Paul Negrut – Ce crezi si pe cine crezi cand stirile sunt contradictorii ? – 1 –


Deschidem Cuvantul Domnului la Evanghelia dupa Ioan cap.20, vom citi de la vers.24 pana la 31. Ioan cap.20, pag.1053 in Sfanta Scriptura pentru copii vers.24 la 31 si apoi plecati in rugaciune inaintea Domnului, vrem ca Domnu prin Duhul Sfant sa ne pregateasca mintea pentru intelegerea Cuvantului, pentru trairea Cuvantului. In rugaciune cu voce tare ne va conduce fratele Buzle, este in tronsonul 4 aici jos in fata.

„Toma, zis Geaman, unul din cei doisprezece, nu era cu ei cand a venit Isus. Ceilalti ucenici i-au zis deci: “Am vazut pe Domnul!” Dar el le-a raspuns: “Daca nu voi vedea in mainile Lui semnul cuielor si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede.” Dupa opt zile, ucenicii lui Isus erau iarasi in casa; si era si Toma impreuna cu ei. Pe cand erau usile incuiate, a venit Isus, a stat in mijloc si le-a zis: “Pace voua!”

Apoi a zis lui Toma: “Adu-ti degetul incoace si uita-te la mainile Mele; si adu-ti mana si pune-o in coasta Mea; si nu fii necredincios, ci credincios.” Drept raspuns, Toma I-a zis: “Domnul meu si Dumnezeul meu!” “Tomo”, i-a zis Isus, “pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au vazut, si au crezut.” Isus a mai facut inaintea ucenicilor Sai multe alte semne care nu sunt scrise in cartea aceasta. Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi sa credeti ca Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; si, crezand, sa aveti viata in Numele Lui.” Amin. Plecam capetele si ne rugam.

„Domnul nostru si Dumnezeul nostru, multi zic: „Cine ne va arata fericirea?” Noi insa zicem: „Fa sa rasara peste noi Lumina Fetei Tale!” In aceste momente in care stam inaintea Cuvantului Tau te rugam sa ne vorbesti. Te rugam sa luminezi inimile noastre. Te rugam sa binecuvantezi pe toti cei prezenti. Pe cei care deja cred in Numele Tau, te rugam sa-i ajuti sa-si intareasca credinta in Tine.

Te rugam sa-i binecuvantezi pe cei care nu si-au pus inca nadejdea in Tine si in dimineata aceasta fa sa fie pentru ei o zi speciala in care ajung la cunostinta Ta. Pune in inima lor credinta in Tine pentru ca sa fie salvati. Te rugam sa-l binecuvantezi pe robul tau in dimineata aceasta, sa-l intaresti si sa-i dai cuvinte potrivite pe buze. Iti multumim pentru ca esti cu noi si pentru ca esti gata sa ne vorbesti. Si noi suntem aici gata sa ascultam Cuvantul Tau. Amin.” Amin. Va invitam sa ocupati locurile.

Titlul mesajului din dimineata aceasta este: „Ce crezi si pe cine crezi cand stirile sunt contradictorii ?” „Ce crezi si pe cine crezi cand stirile sunt contradictorii ?” Traim intr-o perioada in care lumea intreaga este asaltat de stiti contradictorii. Care este originea virusului Sars Cov 2? Unii zic ca ar fi provenit de la lilieci, liliecii l-au dat la pangolini si pangolinii l-au dat la oameni intr-o piata din localitatea Wuhan din China. Altii sunt de alta parere. Virusul a fost facut in laborator, si din laborator fie a scapat fie i s-a dat drumul intentionat.

Si oamenii se contrazic pe plan mondial, cu privire la originea virusului. Pe cine crezi si ce crezi? Apoi a venit vaccinul, vaccinul acesta este folositor? Ne protejeaza? Sau vaccinul acesta este pregatit ca sa ne distruga? E periculos! Unii zic intr-un fel, altii zic in alt fel. Medicii se contrazic intre ei pe aceasta tema. Unii medici ne spun intr-un fel, altii ne spun in alt fel. Politicienii se contrazic. Unii zic intr-un fel, altii zic in alt fel. Liderii reliciosi, unii zic intr-un fel, altii zic in alt fel. Masmedia este divizata, unele canale de stiri spun una, altele spun alta. Ce crezi si pe cine sa crezi intr-o asemenea vreme?

In urma cu 2000 de ani, din gradina mormantului, au pornit 2 stiri contradictorii. O stire pornita din gradina mormantului, spunea ca Isus Hristos a inviat din morti. O alta stire din aceeasi gradina a mormantului, a pornit cu o alta stire, o alta stire cu continutul urmator: „Nu a inviat, L-au furat ucenicii, si L-au ascuns.” Pe care sa crezi si ce sa crezi? Si Biblia ne spune ca cele 2 stiri care se contraziceau una pe alta, au umplut Ierusalimul. Daca am fi fost acolo, care varianta ai fi crezut-o? Marturia cui ai fi crezut-o? A femeilor sau a garzi romane? A pescarilor sau a preotilor?

Daca intrebarile cu privire la originea virusului si la efectele vaccinului au de a face cu viata noastra biologica, intrebarile privitoare la moartea si viata Domnului Isus au de a face cu viata noastra vesnica. De aceea este important sa cautam raspuns.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuare in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *