Sorin Iacoban – Cum iti vei sfarsi alergarea? – 2 –


– continuare din partea 1 –

Apoi as vrea sa va spun ca Dumnezeu nu ne vrea sa fim oameni care trecand prin necaz sa nu fim biruitori. Dumnezeu ne vrea biruitori. Dumnezeu prin orice necaz mic sau mare vrea sa fim niste biruitori. Si aici Cuvantul Domnului spune: „Prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu, sa putem mangaia pe cei ce se afla intr-un necaz.” V-ati gandit la lucrul acesta?

Acest mesaj spiritual a fost impartit in 2 parti: 1 si 2

Treci tu prin necaz, ai trecut tu prin necaz, a trecut familia ta prin necaz, poate si la tine a plecat cineva drag. Stii de ce? Ca dupa o saptamana, dupa o luna, dupa cateva zile sau dupa un an, sau dupa un timp anume, sa poti tu sa mangai pe altii. Sa poti tu sa intaresti pe altii. De asta este necesar sa venim in casa de jale. Pentru ca noi, poate unii am trecut, poate unii n-am trecut. Cei ce ati trecut puteti sa vorbiti, puteti sa incurajati familia Vreme si pe toti din familie. Cei ce n-am trecut sa putem sa ne uitam si sa luam aminte ca s-ar putea sa ne vina noua randul.

De aceea Dumnezeu sa ne ajute sa avem increderea aceasta: Dumnezeu mereu ne vrea biruitori. Dumnezeu ne vrea biruitori. Biruinta este a Domnului. Doamne ajuta-ne sa putem sa vedem intotdeauna chiar daca ne ingadui in necaz ca Domnul este Cel care ne vrea biruitori. Stiti, noi intotdeauna gasim scuze. Noi intotdeauna gasim motive ca sa ne dezvinovatim. Noi intotdeauna gasim motive sa dam vina pe altii de ce nu suntem biruitori.

Si cel mai des, in ultimul timp ceea ce am auzit eu, pentru cei care nu au fost biruitori si cel mai des si eu ca om, toti suntem oameni, stiti pe cine dam vina? In primul rand pe diavolul. Apoi cautam vinovati la oameni. Dar am vazut oameni care nu au putut sa treaba biruitori prin anumite situatii si au dat vina pe Dumnezeu. Sa ne pazeasca Dumnezeu la lucrul acesta! Si daca usor gasim scuze, stiti ce este mai usor? Mai usor este sa ne gandim ca Dumnezeu ne vrea biruitori. Mai usor este sa ne gandim ca Dumnezeu prin incercarile care ne trece, vrea sa ne testeze, vrea sa ne invete ceva. Si sa invatam ce avem de invatat. Doamne ajuta-ne la aceasta.

Si apoi as vrea sa va spun caci daca suntem ingaduiti si trecem prin necazuri, tinta principala si a diavolului si a planurilor lui, si a necazului este sa ne incerce sufletul nostru. Chiar daca avem pierderi pamantesti, chiar daca avem daune, chiar daca avem lucruri care le putem inlocui, tinta principala cand si Dumnezeu ne ingaduie si cand si diavolul vine asupra noastra prin necazuri, este sufletul omului. Dumnezeu ne ingaduie ca sa ne intareasca. Dumnezeu ne ingaduie ca sa ne testeze, ca sa ne apropie mai mult de El. Dumnezeu cateodata ne ingaduie ca sa ne desprinda mai mult de pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *