Cristian Ionescu – Avertismente pentru zilele din urma


Laudat sa fie Domnul! Binecuvantat sa fie Numele Domnului! Si dumneavoastra sa fiti binecuvantati in Numele Domnului Amin. Va rog sa reocupati locurile.

Sunt impreuna cu sotia si cu o parte din familia noastra in Phoenix cu ocazia unei casatorii a unei tinere din biserica noastra, casatorie care a avut loc in aceasta dimineata si cu ocazia aceasta noi ne vizitam si pe cei dragi pe care ii avem in Phoenix.

Cand am vorbit cu fratele Cornel referitor la vizita aceasta, m-a rugat sa particip si la un curs de misiune impreuna cu fratele Daniel Peter ieri si astazi la serviciul de seara, multumesc slujitorilor pentru frumoasa primire, pentru bunavointa.

Va aduc salutari pline de dragoste din partea bisericii Elim din Chicago, am crezut ca am sa aduc singur salutarile acestea, numai eu si familia mea, insa m-am bucurat sa gasesc aici familia C. si familia Palic. Sora Corina Palic este dirijoarea corului de fete, a corului de copii, a corului de tineri din biserica noastra, asa ca suntem foarte bine reprezentati in seara aceasta aici.

Nu am citit un anumit pasaj biblic pentru ca mesajul din seara aceasta este presarat, imprastiat de-a lungul Epistolei catre Evrei si am o veste buna pentru dumneavoastra, n-am sa citesc Epistola catre Evrei, dar ne vom referi la multe pasaje, la multe versete din aceasta epistola.

Epistola catre Evrei este o epistola unica, este o epistola foarte interesanta. Ma rog ca Dumnezeu sa puna dragoste de Cuvantul Sau in inimile noastre si bine ar fi sa o citim, daca n-am citit-o pana acum cu atentie, poate ca vom fi indemnati de mesajul din seara aceasta, sa gasim un pic de timp saptamana viitoare, sau in saptamanile urmatoare si sa citim cu atentie aceasta epistola.

Eu cred ca este scrisa de Pavel si nu numai pentru ca aici in traducerea lui Cornilescu spune Epistola lui Pavel catre evrei, ci datorita faptului ca in ciuda confuziei multor cercetatori ai Scripturii care spun ca nu se stie cine este autorul ei, gasim acelasi sistem de gandire in aceasta epistola, ca si in toate celelalte epistole scrise de apostolul Pavel. Adancimea, stralucirea explicatiilor din aceasta epistola dovedesc o pregatire temeinica, o adancire a revelatiei din Cuvantul Lui Dumnezeu unice si specifice apostolului Pavel.

Cartea Epistola catre evrei, este o carte a marturiilor. Gasim in cartea aceasta marturia proorociilor, marturia ingerilor, marturia apostolilor, marturia lui Moise, marturia lui Iosua, marturia lui Melhisedec, marturia lui Avraam si ai tuturor eroilor credintei, marturia preotilor si binenteles marturia Domnului nostru.

Dar perspectiva la care va chem in seara aceasta este una lagata de 6, poate ca sunt mai multe, eu am gasit 6 foarte importante, 6 avertismente in Epistola catre evrei direct legate de 6 mari pericole pe care le intampinam in viata noastra de credinta.

Scumpi frati si surori, traim vremuri grele, traim vremuri grele nu numai la nivel de societate ci in biserici si in viata personala a tuturor credinciosilor. Si pericolele despre care apostolul Pavel vorbeste in Epistola catre Evrei sunt pericole reale si pericole actuale. Pericole reale pentru viata unui copil a Lui Dumnezeu, pentru viata unei familii, pentru viata unei biserici si din nefericire in cursele acestea spirituale, cad multi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *