Cristi Boariu – Operatii necesare pentru un suflet sanatos


Va invit sa ne ridicam in picioare pentru a citi un text, din a 3-a epistola a lui Ioan primele 4 versete, pagina din Biblie 1203, Cuvantul Domnului spune astfel: „Prezbiterul catre preaiubitul Gaius pe care il iubesc in adevar: „Preaiubitule doresc ca toate lucurile tale sa iti mearga bine si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufletul tau. A fost o mare bucurie pentru mine cand au venit fratii si au marturisit ca esti credincios adevarului si ca umblii in adevar. Eu nu am bucurie mai mare decat sa aud despre copiii mei ca umbla in adevar.”” Amin. Va rog sa ocupati locurile.

In urma cu aproximativ 3 luni de zile eram in Bucuresti, aterizasem de urgenta dintr-o misiune in care am slujit unor frati din Franta si din cauza unor probleme a trebuit sa fiu internat de urgenta in spital, am fost operat si acolo in spital am primit un mesaj de la Domnul pe care am avut indemnul sa vi-l aduc in aceasta dimineata, si daca ne uitam la versetul 2 dragii mei am spune ca este o urare extraordinara si suna la prima vedere o urare frumoasa.

„Preaiubitule doresc ca toate lucrurile tale sa iti mearga bine. Pana aici e foarte frumos.” Ascultati mai departe: „si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufletul tau.” Parca, a 2-a parte parca e mai dificila. Adica, apostolul Ioan spune ca daca „esti racit spiritual iti doresc sa ai nevoie de antibiotice si fizic.” Nu prea poti sa faci urari din acestea la nimeni nu? Daca ai diabet spiritual, apropo stiti de la ce vine diabetul spiritual nu? In Proverbe spune ca „barfa aluneca ca si prajiturile.” Sunt tare bune prajiturile dar daca mananci si la felul 1 si la felul 2, este bai.

A spus apostolul, daca ai probleme spirituale iti doresc sa ai probleme si fizice. Parca nu-i un mesaj prea popular asta, sa te mai cheme fratii prea des nu?

Dragii mei, vreau sa va vorbesc astazi despre „Operatii chirurgicale necesare pentru un suflet sanatos.” Pentru ca dorim ca Dumnezeu sa ne dea un suflet sanatos la fiecare. Suntem foarte ingrijorati de bolile fizice si am observat si la dumneavoastra si la noi, parca atunci cand vine o boala fizica intram intr-o panica, parca imediat sunam pe cine, un prezbiter pentru o ungere, pe un prooroc sa vedem care e problema.

Dragii mei, vrei sa va dau o veste buna, cu hepatita se poate merge in cer, cu cancer fizic se poate merge in cer, dar in cer nu se poate merge cu pacat. Pentru aia concentrarea noastre ar trebui sa fi mai mult spre bolile acestea ale sufletului. Ca daca esti sanatos sufleteste chiar, chiar daca esti bolnav spiritual nu-i o paguba mare. Dar daca esti sanatos fizic si bolnav spiritual, e o paguba foarte mare.

Si prima operatie la care vreau sa ma opresc in aceasta dimineata este transplantul de inima. O sa spuneti: unde scrie asa ceva in Biblie? Transplantul de inima. Ezechiel cap.36 cu vers.26 Cuvantul Domnului spune „Va voi da o inima noua. Voi lua din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne.”

Daca ati observat in accidentele care se intampla in lumea de astazi, in anumite cazuri pacientul sau cel care a condus la volan, sau cel care a fost in masina, nu moare pe loc, intra intr-o moarte cerebrala si doctorii suna familia si spun…si nu comentez teologic acest aspect acum, dar vreau sa luam ca un exemplu. Doctorii suna pe cei din familie si ii intreaba: „Doriti sa donam organele?” Si oamenii mai sunt de acord sa dea un rinichi din 2, o parte din ficat mai dam, poate o extractie din maduva spinarii dar in momentul in care familia spune: „Suntem de acord sa se dea inima” unuia care este in Cluj sau in Bucuresti sau mai stiu eu, care are nevoie, dragii mei sansele ca omul acela, pacientul acela sa se intoarca la viata sunt zero.

Vreau sa va spun ca in sens spiritual e exact invers. Daca in sens fizic, cand cineva isi da inima, intra intr-o moarte fizica, ireversibila, in sens spiritual cand iti dai inima Lui Dumnezeu de atunci incepi sa invii. Doamne ajuta-ne la asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *