Iosif Borca – Niciodata sa nu spui niciodata


E prea mult sa va mai ridic o data in picioare? Nu ca vreau eu, Cuvantul Domnului. Haideti sa ne ridicam. Judecatori capitolul 6, versetul 11 la versetul 16, e vorba despre Ghedeon. Pagina in Biblie 267. „Apoi a venit Ingerul Domnului si S-a asezat sub stejarul din Ofra, care era al lui Ioas, din familia lui Abiezer. Ghedeon, fiul sau, batea grau in teasc ca sa-l ascunda de Madian. Ingerul Domnului i S-a aratat si i-a zis: “Domnul este cu tine, viteazule!” Ghedeon I-a zis: “Rogu-te, domnul meu, daca Domnul este cu noi, pentru ce ni s-au intamplat toate aceste lucruri? Si unde sunt toate minunile acelea pe care ni le istorisesc parintii nostri cand spun: “Nu ne-a scos oare Domnul din Egipt?” Acum Domnul ne paraseste si ne da in mainile lui Madian!” Domnul S-a uitat la el si a zis: “Du-te cu puterea aceasta pe care o ai si izbaveste pe Israel din mana lui Madian; oare nu te trimit Eu?” Ghedeon I-a zis: “Rogu-te, domnul meu, cu ce sa izbavesc pe Israel? Iata ca familia mea este cea mai saraca din Manase, si eu sunt cel mai mic din casa tatalui meu.” Domnul i-a zis: “Eu sunt cu tine, si vei bate pe Madian ca pe un singur om.” Amin. Va invit sa ocupati locurile.

Ma bucur sa va vad din nou in aceasta seara, sa va slujesc si cinstea cea mai mare este ca Dumnezeu ne face ocazie sa slujim Lui. Bucurati-va de orice oportunitate pe care o aveti, indiferent ca-i dimineata sau seara sau la miezul noptii. Bucurati-va ca mai este timp, libertate sa slujim Creatorului nostru, adica Lui Dumnezeu.

As vrea sa va spun o intamplare in seara aceasta la inceput. Un enorias al unei biserici s-a indreptat spre pastorul bisericii respective care slujea, slujea destul de des biserica, slujea si in alte parti si a zis catre pastorul bisericii:„Frate, ma bate gandul asa de o vreme sa te intreb ceva.” „Daca te bate gandul acesta de o vreme, nu-i bine sa tii in tine, ci spune frate.” „Auzi, dumneata cand slujesti atat de mult si esti asa folosit, zice, obisnuiesti sa consumi cate o cafea ca sa rezisti? E multa dedicare, multa slujba.” Si zice pastorul nostru:„Pai sigura ca obisnuiesc ca si organismul acesta, e slab de multe ori.” Dar curios pastorul, zice:„Auzi, daca tot ai avut gandul acesta in inima, zi-mi si mie, de ce mi-au pus aceasta intrebare? Care-i scopul?” Si enoriasul bisericii zice:„Pai vroiam sa stiu daca consumati cafea ca si eu cand vin la inchinare trebuie sa consum 2 ca sa va pot asculta.” Aveam si eu nevoie in seara aceasta de una, n-am consumat, dar mizez pe voi in seara aceasta.

Exista un cuvant pe care noi il folosim foarte des, interesant ca nu intotdeauna il folosim, sunt anumite ipostaze in viata in care se regaseste termenul acesta in mintea noastra si uneori fata de colegi, prieteni, in anturaj, suntem gata, gata sa-l scoatem din gura noastra si sa rostim. Stiti care este termenul acesta? NICIODATA.

A fost o situatie in viata ta in care ai spus cu propria ta gura acest cuvant, intr-o situatia anume, niciodata? A fost? Va dau un exemplu in aceasta seara. Am cunoscut un tanar din Oradea, avea asa vreo 14 ani, s-a dus si el la bunici, cum zicem noi la tara, sa se inchine cu biserica de acolo. Si in timpul slujbei, a trimis si el un bilet in fata sa cante si el o cantare. La 14 ani. Si pentru ziua respectiva era programata cantarea OMUL ESTE CA VAPORUL. Numai ca s-a intimidat la 14 ani si a cantat OMUL ESTE CA TRACTORUL. Stiti ce a urmat? Pai fratii cei mai invarsta la urma:„Pai, zice, mai copile nu vezi ca esti asa micut si vrei sa faci pentru Domnul. Tu vii acum in fata si slujesti in felul acesta, ne faci de rusine biserica, comunitatea.” Si au inceput sa-i spuna si sa-i spuna. Nu ne gandim uneori ca in spatele acestui tanar nu statea expierenta ci era varsta aceea in care riscai sa gresesti, ca s-ar putea sa se ia oricine de tine fara sa mai gandeasca mai intai. Stai putin. E vorba de altceva.

– continuarea acestui mesaj este in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *