecuvanteze si Domnul sa lucreze sfintire in adunarea aceasta si mantunire.

Am vrut sa respect programa bisericii, de aceea s-a citit cuvantul acesta care are tema pentru luna martie: Familia crestina. Si in calendarele dumneavoasta, pentru tema din luna martie subiectul pentru astazi a fost: Responsabilitatea sotului si a sotiei. Am vrut sa ma incadrez si sa ramanem la aceasta ca sa fie respectata, ca probabil duminica trecuta s-a vorbit, ca probabil sa fie o continuitate pentru fratii care au avut grija sa fixeze tema aceasta sa dea subiectele pe fiecare duminica. Si textele. Si sa dea Dumnezeu ca ceea ce facem azi sa aduca roada. Amin.

Sunt aici, e vorba de familia crestina, in adunari, tot felul de familii. Intr-o familie, e numai unul intors la Domnul, altii sunt impotriva, in alta, numai parintii, copiii nu sunt. La altii sunt copiii si parintii nu sunt in credinta. La altii sunt neintelegeri, altii sunt in prag de divort. Altii sunt in prag de a-si forma familie. SI suntem tot felul de membrii de adunati aici in adunarea aceasta si de ascultatoti. Dar vreau sa va spun din start ca pentru toate cazurile Domnul are solutii. Binecuvantat sa fie EL!

Am luat-o asa in timp, familia crestina si primul gand principal pentru dimineata aceasta, vreau sa va spun ca: DUMNEZEU A FACUT FAMILIA PERFECTA. Si la ce face Dumnezeu, nu-i nimic de adaugat si nu-i nimic de scos. Dumnezeu nu a facut lucruri la care omul sa mai adauge ceva, sau sa isi dea pareri. DUMNEZEU A FACUT TOTUL PERFECT SI COMPLET. Slavit sa fie EL!

Asa ca in primul gand, dar sa nu va grabiti sa va plecati, ca mai am dupa aceea Familia distrusa si apoi Familia restaurata. Vreau sa va zic ca de la Adam incepand si pana astazi, Dumnezeu face lucrurile perfecte. Si am luat doar cateva cazuri din Biblie, sigur ca ar fi multe de vorbit, dar am luat asa: prima familie, familia lui Adam, familia lui Adam, Dumnezeu a lucrat cu mainile Lui la Adam. L-a facut un suflet viu. Dumnezeu s-a bucurat de ce a facut, dupa o vreme Dumnezeu a zis:„Nu este bine ca omul sa fie singur. Am sa ii fac ajutorul potrivit.” Cand Adam s-a trezit din somn si s-a uitat la ce a facut Dumnezeu nu a mai comentat nimic, din contra, a zis:„Iat-o, aceasta este os din oasele mele si carne din carnea mea.”

O sa intervin mai tarziu si o sa va spun de cadere, dar dupa cadere sa zic asa, evit pentru un timp oarecare lucrul acesta, Dumnezeu le-a dat copii, Cain si Abel. Si hai sa ne gandim de toata armonia aceasta care era in familie: un sot plamadit de Mana Lui Dumnezeu, o sotie, Eva frumoasa, creata de Dumnezeu din coasta lui Adam, 2 baieti jucausi, era ceva de nedescris. Dumnezeu face toate lucrurile perfect. Binecuvantat sa fie EL!

– continuarea acestui mesaj in partea a 2-a – 550

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *