Daniel Popa – Cand Dumnezeu iti schimba planurile


Slavit sa fie Domnul! Haideti sa deschidem impreuna Cuvantul Domnului in Evanghelia dupa Matei, la capitolul 15, incepand cu versetul 21. Evanghelia dupa Matei capitolul 15 incepand cu versetul 21:„Isus, dupa ce a plecat de acolo, S-a dus in partile Tirului si ale Sidonului. Si iata ca o femeie canaanita a venit din tinuturile acelea si a inceput sa strige catre El: “Ai mila de mine, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este muncita rau de un drac.” El nu i-a raspuns niciun cuvant. Si ucenicii Lui s-au apropiat si L-au rugat staruitor: “Da-i drumul, caci striga dupa noi.” Drept raspuns, El a zis: “Eu nu sunt trimis decat la oile pierdute ale casei lui Israel.” Dar ea a venit si I s-a inchinat, zicand: “Doamne, ajuta-mi!” Drept raspuns, El i-a zis: “Nu este bine sa iei painea copiilor si s-o arunci la catei!” “Da, Doamne”, a zis ea, “dar si cateii mananca firimiturile care cad de la masa stapanilor lor.” Atunci Isus i-a zis: “O, femeie, mare este credinta Ta; faca-ti-se cum voiesti.” Si fiica ei s-a tamaduit chiar in ceasul acela.

Haideti sa ocupam locurile. Doresc in seara aceasta ca Domnul sa ne binecuvanteze pe toti! Amin Chiar daca nu vreti toti, mai zic inca o data Domnul sa ne binecuvanteze pe toti! Amin Ma bucur in seara aceasta sa fim impreuna in Casa Lui Dumnezeu la Hunedoara. Oridecate ori vin in judetul Hunedoara, eu vin acasa. Vorbeam cu fratele Dani, de 15 ani m-a dus sotia la Banat, ca ea se trage din Banat si ne-am adus aminte de intalnirile de tineret, de conferintele de tineret,ba mi-am adus aminte pe drum incoace venind cum a deschis fratele Hada orfelinatul in 95. Am aflat si eu acum ca a fost anul 95. Aveam 12 ani, i-am zis lui Dani:„Daca stau sa ma gandesc si acum stiu ca ne-a dat ceva de mancare, dar nu stiu exact dar cred ca a fost un apetitiv. Nu mai stiu daca…dar ala a fost. Ala. N-a fost supa, n-a fost altceva. Mi-am adus aminte pentru ca sa stiti ceva: Lucrarile Lui Dumnezeu ti le aduci aminte si peste 30 de ani. Daca ma intrebi ce am mancat aseara la evanghelizare vag imi aduc aminte, dar de duminica trecuta nu mai stiu, nu mai stiu. Dar daca ma intrebi cum m-am bucurat acum 10 ani intr-o adunare, mi-aduc aminte cu deamanuntul. De ce? Pentru ca ce faci pentru Dumnezeu, spune o cantare, ramane. Ce faci pentru Dumnezeu aceea ramane. De aceea in seara aceasta as vrea sa stam in jurul Cuvantului Lui Dumnezeu si de aproximativ un an de zile, tot auzim:„Da-te mai incolo! Nu te apropia!” Nu mai zice nimeni:„Hai ca este loc langa mine” ci iti spune:„Este loc in spate, este loc mai incolo, nu veni langa mine” Daca toata lumea de un an de zile ne spune ca nu este loc, nu ne apropiem unii de alti, vreau sa va spun ca in seara aceasta putem sa ne apropiem cu deplina incredere de ceva. De Cuvantul Lui Dumnezeu. Si ca sa ne apropiem de Cuvantul Lui Dumnezeu, nimeni si nimic in lumea aceasta nu ne poate impiedica. Nu exista lege, nu exista pandemie, nu exista boala sau mana omeneasca care sa ne poata impiedica sa ne apropiem de Cuvantul Lui Dumnezeu, de aceea as vrea cu toata increderea in seara acesta sa ne apropiem si de Cuvantul Lui Dumnezeu si mai ales de Scaunul de har aL Domnului. In seara aceasta Domnul sa reverse mila Lui peste noi! Sa vorbeasca inimilor noastre si sa ne pregatim, nu sa iesim din criza ci sa intram pe porti in Cetate in Imparatia Lui Dumnezeu. Marit sa fie Numele Domnului.

Mi-a pus Domnul in seara aceasta, sa vorbim de un lucru. Acum nu stiu daca va place ce o sa va spun dar as vrea sa vorbim despre un Dumnezeu care ne strica planurile. Iti place sa iti strice cineva planurile? Sora cand ai gatat prajitura si vine copilul si isi baga degetul in crema de deasupra dupa ce te-ai chinuit ore intregi sa asezi toata ciocolata deasupra si vine si iti strica planul ala pe care l-a avut ca o sa fie un tort frumos. Nu-ti convine asa-i? Stiti ca noua de gena noastra, a romanilor, noua nu ni se place sa ni se strice planurile? Noi plecam cu gandul nostru, cu planul nostru de asasa nu? Vreau sa iti spun ca tu ai venit in seara aceasta cu planul tau, ai venit cu planul tau ca ajungi la pocaiti, ajungi la adunare ca te-a batut maica-ta la cap…449

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *