Cristian Ionescu – Apocalipsa 6


Deschidem Cuvantul Domnului la cartea Apocalipsa cap 6, citim cele 17 versete, pagina 1209, Apocalipsa incepand cu versetul 1 din capitolul 6 : „Cand a rupt Mielul cea dintai din cele 7 peceti, m-am uitat si am auzit pe una din cele patru fapturi vii zicand cu un glas ca de tunet: “Vino si vezi!”

M-am uitat si iata ca s-a aratat un cal alb. Cel ce statea pe el avea un arc; i s-a dat o cununa si a pornit biruitor si ca sa biruie. Cand a rupt Mielul a doua pecete, am auzit pe a doua faptura vie zicand: “Vino si vezi.” Si s-a aratat un alt cal, un cal rosu. Cel ce statea pe el a primit puterea sa ia pacea de pe pamant, pentru ca oamenii sa se injunghie unii pe altii, si i s-a dat o sabie mare. Cand a rupt Mielul pecetea a treia, am auzit pe a treia faptura vie zicand: “Vino si vezi!” M-am uitat si iata ca s-a aratat un cal negru. Cel ce statea pe el avea in mana o cumpana. Si, in mijlocul celor patru fapturi vii, am auzit un glas care zicea: “O masura de grau pentru un leu! Trei masuri de orz pentru un leu! Dar sa nu vatami untdelemnul si vinul!”

Cand a rupt Mielul pecetea a patra, am auzit glasul fapturii a patra zicand: “Vino si vezi!” M-am uitat si iata ca s-a aratat un cal galbui. Cel ce statea pe el se numea Moartea, si impreuna cu el venea dupa el Locuinta mortilor. Li s-a dat putere peste a patra parte a pamantului, ca sa ucida cu sabia, cu foamete, cu molima si cu fiarele pamantului. Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera. Ei strigau cu glas tare si ziceau: “Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa judeci si sa razbuni sangele nostru asupra locuitorilor pamantului?” Fiecaruia din ei i s-a dat o haina alba si li s-a spus sa se mai odihneasca putina vreme, pana se va implini numarul tovarasilor lor de slujba si al fratilor lor, care aveau sa fie omorati ca si ei.

Cand a rupt Mielul pecetea a sasea, m-am uitat si iata ca s-a facut un mare cutremur de pamant. Soarele s-a facut negru ca un sac de par, luna s-a facut toata ca sangele, si stelele au cazut din cer pe pamant, cum cad smochinele verzi din pom, cand este scuturat de un vant puternic. Cerul s-a strans ca o carte de piele pe care o faci sul. Si toti muntii si toate ostroavele s-au mutat din locurile lor. Imparatii pamantului, domnitorii, capitanii ostilor, cei bogati si cei puternici, toti robii si toti oamenii slobozi s-au ascuns in pesteri si in stancile muntilor. Si ziceau muntilor si stancilor: “Cadeti peste noi si ascundeti-ne de fata Celui ce sade pe scaunul de domnie si de mania Mielului; caci a venit ziua cea mare a maniei Lui, si cine poate sta in picioare?” Amin

Cartea Apocalipsei reprezinta o incursiune profetica in vremea sfarsitului si pana la cap.6 am vazut mesajele pe care Domnul Isus Hristos le-a transmis bisericilor din Asia mica, bisericilor din toate timpurile si bisericilor din vremea noastra. Deasemeanea am inceput sa descoperim pentru vremea aceea a sfarsitului ce se petrece in cer si care atmosfera in cer in acest moment crucial cand ultimile momente ale sfarsitului stau gata sa se descopere si corelarea intre ceea ce se petrece in cer si ceea ce se fa petrece pe pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *