Cristi Boariu – 4 parfumuri pentru suflet – 1 –


Pentru cei care aveti Biblia cu voi va rog sa o deschideti la Luca cap.7. O femeie care a trait urat si a vrut sa traiasca frumos si a facut ceva ca sa obtina frumosul acesta. Luca 7 de la vers.36, pagina din Biblie 996: „Un fariseu a rugat pe Isus sa manance la el. Isus a intrat in casa fariseului si a sezut la masa. Si iata ca o femeie pacatoasa din cetate a aflat ca El era la masa in casa fariseului, a adus un vas de alabastru cu mir mirositor si statea inapoi, langa picioarele lui Isus, si plangea. Apoi a inceput sa-I stropeasca picioarele cu lacrimile ei si sa le stearga cu parul capului ei; le saruta mult si le ungea cu mir.

Cand a vazut lucrul acesta, fariseul care-L poftise si-a zis: “Omul acesta, daca ar fi un proroc, ar sti cine si ce fel de femeie este cea care se atinge de El, ca este o pacatoasa.” Isus a luat cuvantul si i-a zis: “Simone, am sa-ti spun ceva.” “Spune, Invatatorule”, I-a raspuns el. “Un camatar avea doi datornici: unul ii era dator cu cinci sute de lei, iar celalalt cu cincizeci. Fiindca n-aveau cu ce plati, i-a iertat pe amandoi. Spune-Mi, dar, care din ei il va iubi mai mult?” Simon I-a raspuns: “Socotesc ca acela caruia i-a iertat mai mult.” Isus i-a zis: “Drept ai judecat.”

Apoi S-a intors spre femeie si a zis lui Simon: “Vezi tu pe femeia aceasta? Am intrat in casa ta, si nu Mi-ai dat apa pentru spalat picioarele; dar ea Mi-a stropit picioarele cu lacrimile ei si Mi le-a sters cu parul capului ei. Tu nu Mi-ai dat sarutare; dar ea, de cand am intrat, n-a incetat sa-Mi sarute picioarele. Capul nu Mi l-ai uns cu untdelemn; dar ea Mi-a uns picioarele cu mir. De aceea iti spun: pacatele ei, care sunt multe, sunt iertate; caci a iubit mult. Dar cui i se iarta putin iubeste putin.” Apoi a zis femeii: “Iertate iti sunt pacatele!” Cei ce sedeau cu El la masa au inceput sa zica intre ei: “Cine este Acesta de iarta chiar si pacatele?” Dar Isus a zis femeii: “Credinta ta te-a mantuit; du-te in pace.”” Amin. Va rog sa ocupati locurile.

Cred ca omul care traieste frumos si omul care are o viata curata, o viata ingrijita intotdeauna va pune accent pe mirosul care il lasa in spatele lui. Si traim intr-o lume in care se cheltuie foarte multi bani pentru parfumuri. Si nu-i un lucru rau asta, insa vreau sa va spun dragii mei ca…de fapt aceasta predica a pornit de la faptul ca nu demult, cu cateva luni in urma mi-am cumparat 3 parfumuri la pret de 2. Asa de obosit sunt, 3 la pret de 2. Cand este 3 la pret de 2, va dati seama ce calitate este. Si am plecat la o conferinta cu tinerii si m-am dat cu unul dintre ele cand am iesit din casa si cand am ajuns la biserica nu mai miroseam deloc.

Si atunci Duhul Sfant mi-a zis: „Vezi cam asa este pocainta unora. Ca si parfumurile acestea.” Se dau bine cu o predica de pe yt, cu o marturie, cu o proorocie si dupa 2 ore nu mai simte nimic. Cand a ajuns pe santier e gata si parfumul. Stiti? E gata, nu mai miroase nimic. Si atunci vreau sa va spun ca am primit de la Domnul acest mesaj, in timp ce asteptam sa imi vina randul la predica, pe care vreau sa vi-l prezit astazi pentru ca se potriveste cu tema voastra.

Cred ca fiecare dintre noi vrem sa lasam o impresie buna in spatele nostru. Tot timpul te uiti sa fii curat, sa nu miroase urat dupa tine, pentru ca vrei sa se spuna: „Uite un baiat frumos, o fata frumoasa.” Dar astazi dragii mei vreau sa trecem mai departe de ceea ce este afara. Eu vreau sa va spun ca multe parfumuri sunt contrafacute. Multe parfumuri nu tin asa de mult precum le este reclama. Dar in seara aceasta vreau sa va recomand 4 parfumuri pentru suflet, care vreau sa va spun ca daca va dati cu ele in seara aceasta, tine toata viata.

De fapt intotdeauna de la inceputul Bibliei, veti observa ca Lui Dumnezeu ia placut sa miroase frumos in urma noastra. Nu stiu daca ati vazut asta in Biblie. Stiti ca evreii aduceau jertfe de bun miros? Adica Dumnezeu din cer facea asa…Numai ca la un moment dat a ajuns sa miroase…sa nu mai miroase frumos. Pentru ca astia minteau, injurau, blestemau, stateau pe site-uri murdare de luni pana sambata si duminica veneau si spuneau: „Frate pastor, am si eu o cantare in fata. Vreau sa aduc si eu o jertfa. Am si eu o poezie,” zice, „uite aici o jertfa.”

Si Dumnezeu a zis la un moment dat catre finalul VT, „Gata cu jertfele, opriti-va din prostiile acestea, nu mai vreau jertfele voastre.” „Pentru ca” a zis Dumnezeu „Eu am vazut la voi ceva interesant. Ca voi va dati cu parfum de marca peste hainele acestea si incercati sa ma fentati si din punct de vedere spiritual. Dar” a zis Dumnezeu „Eu stiu bine cum sunteti pe dinlauntru.”

Vreau sa va spun ca in Biblie la un moment dat in Geneza, a fost un om care a inteles ca Lui Dumnezeu ii place sa-i miroase in urma noastra. Geneza 8 cu vers.20 „Noe a iesit din corabie si” spune Biblia „a zidit un altar Domnului, a luat din toate dobitoacele curate si din toate pasarile curate si a adus arderi de tot pe altar.”

Stiti, ma gandeam daca eram in locul lui Noe, eu cred ca imi faceam deja o firma, cand ieseam din corabie, construiesc corabii, fac vapoare. Garantez ca nu se scufunda. Nu, Noe nu a zis asta, Noe a zis: „Primul lucru care vreau sa il fac cand cobor, cand ma dau jos din corabie, vreau sa aduc Domnului o jertfa ca am ramas in viata.” Si acum ascultati, vers.21: „Domnul a mirosit un miros placut; si Domnul a zis in inima Lui: “Nu voi mai blestema pamantul, din pricina omului, pentru ca intocmirile gandurilor din inima omului sunt rele din tineretea lui; si nu voi mai lovi tot ce este viu, cum am facut.” ”

Stiti de ce astazi ne bucuram de primavara, si vara, si toamna, si iarna, de anotimpuri, de ploaie si soare? Ascultati: „Cat va fi pamantul, nu va inceta semanatul si seceratul, frigul si caldura, vara si iarna, ziua si noaptea!” Din cauza ca la un moment dat un om de pe planeta asta a inteles ca Lui Dumnezeu ii plac parfumurile. Dar numai acelea originale. Si a venit cu smerenie inaitea Domnului, nu s-a batut in piept sa zica: „Va place ce corabie am facut eu?” Nu. A venit cu smerenie, a venit cu umilinta, a ridicat un altar si Dumnezeu…atat de frumos a fost mirosul care s-a ridicat de acolo, ca Dumnezeu din cer a facut o juruinta de care noi dupa 6000 de ani ne bucuram inca de ea.

Stii ca astazi daca tu faci o schimbare in viata ta, daca aduci o jertfa placuta Domnului si in Romani 12 spune: „Aduceti trupurile voastre…” ca-i mai usor sa aduci portmoneul decat trupul stii? „Dau si eu la coleta niste bani, bagati si voi la statie si gata.” NU! „…aduceti trupurile voastre.”

Dragii mei, dati-mi voie sa va dau exemplu si de un parfum contrafacut, tot din Geneza, de un baiat care s-a dat cu un parfum contrafacut. Geneza cap.27, a lui Noe a fost original parfumul, a lui acesta a fost contrafacut. Ascultati, stiti contextul, nu mai citesc tot contextul ca pana la urma Geneza este cea mai citita carte din Biblie, in fiecare an tot incepem stiti? Deci, Geneza trebuie sa stie toti tinerii cartea aceasta, nu intru in detalii, cu Apocalipsa este cam greu ca nu prea ajungem pana acolo.

Dar ascultati: a zis tata „Esau hai sa-mi aduci o mancare, te binecuvantez, tu esti primul, iti dau binecuvantarea si am terminat, pot sa plec linistit din viata asta.” Maica-sa statea cu urechea dupa perdea si a auzit si cand asta a plecat sa vaneze o caprioara sau ce o fi vanat a zis maicasa catre Iacov: „Hai aici ca-ti fac eu mancare care sa fie buna si i-o duci lui taicatu.”

Dar Iacov a zis: „Bun, dar stii care este problema mama? Problema este ca fratemiu este paros. Fratemiu” zice „este imbracat cu haine de camp si taicamiu o sa ma miroase si eu miros a clatite.” a zis Iacov. „A gogosi, a ciorba, eu sunt aici acasa” zice „si toata ziua eu sunt la bucatarie, aici. Eu miros a paine, fratemiu miroase a fazan, a caprioare.” Si atunci maicasa a zis: „Hai sa-ti pun ceva, am o idee” zice.

„Iacov s-a apropiat si l-a sarutat. Isac a simtit mirosul hainelor lui, apoi l-a binecuvantat si a zis: „Iata, mirosul fiului meu este ca mirosul unui camp pe care l-a binecuvantat Domnul.” Adica inainte sa intre cu oala cu mancare in fata la taicasu, a zis maicasa: „Hai pana aici un pic.” Si la dulap unde avea Esau hainele, o luat o haina de pe Esau si o pus-o pe el si a zis: „Acum n-o sa mai mirosi a bucatarie. Acum o sa mirosi ceea ce nu esti.” Stiti ca multi fac sambata seara asa pentru duminica. Merg la dulap, zice: „Auzi care-i camasa? Sa mirosi mai fain astazi, a sfintenie astazi. O dau pe asta jos sambata seara si o iau pe aia.”

Dragii mei, ascultati-ma: a primit binecuvantarea, Iacov l-a fentat pe Isac dar ascultati-ma ce vreau sa va spun: DIN CAUZA ACESTUI PARFUM CONTRAFACUT A MIROSIT MAI TARZIU 20 DE ANI A TRANSPIRATIE. Iertati-mi expresia, 20 de ani, 20 de ani. Asa ca da-te, recomand „dati-va cu parfum contrafacut in seara aceasta”. Nu? Nu ati obsercat, ii da microfonul la cineva sa se roage pentru biserica, asa se roaga, zici ca-i cel mai pocait din biserca. Dar el nu este asa acasa, stiti?

Imi spunea o sora: „Cand merge barbatu-meu sa dea un indemn, ma bag sub banca in biserca. Ca tot ce nu face acasa spune la altii sa faca de la amvon.” Si a zis, iertati-ma, „Mi-e greata.” a zis sora. „Frate Cristi, mi-e greata, suntem la un pas de divort.” Dar este fain cu parfumul contrafacut. UNII NU VOR PLATI PRIN 20 DE ANI DE TRANSPIRATIE, UNII VOR PLATI PRIN IAD O VESNICIE.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *