Virgil Neagu – Formele prin care diavolul ispiteste pe oameni – 1 –


Iubiti frati si surori, stimati oaspeti ai Casei Domnului, in seara aceasta a fost si este programat o intrunire de tineret, asa dupa cum bine, fratele Bobi anticipa de dimineata, tinerii pensionari, tinerii salariati, tinerii…pentru m-am pregatit sa am un mesaj din cartea Proverbelor care spune „cine gaseste o nevasta buna, gaseste fericirea , este un har pe care il capata de la Domnul” si cand m-am uitat, majoritatea au har primit deja. Cam asta-i problema mare. A trebuit sa adaptez textul biblic si invatatura pentru seara aceasta pentru ca, ca sa va spun cum va gasiti harul, s-ar putea ca la un moment dat sa va puneti intrebari: „Oare chiar e har?” Din punctul acesta de vedere, nu vreau sa ridic anumite probleme, din punctul acesta de vedere ci as vrea sa avem un cuvant, uitandu-ma la ceea ce s-a vestit, spre directia spre care s-a mers, despre faptul ca s-a vorbit despre: „Strang Cuvantul Tau in inima mea ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta” apoi s-a accentuat pe faptul ca Domnul Isus Hristos in pustia Iudeii, n-a avut alta arma mai teribila ca sa il invinga pe diavolul la el acasa, decat Sfintele Scripturi.

Si de aceea as vrea sa citim un pasaj biblic din Luca capitolul 4 de la vers.1 la vers.13, va invit sa ne ridicam inaintea Domnului, incepand de la vers.1, pagina Scripturii 990 editia Cornilescu: „Isus, plin de Duhul Sfant, S-a intors de la Iordan si a fost dus de Duhul in pustiu, unde a fost ispitit de diavolul timp de patruzeci de zile. N-a mancat nimic in zilele acelea; si, dupa ce au trecut acele zile, a flamanzit. Diavolul I-a zis: “Daca esti Fiul lui Dumnezeu, porunceste pietrei acesteia sa se faca paine.” Isus i-a raspuns: “Este scris: “Omul nu va trai numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.” Diavolul L-a suit pe un munte inalt, I-a aratat intr-o clipa toate imparatiile pamantului si I-a zis: “Tie Iti voi da toata stapanirea si slava acestor imparatii; caci mie imi este data si o dau oricui voiesc. Daca, dar, Te vei inchina inaintea mea, toata va fi a Ta.” Drept raspuns, Isus i-a zis: “Inapoia Mea, Satano! Este scris: “Sa te inchini Domnului Dumnezeului tau si numai Lui sa-I slujesti.” Diavolul L-a dus apoi in Ierusalim, L-a asezat pe streasina acoperisului Templului si I-a zis: “Daca esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-Te jos de aici; caci este scris: “El va porunci ingerilor Lui sa Te pazeasca”; si: “ei Te vor lua pe maini, ca nu cumva sa Te lovesti cu piciorul de vreo piatra.” Isus i-a raspuns: “S-a spus: “Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau.” Dupa ce L-a ispitit in toate felurile, diavolul a plecat de la El, pana la o vreme.” Amin. Va rog sa reocupati locurile.

Tin cont ca este destul de cald, efectiv ma mir, constructia aceasta asa de bine izolata, ca permite o asemenea caldura, chiar nu conteaza numarul de participanti la slujba, ma mir, de obicei constructiile bine izolate pastreaza racoare, aici probabil ori e expus soarelui, dar oricum dupa cate am inteles eu pe viitor, v-ati rezolva problema, Dumnezeu sa va ajute! Imi pare rau ca nu ati rezolvat-o pana am venit eu. Fratii mei, as vrea sa discutam din textul acesta biblic un lucru foarte important, fiecare dintre noi suntem supusi provocarilor, ispitirilor si in mod special tinerii, familiile tinere si toti cei ce sunt tineri au anumite provocari din partea diavolului care doreste sa le schimbe destinul, sa ii scoata de pe traiectoria vesniciei ca sa nu aiba parte de Harul Lui Dumnezeu.

Si as vrea sa va spun ceva. Studiind Sfanta Scriptura si vazand caracterul Lui Dumnezeu, apoi studiind Sfanta Scritura si vazand caracterul diavolului iti dai seama ca sunt caractere diametral opuse. Iti dai seama ca Dumnezeu este bun, Dumnezeu este iubitor, Dumnezeu este iertator si in bunatatea Lui n-a pregedat sa iL dea pe Singurul Lui Fiu ca Miel aL Lui Dumnezeu in haitele a acestei lumi ca fiecare dintre noi sa avem parte de un nou inceput, ca fiecare dintre noi sa avem dreptul ca pacatele sa ne fie iertate si sa fim spalati in Sangele Domnului Isus. Diavolul in schimb este foarte egoist, el a fost in cer dar a fost exclus de acolo, a intinat locurile din cer si Sfanta Scriptura spune in Evrei ca Isus cu Sangele Sau a intrat in primul rand in locasurile ceresti sa le sfinteasca dupa aceasta intinaciune. A fost aruncat pe pamant, a ocupat pamantul acesta abuziv prin neatentia lui Adam si de atunci incoace stiind unde vom ajunge, este atat de gelos si atat de ciudos pe noi ca doreste ca nici unul sa nu ajungem acolo. Stie ca suntem mai slabi ca el, stie ca nu avem intelepciunea lui, stie ca nu avem puterea lui si ii mirat pentru niste amarati, pentru niste fiinte amarate este pregatit in ceruri lucruri extraordinare: „eu vin de acolo. Nu vreau sa las pe niciunul sa ajunga acolo. Sa ajunga cu mine dincolo!” Si uite asa reuseste cu unul cu altul. Ii vezi ca porneste bucuros la biserica, ii vezi ca-i nascut in familie de pocaiti, vede ce-i pacea, vede ce-i linistea, dintr-odata el iese inafara cu droguri, iese inafara cu betie, iese inafara. Si la un moment dat isi da seama de diferenta, marea problema e ca niste lanturi groase sunt imprejurul lui, ar vrea sa se intoarca sa fie cum a fost, dar nu mai poate, dar nu mai poate. Si din nefericire multi sunt prinsi in lanturile acestea. De aceea este important pentru noi din cand in cand sa mai discutam despre formele prin care diavolul ne ataca pe fiecare dintre noi.

– – – ACEST ARTICOL ESTE UN CIOT. PUTETI CONTRIBUI LA RASPANDIREA MESAJULUI EVANGHELIEI PRIN EDITAREA SI CONVERSIA MESAJELOR AUDIO IN TEXT. IN FELUL ACESTA MOTOARELE DE CAUTARE VOR INDEXA MAI MULTE PAGINI SI MAI MULTI OAMENI VOR AJUNGE PE ACEST SITE SI VOR AUZI, VOR CITI SI VOR INTELEGE MAI BINE MESAJUL LUI DUMNEZEU PENTRU OMENIRE. PUTETI CONTACTA STAFF-UL HpS PRIN SECTIUNEA DE COMENTARII DE PE PAGINA „SUSTINE HpS” – – –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *