Paul Negrut – Ce este si cum este iadul ? – 5 –


– continuare din partea a 4-a –

C.S.Lewis in cartea lui in care explica misterul acesta a suferintei in univers, are un capitol in care vorbeste despre iad si spune: „Aici pe pamant, mereu si mereu Dumnezeu a spus oamenilor veniti la Mine. Si oamenii s-au intors la Dumnezeu si au spus: „Lasa-ma in pace. Nu vreau sa am nimic de a face cu Tine.” Si intr-o zi Dumnezeu spune: „Te las, du-te!”” Si Dumnezeu iti da ce ai ales.

Dar noi spunem: „Dar nu-i Dumnezeu dragoste?” „Dar de ce n-a facut Dumnezeu ceva sa ma opreasca?” A facut ceva incredibil: L-a trimis pe Singurul Lui Fiu din glorie, L-a trimis pe pamant ca sa ia trup omenesc, L-a trimis pe pamant sa ne spuna ca atat de mult ne iubeste Dumnezeu incat Fiul Lui a venit ca sa moara pentru noi ca sa nu ajungem acolo.

A aluat pedeapsa pentru pacatele noastre, s-a dus la cruce si incarcat cu pacatele noastre, intre cer si pamant a strigat: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce m-ai parasit?” Si Isaia spune: „Era lovit si pedepsit de Dumnezeu pentru pacatele mele si ale tale”. Ca sa ne poata ierta pacatul trebuia pedepsit.

Si Dumnezeu Tatal, a pedepsit in fiul. Si apoi ne spune: „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe unicul pe singurul Lui Fiu” pentru tine si pentru mine „pentru ca oricine crede in El” sa nu ajunga in iad, ci sa aiba „viata vesnica”, sa ajunga in cer.

Acest mesaj spiritual a fost structurat pe 5 parti: 1, 2, 3, 4 si 5

Si cand celebram Cina Domnului, intre noi si iad este crucea Lui Isus Hristos care striga: „Opriti-va!” Intre noi si iad este jertfa Lui Isus Hristos care spune: „Am platit in locul vostru, opriti-va din nebunia voastra!” Si daca treci peste Hristos, calci in picioare jertfa Lui, nesocotesti Sangele Lui, nesocotesti dragostea Lui, este alegerea ta.

Dar poate spui: „Nu asta vreau sa aleg. Vreau sa aleg altceva. Vreau sa aleg ce-mi ofera Dumnezeu.” Si Dumnezeu ne ofera viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Lui. „Cine are pe Fiul, are viata, cine nu are pe Fiul Lui Dumnezeu nu are viata.” Tot ce are Dumnezeu este pentru noi in Hristos.

Si Hristos spune: „Stau la usa si bat, daca aude cineva Glasul Meu si deschide, voi intra la el, voi cina cu el si el cu Mine, iata Eu stau la usa si bat.” In seara aceasta este usa inimii tale. Intrebare: VEI DESCHIDE USA? A doua intrebare: DACA IN CLIPA URMATOARE DUPA CE AI AUZIT BATAIA LA USA SI SPUI „NU DESCHID!”, DUMNEZEU SPUNE „PANA AICI TI-A FOST VIATA!”, SI PLECI, UNDE VEI FI IN CLIPA URMATOARE?

Va invit sa plecam capurile in rugaciune. Omul Lui Dumnezeu Moise a strigat poporului: „Iata v-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege, alege viata!” Si Isus Hristos este viata vesnica. Alege-L pe Hristos si spune: „Doamne, e bataia aceea a Duhului Tau Cel Sfant la usa mea, a constiintei mele, a sufletului meu. Doamne, ma uit la pacatele mele si ma uit ca daca as pleca de aici, m-as duce pentru totdeauna in adancul iadului.”

Spune-i: „Doamne, la Fiorul Acela strig catre Tine. Iarta-mi pacatele! Cand ma uit la Jertfa Lui Hristos inteleg dragostea Ta si spun: „Doamne, multumesc ca esti Dragoste!” si pentru ca ma iubesti, Doamne in seara aceasta si eu vreau sa Te iubesc si sa iL primesc pe Fiul Tau ca Domn si Mantuitor al vietii mele.”

Daca aceasta este rugaciunea ta, daca-i dorinta inimii tale, exprim-o si in afara printr-o mana ridicata. Vom incepe cu cei de la balcon. La balcon daca este cineva ridica mana sus o clipa ca sa o pot vedea. Sa va binecuvanteze Dumnezeu! Sa va binecuvanteze Dumnezeu! La balcon daca mai este cineva? Mana ta ridicata este marturia in afara a unei decizii luate.

Jos aici in sala daca este cineva? Mana ta ridicata e o mana in care spui: „Doamne, aici este viata mea, aici este inima mea. Te primesc ca Domn si Mantuitor.” Arata-mi prin mana ta ridicata. Binecuvantarea Domnului sa fie cu dumneavoastra. Daca mai este cineva?

Vom sta la Cina Domnului. Vom celebra moartea Lui in locul nostru. Frangerea Lui pe cruce si Sangele varsat pentru noi. Lasa imaginea aceea sa stea inaintea ochilor tai si intelege cat de mult ne-a iubit Dumnezeu, ca sa iL trimita pe Fiul Lui sa moara, ca sa poata incheia cu noi legamantul de viata. A Lui sa fie slava in vecii vecilor! AMIN!

– sfarsitul partii a 5-a, ultima parte a acestui mesaj –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *