Cristian Ionescu – Credinta, caracterul si comportamentul ultimei generatii


La a 2-a epistola a apostolului Pavel catre Timotei citim capitolul 3 in intregime, pagina 1170 in Sfintele Scripturi. 2 Timotei capitolul 3, sa ascultam Cuvantul Domnului:„ Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obrazmici, inganfati, iubitori mai mult de placeri decat de Dumnezeu, avand doar o forma de evlavie dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia!

Sunt printre ei unii care se vara prin case si momesc pe femeile usuratice, ingreuiate de pacate si framantate de felurite pofte, care invata intotdeauna, si nu pot ajunge niciodata la deplina cunostinta a adevarului. Dupa cum Iane si Iambre s-au impotrivit lui Moise, tot asa si oamenii acestia se impotrivesc adevarului, ca unii care sunt stricati la minte si osanditi in ce priveste credinta. Dar nu vor mai inainta; caci nebunia lor va fi aratata tuturor, cum a fost aratata si a celor doi oameni.

Tu insa ai urmarit de aproape invatatura mea, purtarea mea, hotararea mea, credinta mea, indelunga mea rabdare, dragostea mea, rabdarea mea, prigonirile si suferintele care au venit peste mine in Antiohia, in Iconia si in Listra. Stii ce prigoniri am rabdat; si totusi Domnul m-a izbavit din toate. De altfel, toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus vor fi prigoniti. Dar oamenii rai si inselatori vor merge din rau in mai rau, vor amagi pe altii si se vor amagi si pe ei insisi.

Tu sa ramai in lucrurile pe care le-ai invatat si de care esti deplin incredintat, caci stii de la cine le-ai invatat; din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire, prin credinta in Hristos Isus. Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” Amin. Va invit sa reocupati locurile.

Iubitii mei, in continuarea studiului Ultima generatie, in aceasta seara vom vorbi despre ultima generatie, credinata, caracterul si comportamentul ultimei generatii. Mai intai de toate am dorit sa stabilim cu certitudine si am mentionat ca am aceasta incredintare, suntem ultima generatie. Suntem generatia despre care Domnul Isus a spus ca „nu va trece pana nu se vor intampla aceste lucruri.” Generatia care cuprinde in compasul ei, momentul reinfiintarii statului Israel si am vorbit pe larg in lectiunile trecute despre Israel, despre Ierusalim, despre Templu, despre semnele care ne dovedesc ca suntem in aceasta ultima generatie. In aceasta seara dorim sa descriem aceasta generatie asa cum o vede in mod profetic Cuvantul Lui Dumnezeu. 400

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *