Cristi Boariu – Pilda bogatului nemilostiv – 3 –


– continuare din partea a 2-a –

Primul lucru dragii mei, pentru care bogatul a ajuns in Locuinta Mortilor, in antecamera Iadului…ca acum ca esti pe holul spitalului, ca esti in salon tot a spirt miroase nu? Ca esti acolo unde a fost bogatul, ca esti in flacari dupa judecata de apoi, ca oricum omul cand moare el stie unde merge. Noi stim, cand inchidem ochii acestia, noi stim unde mergem. Primul motiv stiti care a fost? A PUS MAI MARE PRET PE HAINELE SUFLETULUI DECAT PE HAINELE TRUPULUI.

„Era un om bogat care se imbraca in porfira si in subtire…” Cele mai scumpe haine in vremea aceea aveau calitatea aceasta: porfira si in subtire. Cele mai scumpe haine in vremea aceea, astea erau la moda atunci. Si mi si-l imaginez pe bogat cum mergea la oglinda, cum isi lua costumul cel mai fain pe el, cele mai tari haine, cand iesea din casa se uita asa parca isi dorea sa scuipe asa pe langa, asa a greata de cum era imbracat Lazar. Si tot timpul s-a uitat: „Bai, fii atent ce bine imi sta.” Nu vi se pare ca vremea aceasta o traim ca si exact vremea aceea?

Oamenii traiesc in pacate grele dar cand ies in oras, sa fie imbracati bine. Parfum cat mai bun, de marca, dat peste pornografie, peste curvie. Peste injuraturi, da? Zice: „Miroase fain.” Oameni buni, vreau sa va spun astazi ca DUMNEZEU VEDE DINCOLO DE HAINE. Dumnezeu vede dincolo de camasa, tu poti sa porti camasa alba si totusi sa mergi in iad. Ca Biblia ne spune ca important este nu sa ai camasa asta alba, fizica, ci important este sa ai haina alba, a sufletului. Eclesiastul 9 cu 8: „Hainele sa-ti fie albe in orice vreme si untdelemul sa nu-ti lipseasca de pe cap.” Am aceasta intrebare: Cum ti-e haina ta?

Daca de 20 de ani esti in lume, sau poate ti-ai facut botezul si ti-ai patat-o, vreau sa iti spun astazi ca in cer, spunea apostolul Ioan atunci cand era pe insula Patmos si a vazut cerul deschis, spune el in Apocalipsa: „Am vazut o multime mare imbracata in haine albe.” Frati si surori, iubiti prieteni, vreau sa fiu f.direct cu dumneavoastra: atunci cand inchizi seara ochii, poti sa spui ca toti banii tai din portmoneu, i-ai facut curat? Poti sa spui la finalul zilei ca toate vorbele care le-ai spus au fost vorbe dintr-o inima curata?

Asta simbolizeaza albul. Inseamna ca Sangele Domnului a venit si a spalat viata mea si acum eu ma indrept spre cer, spunea poetul „sa-L vad pe Domnul”. Dar ca sa ma duc sa-L vad pe Domnul trebuie sa am o haina spalata de Sangele Lui. O haina curata. Daca ar fi avut bogatul acesta haina alba, ar fi fost tare bine. Va aduc aminte de David, spunea la un moment dat..si eu va asigur ca David nu umbla imbracat murdar, era imparatul lui Israel. Sunt sigur ca se spala in fiecare zi, sunt sigur ca era atent la vestimentatie.

Totusi intr-o zi dupa ce pacatuieste cu Bat-Seba si face problema aceea, stiti, moartea lui Urie, David ajunge la oglinda din baie si cand se uita isi da seama ca desi era imbracat curat pe afara, inlauntru era murdar. Si acolo in fata oglinzii, dincolo de oglinda, el vede oglinda care se numeste Legea Lui Dumnezeu, Biblia. Si incepe si striga si urla David, si spune: „Ai mila de mine Dumnezeule, dupa indurarea Ta cea mare sterge faradelegile mele, spala-ma cu desavarsire de nelegiuirea mea si curateste-ma de pacatul meu.”

Si auziti va rog vers.3: „Caci imi cunosc bine…” Nu stiu cum sunteti voi aici in Semlac, dar si la noi la Vetel si oriunde veti merge, in orice sat daca intrebi pe cineva de vecinii lui, o sa-ti spuna toate pacatele care le stie ale vecinului. Toate le stie. Il intrebi pe el: „Tu cum esti?” „Eu sunt un om bun.” zice. „Eu nu imi bat nevasta, eu numai o injur.” zice. „Dar fata de ala care si-o bate, eu sunt un om f.bun.”

Dragii mei, primim mesaje ca si slujitori si de multe ori, cele mai multe mesaje ca le primesc spun asa: „Soacra-mea nu ma iubeste, sotul meu are ceva cu mine, nevasta-mea are o problema, pruncii mei sunt pacatosi, cei mai pacatosi din sat.” Vreau sa va spun ca David intr-o zi n-a zis: „Il cunosc bine pe Saul, ca stiu ce pacate are Saul.” A zis David: „Imi cunosc bine pacatul meu.” OAMENI BUNI, NU EXISTA OM CARE SA MEARGA IN CER CUNOSCAND BINE PACATELE ALTORA, TU TREBUIE SA ITI CUNOSTI PACATELE TALE SI EU TREBUIE SA IMI CUNOSC PACATELE MELE. Ca atunci… asta ma doare, atunci cand merg la doctor, te intreaba doctorul tot ce ai mancat in ultimile zile, unde ai fost, cum ai umblat, dezbracat in frig? Nu zici: „Domnule doctor, ce treaba ai tu cu mine?” Te iei cu el la cearta?

Stiti ca cu noi, ca pastori, ca slujitori, se iau la cearta oamenii? Ii intreb: „Unde ai fost marti la rugaciune?” „E treaba ta zice?” Il intreb. „Unde-i fost duminica?” „Da ce treaba ai cu fata mea, cu baiatul meu?” zice. Stii ce treaba am? Vreau sa ne vedem in cer. Dragii mei, daca la doctor la spital trebuie sa iti recunosti problemele pe care le ai, in fata doctorului ceresc, nu ar trebui? Doamne, mai vindeca si astazi, mai spala de pacat si mai imparte haine albe!

– sfarsitul partii a 3-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 4-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *