Ioan Panican – Cautati mai intai Imparatia Lui Dumnezeu – 1 –


Sa ascultam cu luare aminte Cuvantul Domnului. Si tot in Evanghelia dupa Matei in cap.25, in pilda celor 10 fecioare, Cuvantul Domnului spune:„La miezul noptii s-a auzit strigarea: „Iata Mirele, iesiti-i in intampinare”” Miezul noptii din punct de vedere fizic este atunci cand pamantul se gaseste la cea mai mare departare de soare, iar din puct de vedere spiritual miezul noptii este atunci cand omenirea se gaseste la cea mai mare departare de Dumnezeu. Noi ne apropiem cu pasi repezi de miezul acesta de noapte si de evenimentele inspaimantatoare care-l vor insoti.

Pandemia aceasta, cat o fi fost ea de pandemie nu este decat incaputul unui exercitiu foarte important care are drept scop si controlul social si imperialismul politic. Pacatul si puterea intunericului tot mai raspandite pretutindeni in lume de la cei mari inspre cei mici si de la cei mici inspre cei mari. Si tot mai raspandite si in biserica. Si puterile acestea mari si nemaipomenite ale pacatului si ale intunericului nu pot fi contracarate decat prin Duhul Sfant. Duhul Lui Dumnezeu este mai tare decat duhul lumii si Cel care este in noi, este mai mare decat cel care este in lume.

Si El ne porunceste din nou in seara aceasta la sfasitul acestui an, si de aici mai departe pentru cat ne va fi dat sa traim pe pamantul acest: „Cautati mai intai Imparatia Lui Dumnezeu si neprihanirea Lui! Si toate aceste lucruri, ce vom manca, ce vom bea si cu ce ne vom imbraca, Tatal vostru stie ca aveti trebuinta de ele si vi se vor da pe deasupra!” Amin.

Cum sa cautam si noi Imparatia Lui Dumnezeu si neprihanirea Lui? Prioritatea prioritatilor. De exemplu ca unul pasionat de vanatoare, care este mereu si mereu in cautarea vanatului si este mereu si mereu in miscare. Un vanator pasionat vorbeste mereu despre vanatoare, despre echipamentul sau armele de vanatoare, despre terenul de vanatoare, tovarasii de vanatoare samd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *