Ioan Panican – Bucuria Duhului Sfant


Slavit sa fie Domnul! Citesc Cuvantul Domnului mai intai in VT in cartea Neemia, capitolul 8, versetul 10, partea de le urma unde robul Domnului Neemia spune prin Duhul Sfant asa: „Nu va mahniti caci bucuria Domnului va fi taria voastra.” Iar in NT in cartea Filipeni, cap.04, vers.04, apostolul Pavel prin Duhul Sfant ne porunceste si spune: „Bucurati-va totdeauna in Domnul, iarasi zic, bucurati-va!” Amin

Aflat in inchisoare la Roma, nestiind cand, si daca va fi executat pentru credinta, apostolul Pavel le scrie credinciosilor din Filipi, si prin aceasta noua, tuturor, si ii indeamna sa se bucure totdeauna in Domnul. Unii dintre credinciosii din Filipi il cunosteau bine pe apostolul Pavel si puteau depune marturie despre el, ca ceea ce predica, practica el insusi intai.

Stiau ca in inchisoarea din Filipi cantase cantari de lauda. Apostolul Pavel, era plin de bucurie si ii indemna si pe altii sa fie la fel. Care era izvorul acestei bucurii? Era o bucurie in Domnul. O bucurie de ordin spiritual. El stia ca este una cu Dumnezeu, ca Dumnezeu este un Tata iubitor: Iata ce il facea sa fie vesel, oricare ar fi fost imprejurarile dinafara.

O extraordinara dovada a existentei Lui Dumnezeu o reprezinta bucuria experimentata de crestinii care au fost in inchisorile comuniste din Romania si nu numai, cu toate ca erau batuti, flamanzi, tremurand de frig, despartiti de toti cei dragi, nu aveau nici un fel de carti si asa mai departe.

Ce-i facea sa fie fericiti? Sufletul lor, bucuria turnata in ei prin Domnul Duhul Sfant. Este uimitor sa stim ca sufletul poate fi independent de circumstantele si evenimentele din jur. Cat de voiosi stiu sa fie si copiii cei mai saraci! De ce este? Pentru ce ei nu isi fac griji.

CREDINCIOSUL ESTE UN OM REDEVENIT COPIL! El stie sa fie bucuros in orice stare s-ar afla. Oamenii acestei lumi, nu cunosc adevarata bucurie, chiar daca stau pe tronuri inalte si sunt inconjurati de toate bogatiile si de toate bunatatiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *