Richard Wurmbrand – Darurile Lui Dumnezeu


Cartea lui Iov, cap.7, de la vers.1 pana la 10: Iov deznadajduit „Soarta omului pe pamant este ca a unui ostas si zilele lui sunt ca ale unui muncitor cu ziua. Cum suspina robul dupa umbra, cum isi asteapta muncitorul plata, asa am eu parte de luni de durere, si partea mea sunt nopti de suferinta. Ma culc si zic: “Cand ma voi scula? Cand se va sfarsi noaptea?” Si ma satur de framantari pana in revarsatul zorilor.

Trupul mi se acopera cu viermi si cu o coaja pamantoasa, pielea-mi crapa si se desface. Zilele mele zboara mai iuti decat suveica tesatorului, se duc si nu mai am nicio nadejde! Adu-Ti aminte, Dumnezeule, ca viata mea este doar o suflare! Ochii mei nu vor mai vedea fericirea. Ochiul, care ma priveste, nu ma va mai privi; ochiul Tau ma va cauta, si nu voi mai fi. Cum se risipeste norul si trece, asa nu se va mai ridica cel ce se coboara in Locuinta mortilor! Nu se va mai intoarce in casa lui si nu-si va mai cunoaste locul in care locuia.”

Iubite surori si cei de la cor si tare, tare iubiti copilasi cuminti. Eu cred ca sunteti cuminti toti sau sa deveniti cu timpul. Si eu cam pe la varsta de 70 de ani am inceput sa devin mai cuminte. Ma bucur sa fiu iarasi cu dumneavoastra. E adevarat minune de la Dumnezeu ca sunt aici.

La 29 februarie au fost 40 de ani de cand mergand de la casa mea la biserica, la noi nu erau masinile, mergand o masina a Securitatii s-a oprit in fata mea, 4 gealati m-au aruncat in automobilul acela. Trebuia sa dispar de pe fata pamantului. Era o duminica dimineata, trebuia sa predic in dimineata aceea. Aveam in program sa predic despre rabdarea lui Iov. Dar Dumnezeu s-a gandit sa vada daca Wurmbrand are rabdare inainte ca sa predice. Si am disparut de pe suprafata pamantului.

Dupa 14 ani am venit la biserica aceea si am predicat despre rabdarea lui Iov dar trecusem eu prin 14 ani de inchisoare si cum a spus fratele, eram tare, tare bolnav, eram pe moarte socotit. Dar Dumnezeu esta mare si uite ca sunt liber si sunt aici si sunt impreuna cu atatia frati si surori iubite si cu copilasii acestia dragi. Lui s-ai fie Slava pentru toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *