Cristi Boariu – 4 lucruri invatate de la 4 leprosi – 1 –


„Elisei a zis” 2 Imparati 7 de la vers.01: “Ascultati cuvantul Domnului! Asa vorbeste Domnul: “Maine, la ceasul acesta, se va vinde la poarta Samariei o masura de floare de faina cu un siclu, si doua masuri de orz, cu un siclu.” Calaretul pe bratul caruia se rezema imparatul a raspuns omului lui Dumnezeu: “Chiar daca ar face Domnul ferestre in cer, cum s-ar putea intampla un asemenea lucru?” Si Elisei a zis: “Vei vedea cu ochii tai: dar tu nu vei manca din ele.” La intrarea portii erau patru leprosi, care au zis unul catre altul: “La ce sa sedem aici pana vom muri? Daca ne vom gandi sa intram in cetate, in cetate este foamete, si vom muri; si daca vom sta aici, de asemenea vom muri. Haidem, dar, sa ne aruncam in tabara Sirienilor; daca ne vor lasa cu viata, vom trai, iar daca ne vor omori, vom muri.”

Au plecat, dar, in amurg sa se duca in tabara sirienilor. Si cand au ajuns la intrarea taberei sirienilor, iata ca nu era nimeni. Domnul facuse sa se auda in tabara sirienilor un vuiet de care si un vuiet de cai, vuietul unei mari ostiri, si isi zisesera unul catre altul: “Imparatul lui Israel a tocmit impotriva noastra pe imparatii hetitilor si pe imparatii egiptenilor ca sa vina sa lupte impotriva noastra.” Si s-au sculat si au luat-o la fuga in amurg. Si-au lasat corturile, caii si magarii, tabara asa cum era, si au fugit ca sa-si scape viata.

Leprosii, ajungand la intrarea taberei, au patruns intr-un cort, au mancat si au baut, au luat din el argint, aur si haine, si s-au dus si le-au ascuns. S-au intors iarasi, au patruns intr-un alt cort si au luat si de acolo lucruri pe care s-au dus si le-au ascuns. Apoi si-au zis unul altuia: “Nu facem bine! Ziua aceasta este o zi de veste buna. Daca vom tacea si daca vom astepta pana la lumina zilei de maine, vom fi pedepsiti. Veniti acum si haidem sa dam de stire casei imparatului.” Amin. Va rog sa ocupati locurile.

Frati si surori, exista lucruri frumoase in Biblie si ma gandesc la Betel ca la un loc unde oamenii chiar daca nu au o perna confortabila si pun capul pe piatra pot sa viseze o scara care sa lege cerul de pamant. Exista in Biblie un alt loc numit Sinai unde Moise a primit legile Lui Dumnezeu scrise pe tablite de piatra dar stiti ce mai exista in Biblie? Un loc si un munte numit Carmel si vreau sa va spun dragii mei ca la Carmel nu conteaza peisajul, brazii, duzii, pomii, nu conteaza daca e unul care se roaga frumos sau daca-s o mie. Stiti ce conteaza la Carmel? Ca inca coboara focul din cer. Slavit sa fie Domnul!

Vreau sa va spun astazi si sa va indemn, faceti tot posibilul sa pastrati, nu neaparat alte lucruri, ci sa pastrati focul. Dragii mei sunt tot mai multe biserici fara foc. Eu nu-l aud, eu foarte rar cand apreciez ceva, cine stie cunoaste predicile, stie ca de multe ori vorbesc si spun lucrurilor pe nume dar astazi vreau sa va spun ca am simtit Focul Lui Dumnezeu aici. Faceti orice ca sa pastrati Focul Lui Dumnezeu intre voi, sa stiti ca Focul face diferenta. Cand vin oamenii dinafara n-o sa fie impresionati de Biblie, de oratorie, de cantare neaparat, ci vor fi impresionati, si vor fi transformati daca vor simti fiorul Duhului Sfant care coboara in inimile noastre.

Dragii mei si la Filarmonica sunt cantari frumoase, sunt oratori mari in lumea aceasta, insa vreau sa va spun ceva: Focul, Focul face diferenta. Uitati-va la Moise, si inchei introducerea mea foarte scurta, uitati-va la Moise, ca un rug aprins in viata a schimbat un balbait intr-un profet, a schimbat un fugar intr-un lider, un rug aprins. Nu a fost cine stie ce, lucruri care noi incercam sa le ducem la biserica, sa facem sa impresionam cumva. Nu!

Uitati-va la Rusalii ca oamenii aceea au ramas strapunsi in inima. Nu doar cu o predica, nu doar cu o cantare. Ci a fost acolo Focul Lui Dumnezeu. Zic: Doamne mai coboara Foc din cer! Peste jertfele noastre. Si cand vom pleca de aici se va auzi ca la Carmel…Stiti ce-i paradox? Paradox in vieata este ca la Betel sa nu mai visezi frumos. Paradox in viata este ca la Carmel sa nu mai fie foc. Asta e un paradox. Sa ramana numai numele. Eu va rog din toata inima: pastrati din toata inima si continutul si forma. Si Domnul sa va binecuvanteze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *