Cristian Ionescu – De la moarte la viata – 01 –


Tema de la viata la moarte este o tema care ar trebui sa ne intereseze pe toti. Pacatul este cel care a adus moartea si moartea este implacabila, nu ne putem impotrivi mortii.

Dar exista o solutie pentru moarte. Eu cred ca fiecare dintre noi, fiecare dintre noi ar trebui sa ne punem aceasta tema ca meditatie pentru vietile noastre, pentru viata noastra de credinta. Pentru ca pana nu ni se rezolva problema mortii, credinta noastra este zadarnica. Noi trebuie sa credem ca Isus Hristos a inviat din morti.

Preaiubitilor atunci cand vorbim despre credinta noastra, despre alegerea noastra, sa credem in Cristos, in Dumnezeu in mantuirea pe care ne-a dat-o Domnul Cristos. Noi trebuie sa ne intrebam ca si crestini: credinta noastra a solutionat problema mortii?

As vrea sa va intreb, daca ati merge cu avionul si vi s-ar spune: „Pilotul acesta care conduce avionul in acesta zi, este extraordinar de bun pilot, stie domnule sa faca piruiete prin aer. Stie sa se intoarca, stie…e fantastic pilotul acesta, dar are o singura problema: nu stie cum sa aterizeze avionul. Stie sa se ridice in aer, dar nu stie cum sa il aterizeze.” As vrea sa va intreb: „Ati avea curajul sa va suiti, sa mergeti cu pilotul acesta undeva?”

Am vrea sa stim, credinta noastra pe ce se bazeaza atunci cand ni se spune ca este credinta adevarata. Avem o baza reala a credintei noastre? Stim noi de ce credem asa cum credem? Ne asigura credinta noastra „aterizarea”?

Cuvantul ne vorbeste despre trecerea de la moarte la viata, si intelegand aceasta lectie a mortii si a vietii, vom sti mai bine de ce credem asa cum credem. Si de ce am ales sa credem asa cum credem. Singura credinta care ofera o solutie pentru viata si o solutie pentru moarte este CREDINTA NOASTRA IN DOMNUL ISUS HRISTOS. Si vom vedea de ce.

In primul rand, sa pornim de la lucrurile pe care le stim. Orice om trebuie sa porneasca de la lucrurile pe care le stie. Si in rezolvarea unei probleme de matematica, care va pricepeti bine la matematica, eu nu ma pricep asa bine, dar stiu lucrul acesta. Nu pornesti niciodata de la necunoscutele ca sa afli cunoscutele.

Ce stim noi? In primul rand noi stim ca ne-am nascut si noi traim intr-o identitate a pacatului. Legile din lumea aceasta sunt date pentru a limita natura corupta, rea a omului. Va rog sa observati ca inainte de dispensatiunea legii, a existat o dispensatiune in care Dumnezeu nu a dat o lege. Biblia spune ca legea a fost in constiinta omului sapata, sadita.

Pentru ca Dumnezeu a lasat omului o dispensatiunea, o perioada, sa vada ce inseamna natura lui rea. Spune Biblia ca inima omului era indreptata in fiecare zi numai spre rau. Si stiti ce au inceput oamenii sa faca? Au inceput ei insasi sa isi dea legi. Fara ca Dumnezeu sa fi dat o anumita lege.

Si spune Cuvantul Domnului: „atunci cand oamenii macar ca n-au o lege venita de la Dumnezeu, isi sunt ei singuri lege”, isi coordoneaza, isi limiteaza ei insasi viata in societate. Ei dovedesc prin aceasta ca au fost creati cu constiinta. Pentru ca trebuie sa existe niste limite in viata, limite de comportament.

De aceea preiubitilor, inainte ca Dumnezeu sa dea o lege, oamenii au inceput sa dea legi. De ce? Pentru ca sa ingradeasca aceasta natura zburdalnica a pacatului. Identitatea pacatului despre care Cuvantul Domnului vorbeste in versetul 19.

Si acum vorbind despre trecerea de la moarte la viata, trebuie sa vorbim despre schimbarea identitatii noastre. Aceasta trecere se face printr-o schimbare a identitatii noastre. Este mai intai identitatea pacatului care a intrat in lume prin neascultarea unui singur om si identitatea neprihanirii, adica a unei vieti fara pacat, pe care ne-a adus-o ascultarea unui alt OM, al 2-lea OM.

Ascultati ce spune Cuvantul Domnului in versetul 19: „Caci dupa cum prin neascultarea unui singur om cei multi au fost,” si acum va rog sa retineti termenul folosit aici de Cuvantul Domnului, „au fost facuti pacatosi.” Adica asta este identitatea noastra, cand noi ne nastem si inca nu avem un nume, noi suntem pacatosi. Titlul pe care noi il purtam nu este „S-a nascut un babe.” Cand noi ne nastem in perspectiva Lui Dumnezeu, oricat de dragalasi am fi, pana nu ni s-a dat un nume, purtam o eticheta. Identitatea noastra este de pacatosi, ne nastem in pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *