Ioan Panican – Calitatile de baza ale crestinului


Cuvantul Domnului care spune „Binecuvanteaza suflete al meu pe Domnul si nu uita nici una din binefacerile Lui”. Este un pacat mare si din cale afara de daunator sa uitam mereu si mereu binele care ni se face si sa nu uitam in nici un caz raul care ni s-ar face fie ca este mai mic, fie ca este mai mare. Sa ne pocaim si de pacatul acesta care este nespus de daunator si pentru noi si pentru cei pe care nu la voia intamplarii ii aseaza Cel Prea Inalt imprejurul nostru.

Si sa ne rugam Domnului in felul acesta si sa-I spunem: „Doamne da-ne o memorie buna. Da-ne memoria cea mai buna pentru tot binele care ni s-a facut vreodata de cand suntem pe pamant pana astazi si pentru binele care ni se va mai face si de aici mai departe. Si da-ne o amnezie buna pentru tot raul care ni s-a facut, ni se face sau ni se va face si de aici mai departe.” „Binecuvanteaza suflete al meu pe Domnul si nu uita nici una din binefacerile Lui!”

Si cum se spunea si mai devreme, venirea noastra in dimineata aceasta in locul acesta este o minune, adica este binefacea Lui Dumnezeu. Si inchinarea aceasta pana aici in dimineata aceasta in locul acesta este minunea sau binefacerea Lui Dumnezeu. Si inchinarea noastra in locul acesta de aici mai departe este tot minunea sau tot binefacerea Lui Dumnezeu. Si pentru ca nu este meritul si nu este vrednicia nici unuia dintre noi, mai spun si eu odata din toata inima si cu intreaga adunare: Slavit sa fie Domnul!

Sa ne ridicam si sa citim Cuvantul Domnului, un cuvant care imi doresc sa ajunga la inima fiecaruia dintre noi si sa lucreze in chipul cel mai minunat cu putinta, nu doar in aceasta dimineata in locul acesta, ci pana la sfarsitul umblarii, pana la sfarsitul alergarii noastre pe pamantul acesta, sa lucreze Chipul Lui Dumnezeu, sa lucreze Slava Lui Dumnezeu si sa lucreze mantuirea intru cele prea inalte.

Efeseni cap. al 4-lea, vers.11, 12 si 13, 1147 pagina in Sfintele Scripturi. Efeseni cap.4 incepand cu vers.11 unde Cuvantul Domnului spune asa: „Si El (adica Isus) a dat pe unii apostoli, pe altii proroci, pe altii evanghelisti, pe altii pastori si invatatori pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, pana vom ajunge toti la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos.” Amin.

Sa luam loc si sa ascultam cu luare aminte Cuvantul Domnului iar cei care primiti indemn in inimile voastre din partea Domnului, rugati-va staruitor Celui Prea Inalt prin Duhul Sfant si pentru voi si pentru mine ca sa putem duce impreuna cu bine pana la capat slujba care tuturor prin harul Domnului din nou in dimineata aceasta ne sta inainte in locul acesta. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *