Moise Lucaci – Famenul etiopian


Slavit sa fie Numele Domnului. Ma bucur frati si surori ca va vad. Si ma bucur ca va vad si in anul 2003 tot asa de prini de ravna cantand spre Slava Lui Dumnezeu. M-am bucurat de cantarile pe care le-am auzit aici la voi. Cateva dintre ele, toate bineinteles m-au inviorat asa intr-un mod deosebit si oboseala parca s-a mai dus. Si in seara aceasta pot sa predic Cuvantul Domnului. Va salut de la Orastiei, apoi va salut partea fratilor de la Hunedoara unde am petrecut de dimineata la ordinarea unor diaconi pe care i-am ordinat acolo si cu ajutorul Domnului in seara aceasta sunt in mijlocul dumneavoastra.

Am simtit ca si Domnul este Prezent aici si cred ca El va lucra in aceasta seara la multe inimi. Multe inimi se vor deschide in fata Lui. Am inteles ca multe inimi s-au deschis. C hiar inainte de ajunge aici la dumneavoastra am fost la unul dintre acum sa zic fratii nostri, un prieten care s-a predat Domnului aici la dumneavoastra chiar in saptamana aceasta. Dorim ca Domnul sa-l binecuvanteze si Domnul sa lucreze si in seara aceasta si la alte inimi care sa slujeasca Domnului si sa se predea Domnului in intregime. Amin.

Am citit textul acesta foarte bine cunoscut care se citeste mai ales la serviciile noastre de botez. Atunci cand facem botez folosim mereu textul acesta. Iubitii mei, sunt cateva elemente care ne intereseaza aici, elemente care sunt foarte importante pentru mantuirea noastra. Lucruri care sunt extrem de importante pentru a fi mantuit. Ce trebuie sa facem sau sa avem pentru a putea sa ne mantuim sufletele?

Vreau sa va spun in primul rand ca nimic nu e mai scump pe lumea aceasta ca si mantuirea sufletului tau. Nu trebuie sa ai un alt obiectiv mai mare de facut in lume, un alt lucru mai mare de facut ca si mantuirea sufletului. MANTUIREA SUFLETULUI ESTE CEA MAI IMPORTANTA. SI PENTRU MANTUIREA SUFLETULUI MARITA SA FACI ORICE. ORICE. ORICE TI S-AR CERE. Altii ca sa nu se lepede de credinta si ca sa-ti poata mantui sufletul au stat pe ruguri. La altii li s-a taiat capul. Altii au fost sacrificati intr-o forma sau alta si au murit ca si martiri. Ca sa-si castige mantuirea sufletului, sa nu-si piarda mantuirea sufletului.

De aceea doresc ca seara aceasta sa fie seara in care Domnul sa ne lumineze la toti mintile, inimile. Sa ne dea o lumina cereasca si sa vedem ce-i de facut ca sa putem fi mantuiti. Cum putem sa ne mantuim sufletele? Si as dori sa luam exemplu famenului din Etiopia. El cand a plecat din pustia aceea in care a fost botezat si in care ia vorbit Filip din Cuvantul Lui Dumnezeu, Biblia spune ca a plecat plin de bucurie. S-a intors in tara lui, in Etiopia plin de bucurie. As dori ca la plecarea de aici sa nu plece niciunul nemantuit. La plecarea de aici sa plecati plini de bucurie acasa. Sa plecati cu Domnul Isus Hristos acasa. Sa plecati eliberat de orice patima, de orice pofta, de orice pacat.

Noi n-am venit aici sa spunem ceva, ceva deosebit. Ati vazut ca am citit un text foarte bine cunoscut. Noi am venit aici cu gandul nu sa spunem ceva, cu gandul sa se intample ceva, si sa se intample ceva in seara aceasta! Sa se intample cava in inima ta. Sa se intample ceva in viata ta. Sa se intample ceva la nivelul constiintei tale. Sa se intample ceva cu tine. Sa fii mantuit. Amin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *