Daniel Popa – Separat de lume dar nu de Dumnezeu


Slavit sa fie Domnul. In seara aceasta ne-a mai facut Domnul harul sa fim in Casa Lui Dumnezeu si cum stim cu totii, anul acesta a fost declarat anul sfintirii. Si, trebuia sa spuneti ”Amin”, anul acesta e anul sfintirii si luna trecuta a fost „Sfintirea prin pocainta” dar sa stiti ca pocainta nu s-a gatat la 31 ianuarie si acum mergem cu altceva. Nu, luam pocainta si in februarie si in fiecare luna si tot ce vom auzi in anul acesta sa le punem la inima.

Ca Dumnezeu este Cel care face sa rodeasca si pocainta, si sfintirea numai noi sa dam loc si voie Cuvantului Lui Dumnezeu sa lucreze in inimile noastre de aceea spun si eu ce-a zis Iosua odinioara „Ce vrea sa spuna Dumnezeu sufletelor noastre?” in seara aceasta. Sa vorbeasca Domnul inimilor noastre! Marit sa fie Numele Domnului. Pentru ca luna aceasta avem ca obiectiv sfintirea prin separare de lume, am intitulat mesajul din seara aceasta „Separat de lume dar nu de Dumnezeu”.

Stiti ca unii incurca, nu mai stiu exact, separat de lume sau de Dumnezeu? Ati vazut in trafic, semnalizeaza dreapta si ia stanga. Nu? Dar ti-a semnalizat dreapta. Stiti ca sunt unii care merg pe acelasi drum cu noi si semnalizeaza dreapta, dar de volan trag stanga? Si zici: „Bai dar ala nu a fost cu mana pe semnalizare? Eu l-am vazut.” „A luat cina cu noi duminica. Cum de a facut asa ceva?” Si tu te miri. Adica, azi arata ca a semnalizat dreapta si a virat stanga, ca nu l-am vazut nevasta ca nu o vazut-o sotul, nu l-a vazut parintele, nu l-a vazut pastorul, nu l-a vazut nu stiu cine.

Eu in seara aceasta as vrea sa intelegem fiecare dintre noi ca sfintirea o facem nu pentru pastor, nu pentru tata, nu pentru mama. Ci sfintirea prin pocainta, prin separare de lume, o facem cu un singur gand. Sa ajungem in Imparatia Lui Dumnezeu. Si dupa noi sa mai vina si altii. Ca ne vad, sa samanalizam totdeauna dreapta, facem dreapta, daca semnalizam stanga, facem stanga. Adica DA-ul nostru ramane DA, si NU al nostru ramane NU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *