Dragos Croitoru – Pofta vizuala, culinara, auditiva. Ispita si izbanda.


1 Corinteni capitolul 10, incepem citirea cu versetul 11. „Aceste lucuri li s-au intamplat ca sa ne slujeasca drept pilde, si au fost scrise pentru invatatura noastra peste care au venit sfarsitul veacurilor. Astfel dar cine crede ca sta in picioare, sa ia seama sa nu cada. Nu v-a ajuns nici o ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda.”

Tu esti mai tare decat ispita. Ispita are o putere sa stiti. In 1 Corinteni 15:56 apare expresia „puterea pacatului.” Pacatul intotdeauna este puternic, ispita care vine asupra mea, asupra ta, are in sine o putere. Ca in spatele ispitei,in Matei capitolul 4 sta ispititorul. Ispita vine de la ispititor. Ea are o putere, vine asupra mea sa ma ispiteasca, dar eu intotdeauna sunt mai tare decat ispita.

Du-te cu gandul acesta acasa. Asta te incurajeaza nu? Apostolul Pavel spune:„Nu v-a ajuns nici o ispita care sa nu fi fost potrivit cu puterea omeneasca.” Pentru ca Dumnezeu care-i credincios 1.56

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *