Paul Negrut – De unde ne vin gandurile ? – 1 –


Va marturisesc ca sunt coplesit de emotii. Mi-am adus aminte de weekedul din 17-19 decembrie 89 cand eram impreuna cu timisorenii in biserica Betel si cand intensitatea rugaciunilor si a cantarilor, a trairilor spirituale a timisorenilor de atunci mi-au rascolit inima si in seara aceasta traiesc ceva asemanator. Timisoara a fost capitala revolutiei, a fost capitala culturala si cred ca este vremea sa devina capitala spirituala a Romaniei. Stimati frati colegi, dragi cantareti, imi cer iertare ca datorita modului in care este asezata sala trebuie sa stau cu spatele spre dumneavoastra. Va rog din toata inima sa ma iertati. Dragi frati si surori, stimati invitati, tema acestei seri este „Uniti in lumina Evangheliei.” Si in lumina Evangheliei cu ajutorul Duhului Sfant a Lui Dumnezeu a-mi vrea sa ne aducem gandurile noastre, sa lasam lumina Evangheliei sa lumineze mintea noastra, gandurile noastre.

Dupa statisticile oficiale ale UE, in 2016 1 din 6 europeni sufereau de o forma sau alta de tulburare psihica. In 2015 cheltuielile pentru tratamentul acestor persoane s-au ridicat la 600 de miliarde de euro. In 2023 numarul celor care sunt diagnosticati cu o forma de tulburare psihica s-a ridicat la 110 milioane de europeni. Prognoza este ca in viitor 1 din 4 europeni va suferi de o forma sau alta de boala psihica. Se intampla ceva la nivelul gandirii, oamenii sunt framantati, oamenii sunt macinati de temeri, de anxietati, de frici, oamenii au tot felul de framantari launtrice si nu stiu ce sa faca si unde sa se duca. Conform statisticilor Europa are peste 86k de psihiatri si cu toate acestea numarul celor care au probleme cu gandurile, cu sentimentele, este in crestere. La cine sa ma duc si ce sa fac? Pentru ca dincolo de statistici sunt oameni, sunt persoane in carne si oase.

Mi-aduc aminte de un barbat care a venit sa imi spuna ca este chinuit de teama ca intr-o zi va pune mana pe un obiect ascutit si isi taie sotia si copiii. Si a spus: „Am niste porniri la nivelul mintii mele atat de mari incat mi-e teama sa stau in bucatarie mea.” O fata mi-a spus ca este chinuita mintea de injuraturi si de cuvinte obscene. Si a spus: „Nu pot citi, nu ma pot ruga, nu pot face nimic pentru ca mintea imi bubuie de aceste cuvinte si ganduri obscene.” Altii spun: „Sunt chinuit de gandul sa imi pun capat zilelor.” La cine sa ma duc? Si ce pot sa fac? Cand mintea imi este napadita de ganduri de care nu pot scapa. Si cei de langa mine imi spun: „Da nu te mai gandi.” „Dar nu pot, ca ma gandesc. Nu pot scapa de ganduri.” Oare are lumina Evangheliei ceva de spus pentru noi? Are Dumnezeu raspuns la framantarile noastre? Are Dumnezeu raspuns la chinurile sufletului nostru?

– – – ACEST ARTICOL ESTE UN CIOT. PUTETI CONTRIBUI LA RASPANDIREA MESAJULUI EVANGHELIEI PRIN EDITAREA SI CONVERSIA MESAJELOR AUDIO IN TEXT. IN FELUL ACESTA MOTOARELE DE CAUTARE VOR INDEXA MAI MULTE PAGINI SI MAI MULTI OAMENI VOR AJUNGE PE ACEST SITE SI VOR AUZI, VOR CITI SI VOR INTELEGE MAI BINE MESAJUL LUI DUMNEZEU PENTRU OMENIRE. PUTETI CONTACTA STAFF-UL HpS PRIN SECTIUNEA DE COMENTARII DE PE PAGINA „SUSTINE HpS” – – –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *