Mihaita Danila – Ce inseamna iubirea? – 1 –


Slavit sa fie Domnul! Pentru ca este inceput de an, as vrea slujba mea in seara aceasta, sa fie sa va explic un cuvant care este rostit cu foarte mare usurinta in adunari dar este inteles atat de putin. Si slujba mea in seara aceasta este sa va traduc cuvantul acesta, el se rosteste aproape in toate domeniile, in sport, in politica, in biserica, in familie, in societate si cuvantul asta este: „Te iubesc”.

Pentru ca la inceput de an, sa va fac si o urare in anul 2020: „Va doresc din toata inima sa va iubiti unii pe altii!” Sa ne iubim unii pe altii si slujba mea este sa va traduc cuvantul acesta pe intelesul dumneavoastra in seara aceasta, ce insemneaza iubirea. Asta este slujba sau rolul meu in seara aceasta, pentru ca este un cuvant foarte repetat, dar foarte putin inteles.

Textul pe care l-am citit ne ajuta, asa ca n-o sa am o introducere prea lunga si o sa intram direct in text 1 Samuel, cap.18 vers.1, ce intelegem prin iubire, ca insemneaza iubirea, ne ajuta textul acesta intr-un caz dintre Ionatan si David si Biblia spune la vers.1 asa: „David sfarsise de vorbit cu Saul. Si de atunci sufletul lui Ionatan s-a alipit de sufletul lui David, si Ionatan l-a iubit ca pe sufletul din el.” Deci ce inseamna iubirea? Iubirea se mai poate talcui prin cuvantul acesta: alipire. Adica iubire insemneaza alipire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *