Cristi Boariu – 10 ceasuri din viata unui om – 5 –


– continuare din partea 4 –

Un alt ceas care Biblia il spune este CEASUL SLUJIRII. Ca multi vor sa se pocaiasca, dar nu vor sa slujeasca. Nu! Exista CEASUL SLUJIRII. Fapte 16 cu 33: „Temnicerul ia luat cu el”, Pavel si Sila erau in temnita. Da? „chiar in ceasul acela din noapte, le-a spalat” Ce a facut? Unii iti fac rani ziua, nu spala noaptea. „le-a spalat ranile si a fost botezat indata el si toti ai lui.”

Iubiti credinciosi, dupa ce Dumnezeu ne cheama la El, slujirea nu ar trebui sa o uitam. EU NU FAC FAPTE BUNE CA SA FIU MANTUIT. EU FAC FAPTE BUNE PENTRU CA AM FOST MANTUIT. Auziti: poate un marinar sa stea nepasator cand aude strigatul de ajutor? Ati vazut vreun medic care sa stea nepasator cand pacientul sau moare? Poate un pompier sa vada oameni intr-o casa care arde si sa nu sara in ajutor? Atunci de ce noi stam fara grija in Sion in timp ce o lume intreaga zace in osanda in jurul nostru? Doamne cata nevoie de slujire!

Nu stiu care-i slujirea care o faci. Nu stiu care-i slujirea care a-i vrea sa o faci. Dar vreau sa iti spun ceva: nu exista ajutor de somaj in biserica. Nu! Nici pensie nu dam aici. Zice: Mai ai 65 de ani, poti sa stai acolo si sa tii scorul. Nu! Noi toti trebuie sa slujim Domnului. „Frate Cristi dar nu am bani sa dau in Numele Domnului.” Dar un pahar de apa poti sa dai. Nu poti. Un sandvis poti sa faci? Stii cata nevoie de slujire este langa noi? Numai ca omul care se smereste poate sa slujeasca.

Temnicerul acesta, a fost noapte in care Dumnezeu a schimbat mandria cu smerenia in viata lui si a mers si a spalat rani. Un sef de puscarie sa spele ranile la un puscarias? Asta numai Duhul Sfant poate sa faca oameni buni. Numai Duhul Sfant poate sa faca. „Fa-ti timp si mergi fara cartire / La patul celor suferinzi / Ca ei asteapta cu iubire / Macar o mana sa le intinzi / Cat ai suflare inca in tine / Lucreaza frate cu folos / Caci ce faci pentru El ramane / Fa-ti astazi timp pentru Hristos /”

Pune-mi te rog 2 Timotei 1 cu 17, sa vedeti un om care a slujit extraordinar, un Onisifor, si a zis Pavel „vreau sa-l mentionez”. Pune si 16 te rog. 2 Timotei 1 cu 16: „Domnul sa-Si verse indurarea peste casa lui Onisifor; caci de multe ori m-a mangaiat si…” Am observat ca multi vor sa isi faca poze cu tine cand totul este ok, dar uita-te in puscarie cati au mai venit langa Pavel? A zis: „Cand imi era grau, cand eram cu lanturi nu i-a fost rusine de mine ci a venit” Urmatorul verset: „Nu numai atat, dar, cand a fost in Roma, m-a cautat cu multa…” Ce frumos este sa cauti cu multa grija! „…si m-a gasit.” „…si m-a gasit.”

Roma da? Si urmatorul verset: „Dea Domnul sa capete indurare de la Domnul “in ziua aceea”. Tu stii foarte bine cat ajutor mi-a dat el in Efes.” Stiti cati km sunt intre Roma si Efes? 2000. A zis Onisifor intr-o zi catre nevasta-sa, a zis: „Draga trebuie sa plec.” Poate ca nevasta-sa a zis: „Mai lasa si pe altii sa faca.” „Trebuie sa plec.” 2000 de km. A venit dupa cateva luni poate acasa. In vremea aceea sa faci 2000 de km.

Dragii mei, am observat ca oamenii ca sa mearga in Spania ca sa castige, sau in Belgia, sau in Anglia nu se uita la numarul de km. Dar nu merg pana la spital sa dea o mandarina la cineva. Nu merg sa faca un bine daca e vorba de un km, dar pentru bani „ma duc si 2000 de km.” Uitati aici un om 2000 de km ca sa il caute pe Pavel. Stiti ce a zis Pavel despre el? „Dupa ziua slujirii vine si ziua rasplatirii.”

Frati si surori, vine ziua cand Dumnezeu ne va cunoaste, sa stiti. Pai cand te-ai intalnit cu El in inchisoare, in spital, te-ai intalnit cu saracul care s-a identificat cu Domnul Isus si cu altii, cum sa nu te cunoasca Domnul. A zis: „Tu esti mai?” zice. „Ma bucur sa te vad.” Dar sa zica Domnul: „Dar tu cine esti?” Poate sa zica toti de langa tine: „Asta e un baiat fain, a fost un om deosebit”. Daca Dumnezeu nu spune asta. Ma rog astazi in dreptul nostru sa deosebim ceasul slujirii. Un timp. Un timp.

Ma uitam la bunicul meu. 20 si ceva de ani pe carucior. Intra pe internet si se uita pe unde mai mergeam si il vedeam acasa cum ar face si el ceva sa mearga. Nu mai putea. Ar merge si el sa predice, ar merge si el sa faca ceva. Nu mai putea. Stii ce frumos este „cati timp poti sa faci?” SI SA FACI CEEA CE POTI CU CEEA CE AI. Ca foarte multi spun: „Daca o sa am 2000 de euro o sa vezi cate pungi o sa fac la saraci.” Nu! Cand ai 200 de lei pensia, cand ai 1000 ron salariul. Si Domnul va vedea daca poti mai mult, dar fa ce poti cu ceea ce ai. Doamne da-ne putere sa slujim mai mult tie. E un timp de slujire, o sa vina timpul cand nu mai poti sa slujesti. Acuma poti.

A primi copii in familie, e o slujire sa stiti. Doamne binecuvanteaza-ne sa intelegem lucrul acesta. La lume nu-i place. Am fost cu copiii in k. intr-o zi. S-au uitat la mine parca eram de pe Marte coborat. Nu le-a venit sa creada. Daca intram cu 4 caini nu se uitau asa la mine. Nu le mai place. Ii deranjeaza copiii. Stii de ce ii deranjeaza? Ca-i mustra constiinta pe ei, pentru aia ii deranjeaza. Aia e problema. Aia e problema.

Dragii mei e o slujire si asta. Sa binecuvanteze Dumnezeu toate mamele. Se scoala noaptea. M-a intrebat sotia intr-o zi: „Tu nu simti ca fata are febra?” Am zis: „Mai eu nu…sunt obosit.” „Dar si eu sunt obosita si totusi ma trezesc” zice. Are mama calitatea aceasta de la Dumnezeu: doarme ultima, se scoala prima. Nu? Proverbe 31. Nu? Lumina ei nu se stinge noaptea din cauza televizorului stiti? „Bai” zice „a ramas televizorul aprins, pentru aia nu se stinge lumina.” Nu la aia se refera. Nu la aia se refera. La slujire se refera. Cum stai cu slujirea? Cand o sa ajungi inaintea Domnului cum o sa fie? Acum cei care canta la mandolina si la chitara sunt bucurosi. Degetele stii cum sunt, nu? Dar este mai bine sa fie degetele asa decat unghiile altcumva nu?

Dar ma gandeam la o fata care la varsta de 13 ani s-a imbolnavit de o boala foarte grea. A ramas fara mama si fara tata de la 7 ani. Avea 4 fratiori acasa. Si in ziua cand s-a imbolnavit grav de tot, o sora din biserica a venit la ea sa o mangaie, sa o incurajeze. Si a zis: „De ce plangi?” „Plang” zice „ca cred ca boala aceasta ma duce de aici.” Si a zis: „Cand ajung inaintea Domnului ce o sa-i arat?”

„Ca la orchestra n-am putut sa ma duc.” „La cor nu am putut sa ma duc, la bolnavi n-am putut. Ca am ramas cu 4 frati bolnavi acasa. Si a trebuit sa spal pentru ei, sa la fac mancare, sa le fac curat.” Sora, ce intelepciune! A zis: „Arata-mi mainile tale.” Avea mainile crapate de la munca. Ce frumos nu? Tu ce o sa-i arati la Domnul cand mergi dincolo? Ca uitati-va dragii mei. Tot lasam aici. Nu ducem cu noi nici gresia, nici faianta, nici traverti, nimic, nici telefonul. Ma rog astazi sa-ti dea Domnul putere sa slujesti. Ca vine…8 CEASUL PLECARII.

– sfarsitul partii a 5-a acestui mesaj. Continuare in partea a 6-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *