Iosif Borca – O viata la poarta Cerului si o vesnicie in Iad


Amin! Ne bucuram de Domnul si vrem sa fie asa cum canta frumosul cor in aceasta seara: „Domnul nostru.” Sa fie in casele in care locuim, in bisericile in care ne inchinam si de ce nu pe tronul vietii noastre, sa fie El Marele Domn! As vrea sa citim din Cuvantul Lui in aceasta seara, Cuvant inspirat si folositor pentru noi, din Evanghelia dupa Luca cap.10 de la vers.25 la 37, pilda numita in Scriptura „a Samariteanului.” Pagina in Biblie 1002.

Luca cap.10, repet, vers.25 incepem citirea Cuvantului in aceasta seara. „Un invatator al Legii s-a sculat sa ispiteasca pe Isus si I-a zis: “Invatatorule, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?” Isus i-a zis: “Ce este scris in Lege? Cum citesti in ea?” El a raspuns: “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau; si pe aproapele tau ca pe tine insuti.” “Bine ai raspuns”, i-a zis Isus, “fa asa, si vei avea viata vesnica.”

Dar el, care voia sa se indreptateasca, a zis lui Isus: “Si cine este aproapele meu?” Isus a luat din nou cuvantul si a zis: “Un om se cobora din Ierusalim la Ierihon. A cazut intre niste talhari, care l-au dezbracat, l-au jefuit de tot, l-au batut zdravan, au plecat si l-au lasat aproape mort. Din intamplare, se cobora pe acelasi drum un preot; si, cand a vazut pe omul acesta, a trecut inainte pe alaturi. Un levit trecea si el prin locul acela; si, cand l-a vazut, a trecut inainte pe alaturi.

Dar un samaritean, care era in calatorie, a venit in locul unde era el si, cand l-a vazut, i s-a facut mila de el. S-a apropiat de i-a legat ranile si a turnat peste ele untdelemn si vin; apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han si a ingrijit de el. A doua zi, cand a pornit la drum, a scos doi lei, i-a dat hangiului si i-a zis: “Ai grija de el, si orice vei mai cheltui iti voi da inapoi la intoarcere.” Care dintre acestia trei ti se pare ca a dat dovada ca este aproapele celui ce cazuse intre talhari?” “Cel ce si-a facut mila cu el”, a raspuns invatatorul Legii. “Du-te de fa si tu la fel”, i-a zis Isus.” Amin. Va invit sa ocupati locurile.

O seara frumoasa in care putem sa fim la Casa Lui Dumnezeu. Casa Lui Dumnezeu nu reprezinta o simpla cladire, vopsita nu stiu cum, aspectuasa, de care ne bucuram ca sunt conditii deosebite. In definitiv Casa Lui Dumnezeu suntem noi. Noi suntem madularele Trupului Lui Hristos si formam Casa aceasta a Lui Dumnezeu de care sa se bucure Dumnezeu. Fie dar in aceasta seara, noi Trupul Lui Hristos sa fim antrenati in glorificarea acestui Mare Rege si Mantuitor, a Domnului nostru Isus Hristos.

Pe El sa-L simti in aceasta seara. El sa-ti comunice daca are ceva prin Evanghelia care s-a citit in seara aceasta si daca in vreun fel vrea sa ne sensibilizeze Domnul, harul Sau din aceasta seara, sa lasam ca harul acesta, sa lucreze pentru noi si sa fim atinsi de Prezenta Domnului. Doamne lucreaza in seara aceasta aici la Poarta Cerului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *