Dan Bercian – Virusul inimilor moarte


Cel mai important organ al trupului uman dupa cum marturisesc Scripturile Sfinte, dupa cum marturiseste Dumnezeu este inima.Daca inima este dupa voia Lui Dumnezeu, atunci omul acela este fericit. Orice alta varianta nu este de dorit. Cu toate aceste inimile oamenilor nu sunt intr-o stare buna, acesta fiind pana la urma motivul raului din aceasta lume, rau care creste pe masura ce inimile sunt tot mai departe de ceea ce vrea Dumnezeu.

Intr-un cuvant rostit in fata ucenicilor Sai, Domnul Isus Hristos afirma ca sursa tuturor relelor pe care le fac oamenii, a celor mai mari rele, este inima, evident inima rea. Matei 15 cu 19:„Caci din inima ies gadurile rele, uciderile, precuriviile, curviile, furtisagurile, marturiile minciunoase, hulele.” Inteleptul Solomon spunea si el in Proverbe 6 de la versetul 12:„Omul de nimic, omul nelegiunit umbla cu neadevarul in gura, rautatea este iniima lui, urzeste lucrurile rele intruna si starneste certuri, de aceea nimicirea ii va veni pe neasteptate, va fi zdrobit deodata si fara leac.”

La prima vedere s-ar putea intelege ca o inima rea este starea cea mai de jos in care poate ajunge un om. Dar Biblia vorbeste despre o decadere si mai mare, probabil cea mai adanca in care poate ajunge un om creat initial dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu si care are dea face tot cu inima. Este omul fara inima, Ieremia 5 cu 2:„Ascultati lucrul acesta popor fara minte si fara inima care are ochi si nu vede, urechi si nu aude” dupa cum marturiseste Dumnezeu prin Sfintele Scripturi , inima este acel loc tainic al omului in care isi gasesc originile actiunile lui. O inima buna curatita prin sangele Lui Isus Hristos si inoita in fiecare zi prin actiunea binefacatoare a Duhului Sfant, este sursa binelui si a binecuvantarilor care se revarsa peste cei din jur. O inima rea care se impotriveste Lui Dumnezeu devine sursa raului si chiar a terorii pentru ceilalti. Omul cu inima rea ajunge o unealta a lui satan, asa cum omul cu inima predata in totalitate Lui Hristos ajunge o unealta a Lui Dumnezeu.

Dar ce sa spunem atunci despre cei ce nu mai au inima. Este o sursa a celui mai mare rau care poate exista pe acest pamant. Am fost invatati ca omul nu poate trai fara inima, ca inima este organul vital din corp, cel mai important care sustine viata, dar Biblia ne spune un lucru uimitor, si anume ca omul poate avea suflare si se poate misca si fara inima. Spunand aceasta Biblia nu anuleaza afirmatia ca omul nu poate trai fara inima, pentru ca nu poate. Poate vorbi, poate umbla, poate conduce un guvern, sau o companie, poate face sport sau merge in concedii, poate face multe, dar nu poate trai. Adica nu poate sa isi implineasca trairea de om. El vietuiste, nu traieste iar vietuirea lui se face la nivel mult mai jos decat a fost proiectat. Chiar mai jos decat nivelul unui animal.

Inima omului poate trece fie printr-un continuu proces de degradare,  fie printr-un continuu proces de transformare si asemanare cu inima Mantuitorului Isus Hristos. Cel care a venit sa dea oamenilor o inima noua, curatita de pacat prin Sangele Lui Sfant si transformata mereu de influenta Duhului Sfant. Inima care nu are parte de inoirea lucrata de Dumnezeu se raceste treptat, adica devine tot mai putin capabila sa faca binele, devine din ce in ce mai sensibila la semnalele date de Dumnezeu ca avertizare, apoi se impietreste si nu mai poate primi nimic din harurile Lui Dumnezeu, iar apoi omul pur si simplu si-o pierde, ajunge in starea cea mai de jos si cea mai de plans, fara inima.

Gandurile acestea au venit uitandu-ma la ceea ce se intampla azi in lume, in special in tara noastra, dar nu suntem chiar o exceptie. Am fost pentru prima data constient de faptul ca cei ce ne conduc astazi, sunt oameni fara inima. Initial am gandit ca la o inima rea, dar apoi privind la ceea ce fac, ceea ce spun si au de gand sa faca am devenit constient de faptul ca pur si simplu ei nu mai au inima. 430

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *