Iosif Anca – Imparatia cerurilor atunci si acum


Evanghelia dupa Matei capitolul 13, versetele 44 la 52, Matei capitolul 13 incepand cu versetul 44:„Imparatia cerurilor se mai aseamana cu o comoara ascunsa intr-o tarina. Omul care o gaseste o ascunde; si, de bucuria ei, se duce si vinde tot ce are si cumpara tarina aceea. Imparatia cerurilor se mai aseamana cu un negustor care cauta margaritare frumoase. Si, cand gaseste un margaritar de mare pret, se duce de vinde tot ce are si-l cumpara. Imparatia cerurilor se mai aseamana cu un navod aruncat in mare, care prinde tot felul de pesti. Dupa ce s-a umplut, pescarii il scot la mal, sed jos, aleg in vase ce este bun si arunca afara ce este rau. Tot asa va fi si la sfarsitul veacului. Ingerii vor iesi, vor desparti pe cei rai din mijlocul celor buni si-i vor arunca in cuptorul aprins; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor. Ati inteles voi toate aceste lucruri?”, i-a intrebat Isus. “Da, Doamne”, I-au raspuns ei. Si El le-a zis: “De aceea orice carturar, care a invatat ce trebuie despre Imparatia cerurilor, se aseamana cu un gospodar care scoate din vistieria lui lucruri noi si lucruri vechi.”

Reiau si eu cuvintele cu care ati fost intampinati:„Fiti binecuvantati de Domnul care a facut cerurile si pamantul.” Asta pentru ca vrem sa avem de a face si cu cerurile nu numai cu pamantul. Si in acord cu cuvintele citite, spunem cu scrie in Evanghelia dupa Marcu:„Binecuvantata sa fie imparatia care vine!” Amin

Va propun in timpul care ne sta in fata sa privim in aceasta Sfanta Carte, sa ne punem mintea la indemana Domnului. l-am rugat deja ca sa se ocupe de noi si avem incredere ca Dumnezeu este interesat de ceea ce se intampla in adunarea aceasta, si sa aprofundam putin cuvintele citite vorbind despre Imparatia Lui Dumnezeu,Imparatia Cerurilor, cum este numita in Evanghelia lui Matei.Imparatia cerurilor, acum si atunci. Repet:imparatia cerurilor, acum si atunci.

Am citit 3 dintre imaginile prin care Domnul Isus Hristos prezenta Imparatia al carui Imparat este si vreau sa observam mai intai care este stadiul actual, Imparatia Cerurilor acum, pentru ca cele de acum difera de cele de atunci. Imparatia cerurilor acum este la indemana noastra pana intracolo incat Domnul Cristos spunea unuia dintre ucenicii Sai, fapt valabil nu numai pentru el, ca a dat oamenilor cheile de la Imparatia Cerurilor. Va dati seama cat de mult este aceasta Imparatie la indemana noastra? Noi suntem pe pamant, si fizic vorbind, putini dintre noi au zburat in spatiu si a trebuit sa revina la sol. Si totusi, pentru noi pamantenii, Dumnezeu a pus la indemana Imparatia Cerurilor. Sau altfel spus, as putea spune ca cerul ne sta la indemana, acolo, asa cum scrie in Evrei, este Unul la dreapta maririi, care s-a urcat de aici si vine tot aici, dupa ai Sai, care mijloceste in favoarea noastra. El este Hristos Domnul, Numele Sau sa fie binecuvantat!

Tot acolo in ceruri este Tatal, caruia ne putem ruga. Si ii invatam pe copii binecuvantata rugaciune, „Tatal nostru care esti in ceruri”. Vedeti, cerul ne sta la indemana, pentru diverse nevoi temporare, limitate, dar ce e mai important, cerul ne sta la indemana, fiindu-ne deschis prin imparatia ai carei Realizator este Domnul Isus Hristos. Oare ne gandim noi suficient la aceasta Imparatie a cerurilor? 435

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *