Cristi Boariu – Minciuna, cel mai practicat pacat – 2 –


– continuare din partea 1 –

Haideti sa ne uitam astazi biblic, biblic, ce spune Dumnezeu despre minciuna. Suntem interesati de lucrul acesta. Nu? In primul rand dragii mei, vreau sa va spun astazi primul lucru este faptul ca DUMNEZEU URASTE MINCIUNA! Te rog sa afisezi Proverbe 6 cu vers.16, Proverbe 6 cu vers.16: „Sase lucruri uraste Domnul si chiar sapte ii sunt urate, ochii trufasi (mandria), limba minciunoasa, mainile care varsa sange nevinovat, inima care urzeste planuri nelegiunite, picioarele care alearga la rau, martorul minciunos care spune minciuni, si cel care starneste certuri intre frati.” Din cele sapte lucruri, 2 au legatura cu minciuna, buzele minciunoase si martorul minciunos.

Frati si surori, iubiti prieteni, iubiti tineri, e groaznic sa faci in viata un lucru pe care Dumnezeu il uraste. E groaznic sa te intalnesti intr-o zi la judecata cu Dumnezeu. Cum o sa dai ochii cu El, cand ai stiut clar ca Dumnezeu uraste lucrul acesta ? De exemplu casatoria mea si a sotiei mele nu poate functiona daca eu fac lucruri pe care sotia mea le uraste. La fel invers. Nu va functiona. De aceea relatia ta cu Dumnezeu nu poate functiona cat timp exista minciuna. Si ma rog astazi sa ma ajute Dumnezeu sa urasc ce uraste Domnul. Si sa iubesc cea ce iubeste Dumnezeu.

In al 2-lea rand dragii mei, un al 2-lea lucru pe care il vad in relatia dintre Dumnezeu si minciuna si acest subiect al minciunii, acest pacat este faptul ca DUMNEZEU NE PORUNCESTE SA NU MINTIM. Levetic cap.19 cu vers.11: „Sa nu furati si sa nu mintiti! Nici sa nu va inselati unii pe altii.” „Sa nu furati si sa nu mintiti!” Orice om care fura are nevoie de minciuna ca sa isi acopere furtul.

Dragii mei, ganditi-va ca minciuna e ca o tencuiala. Peste orice pacat il faci, daca vrei sa nu se descopere…pentru aia e cel mai des pacat, ca ai aici un pacat, aici un pacat, un alt tip de pacat, un alt tip de pacat. Dar nu le poti acoperi pe astea toate decat cu minciuna. Si Biblia ne spune astazi ca Dumnezeu nu ne-a sugerat sa nu mintim, Dumnezeu dragii mei…aici nu este o sugestie sau o conditie sau o incredintare.

Spune Pavel la un moment dat, spune lucrul acesta: „Nu Domnul spune, eu va recomand asta.” Si a zis Pavel: „Asta este recomandarea mea, nu este o litera de lege asta, este o recomandare, o incredintare.” Dar in alta parte Pavel spune: „Dumnezeu va judeca lumea dupa Evanghelia mea.” Dar de ce este a ta Pavel? „Am primit-o de la Domnul prin descoperire dumnezeiasca.” Dragii mei, vreau astazi sa intelegem ca „a nu minti” nu este o optiune, nu este o sugestie ci este o porunca. Si ma rog Domnului sa ne ajute sa acultam de poruncile Lui. Sa ne aute sa implinim poruncile Lui.

In al 3-lea rand dragii mei, DUMNEZEU NU POATE SA MINTA. DUMNEZEU NU POATE SA MINTA. Tit cap.1 cu 2: „In nadejdea vietii vesnice, fagaduite mai dinante de Dumnezeu care nu poate sa minta.” Dragii mei in timp ce fratele Paul slujea aici si vorbea despre adevar, atat de bucuros am fost despre acest subiect, despre adevar. Nu-mi place sa vorbesc despre minciuna. Dar am asa o incredintare si mi-am dat seama ca in ziua cand trebuie sa plec de aici sau sa pleci din viata aceasta, noi ca si pocaiti, ca si crestini avem o siguranta foarte mare dragii mei, pentru ca stim ca L-am slujit pe Cel care totdeauna ne-a spus adevarul.

Si atunci pentru mine moartea nu este un lucru de care sa ma sperii pentru ca stiu ca daca m-am bazat pe cuvintele Lui, si El nu poate sa minta, Dumnezeu nu poate sa minta, atunci pentru mine moartea e doar o trecere dincolo si iL voi vedea fata in fata pe Dumnezeu.

Dragii mei, vreau sa merg mai departe si sa ne uitam in cateva locuri din Biblie si sa ne uitam in jurul nostru in cateva locuri unde poate aparea minciuna. Pentru ca daca de exemplu minciuna ar aparea doar intr-un singur loc de pe planeta aceasta, sau la un singur loc de munca sau la o singura materie la scoala, atunci poate ne-am trece absenti la materia aceea. Insa nu-i chiar asa.

In primul rand vreau sa va spun ca minciuna poate aparea si apare, exista intre oamenii in societatea din care traim. La fiecare pas. Psalmul 12 cu vers.2, Biblia spune: „Oamenii isi spun minciuni unii altora, pe buze au lucruri lingusitoare, vorbesc cu inima prefacuta.” Si asta spunea psalmistul acum cateva mii de ani. Psalmistul nu a spus asa: „Oamenii de langa care sunt eu acum sunt minciunosi, dar la voi nu o sa fie asa.” Nu! E un prezent continuu aici, oamenii au mintit, mint si vor minti cat va tine planeta aceasta. Suntem inconjurati de oameni care mint.

Dragii mei minciuna e la fel astazi ca si atunci si este un lucru des intalnit si vine la pachet cu fatarnicia. Uitati-va ce spune aici Biblia: oamenii care mint „pe buze au lucruri lingusitoare” si „vorbesc cu inima prefacuta.” Pentru ca in primul rand minciuna nu e o problema a buzelor. Ci e o problema a inimii.

Stateam la masa astazi cu un frate slujitor si mi-a spus ca a fost intr-un loc in urma cu cativa ani si era acolo un prooroc aL Domnului. Si era prezent in sala un cantaret. Daca v-as spune numele, multi il cunoasteti. Nu spunem nume pentru nu-i importanta persoana ci importanta este atitudinea sau lucrarea respectiva. Si striga Duhul Sfant prin proorocul acela care nici macar nu a stiut ca-i in sala, ia spus pe nume si ia zis: „Barbatule canti pentru Mine cu buzele, cand vei incepe sa canti pentru Mine cu inima ?”

Dragii mei eu m-am speriat, va spun sincer. Sa imi spuna Dumnezeu mie ca si predicator, as fi ingrozit, lucurul acesta. Parca nu vrei numarul la asa prooroc, nu ai vrea sa auzi. Dar Dumnezeu s-a uitat la viata lui si se uita la viata noastra si cand exista diferenta intre buze si inima acolo exista fatarnicie, exista prefacatorie, exista un alt scop si poate exista chiar minciuna.

Dar este mare lucru ca Dumnezeu ne vorbeste si ne trezeste dragii mei. E mare lucru. Ca oamenii care au inchis deja ochii si au plecat in vesnicie. Uitati-va la Luca 16, bogatul si Lazar. Stiti ce spune bogatul catre Avraam? „Trimi-te pe Lazar, am acasa 5 frati, si sa le adevereasca aceste lucruri.” Cu alte cuvinte bogatul spune: „Avraame, toata viata am crezut ca iadul si raiul sunt o gluma buna, faceam bancuri cu sfantul Petru, faceam bancuri cu lucrurile acestea vesnice, amarati de pocaiti, am crezut mereu…”

Si asta este scopul diavolului iubitii mei, scopul diavolului este sa crezi o minciuna ca asa te poate prinde ca pe un peste cand il prinzi cu carligul si te pune in plasa lui. Si a zis bogatul din Luca 16: „Avraame, am o problema aici in iad. Fratii mei care sunt in viata mai au o sansa, daca ar merge cineva sa le spuna ca iadul nu-i o minciuna, e un adevar, ca raul nu-i o minciuna, e o realitate.” Stiti ce ia spus Avraam? „Au Biblia!” Daca vor sa o creada bineinteles.

Dragii mei, minciuna este prezenta in societate. Si vreau sa va spun ca acolo unde inima nu se teme de Domnul, unde nu locuieste sinceritatea, acea inima este umpluta de diavolul si de lucrarile lui si spun: „Doamne pazeste-ne de asta!”

– sfarsitul partii a 2-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *