Cristi Boariu – Minciuna, cel mai practicat pacat – 2 –


– continuare din partea 1 –

Haideti sa ne uitam astazi biblic, biblic, ce spune Dumnezeu despre minciuna. Suntem interesati de lucrul acesta. Nu? In primul rand dragii mei, vreau sa va spun astazi primul lucru este faptul ca DUMNEZEU URASTE MINCIUNA! Te rog sa afisezi Proverbe 6 cu vers.16, Proverbe 6 cu vers.16: „Sase lucruri uraste Domnul si chiar sapte ii sunt urate, ochii trufasi (mandria), limba minciunoasa, mainile care varsa sange nevinovat, inima care urzeste planuri nelegiunite, picioarele care alearga la rau, martorul minciunos care spune minciuni, si cel care starneste certuri intre frati.” Din cele sapte lucruri, 2 au legatura cu minciuna, buzele minciunoase si martorul minciunos.

Frati si surori, iubiti prieteni, iubiti tineri, e groaznic sa faci in viata un lucru pe care Dumnezeu il uraste. E groaznic sa te intalnesti intr-o zi la judecata cu Dumnezeu, cum o sa dai ochii cu El? Cand ai stiut clar ca Dumnezeu uraste lucrul acesta. De exemplu casatoria mea si a sotiei mele nu poate functiona daca eu fac lucruri pe care sotia mea le uraste. La fel invers. Nu va functiona. De aceea relatia ta cu Dumnezeu nu poate functiona cat timp exista minciuna. Si ma rog astazi sa ma ajute Dumnezeu sa urasc ce uraste Domnul. Si sa iubesc cea ce iubeste Dumnezeu.

In al 2-lea rand dragii mei, un al 2-lea lucru pe care il vad in relatia dintre Dumnezeu si minciuna si acest subiect al minciunii, acest pacat este faptul ca DUMNEZEU NE PORUNCESTE SA NU MINTIM. Levetic cap.19 cu vers.11: „Sa nu furati si sa nu mintiti! Nici sa nu va inselati unii pe altii.” „Sa nu furati si sa nu mintiti!” Orice om care fura are nevoie de minciuna ca sa isi acopere furtul.

Dragii mei, ganditi-va ca minciuna e ca o tencuiala. Peste orice pacat il faci, daca vrei sa nu se descopere…pentru aia e cel mai des pacat, ca ai aici un pacat, aici un pacat, un alt tip de pacat, un alt tip de pacat. Dar nu le poti acoperi pe astea toate decat cu minciuna. Si Biblia ne spune astazi ca Dumnezeu nu ne-a sugerat sa nu mintim, Dumnezeu dragii mei…aici nu este o sugestie sau o conditie sau o incredintare. Spune Pavel la un moment dat, spune lucrul acesta: „Nu Domnul spune, eu va recomand asta.” Si a zis Pavel: „Asta este recomandarea mea, nu este o litera de lege asta, este o recomandare, o incredintare.” Dar in alta parte Pavel spune: „Dumnezeu va judeca lumea dupa Evanghelia mea.” Dar de ce este a ta Pavel? „Am primit-o de la Domnul prin descoperire dumnezeiasca.” Dragii mei, vreau astazi sa intelegem ca „a nu minti” nu este o optiune, nu este o sugestie ci este o porunca. Si ma rog Domnului sa ne ajute sa acultam de poruncile Lui. Sa ne aute sa implinim poruncile Lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *