Iosif Borca – Nevoia de iertare pentru pacatele noastre


Porunca Lui Dumnezeu ne spune astfel: „Si sa se propovaduiasca tuturor neamurilor, in Numele Lui, pocainta si iertarea pacatelor, incepand din Ierusalim!” „Ferice de cel cu faradelegea iertata si de cel cu pacatul acoperit, ferice de omul caruia Domnul nu ii tine in seama nelegiuirea si in duhul caruia nu este viclenie. Cata vreme am tacut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate, caci zi si noapte, Mana Ta apasa asupra mea, mi se usca vlaga cum se usuca pamantul de seceta verii. Atunci ti-am marturisit pacatul meu si nu mi-am ascuns faradelegea. Am zis: „Imi voi marturisi Domnului faradelegile si Tu, (adica Domnul) ai iertat vina pacatului meu.”” Amin

Un om de psihologie, un psiholog umanist spunea in felul urmator, construind o piramida cu nevoiele fundamentale ale omului pe pamant; Omul acesta a zis ca noi, creatia Lui Dumnezeu, avem anumite nevoi fundamentale adica de baza pe pamant. Omul acesta este Abraham Maslou. El spunea asa: „O nevoie fundamentala a omului pe pamant este nevoia de securitate, adica nevoia de siguranta” Omul are nevoie de un adapost, omul are nevoie de un loc de munca, samd.

Contiuua omul acesta sa spuna, zicand:„Noi creatia Lui Dumnezeu avem SI nevoie si de anumite nevoi fiziologice, nevoia de a consuma apa, nevoia de a manca, nevoia de a ne odihni trupul, sunt anumite nevoi fiziologice care tin de organismul uman. Omul acesta continua sa spuna ca o alta nevoie a omului, a mea si a dumneavoastra pe pamant e nevoia de apartenenta si de iubire. Adica omul trebuie sa stie ca partine cuiva, ca e iubit si ca are dreptul de a iubi si el. Nevoia de apartenenta si de iubire.

Omul acesta continua sa spuna: „Noi, cretia Lui Dumnezeu, oamenii facuti de Dumnezeu avem nevoie si de auto-respect.” Adica de apreciere, e vorba de stima personala, de respectul de sine. Si continua el sa spuna: „A 5-a nevoie de baza a omului pe pamant este nevoia de auto-realizare.” Adica sa simtim ca lasam ceva in spatele nostru, ca nu ne-am dus viata degeaba, ca nu am trait in zadar. „E nevoia” zicea omul acesta „de auto-realizare.”

Eu vreau sa pun o intrebare in acesta seara, omul acesta punea pe tapet 5 nevoi fundamentale ale omului pe pamant. Dar as vrea in aceasta seara sa privim lucrurile din perspectiva noastra care suntem in Casa Lui Dumnezeu. Si vreau sa va intreb urmatorul lucru: care credeti dumneavoastra, din perspectiva fiecaruia de aici, ca este cea mai importanta nevoie a omului pe pamant? Care ar fi una din cele mai importante nevoi a omului pe pamant?

Vreau sa va intreb in aceasta seara: Oare cea mai importanta nevoie a omului pe pamant e nevoia de securitate, de siguranta? Oare cea mai mare nevoie a noastra pe pamant este nevoia de auto-respect, de stima personala? Sau, cea mai mare nevoie a noastra pe pamant este nevoia de a ne hrani trupul acesta, de a consuma apa, de a-l pune la odihna? Oare acestea sunt cele mai importante nevoi ale noastre pe pamant? Oare cea mai impotanta nevoie pe pamant e sa realizezi ceva, sa lasi ceva in urma dumitale?

Oare n-o fi si alta nevoie mai impotanta decat acestea? Exista vreo nevoie mai importanta pe pamant decat toate acestea? Daca exista oameni buni, daca exista, oare care este aceasta nevoie mai importanta decat toate aceste nevoi? Si despre ea vreau sa predic cu ajutorul Domnului in seara acesta. Stiti care e?

Din perspectiva Lui Dumnezeu, din perspectiva Scripturii CEA MAI IMPORTANTA NEVOIE CARE LE INTRECE PE TOATE ACESTEA SPUSE DE ACEST PSIHOLOG UMANIST ESTE NEVOIA DE IERTARE PENTRU PACATELE NOASTRE. Ce ziceti? Avem nevoie de iertare din partea Lui Dumnezeu? Stiti ca Dumnezeu ne da toata libertatea sa vorbim, sa predicam, sa expunem mesajul acesta al iertarii de pacate. Chiar ne porunceste Dumnezeu, citeam in Luca 24: „Sa se propovaduiasca tuturor neamurilor in Numele Lui, (adica a Lui Isus Hristos), pocainta si iertarea de pacate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *