Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


!!!DONATII PENTRU REFUGIATII SI POPULATIA CIVILA DIN UCRAINA!!! SAMBATA si DUMINICA, zile de POST pentru UCRAINA. Detalii AICI!!!

Paul Negrut – Ce este si cum este iadul? p1


Ce este si cum este iadul? Ce se intampla cu aceia care ajung in iad? Este tema mesajului din seara aceasta. Constient ca dea lungul anilor oamenii au tendinta sa devalorizezecuvintele, si le rostim fara sa le simtim incarcatura care il are cuvantul sau cuvintele respective. De exemplu, atunci cand i gresit fata de cineva si vrei sa-ti ceri iertare spui:„Na acuma imi pare rau, iarta-ma.” Dar asa de pe varful buzelor, varful limbii. Nici nu iti pare rau, nici nu intelegi cat de mult il doare pe celalalt ce ai facut. De asemenea cand vrem sa-i spunem cuiva un cuvant frumos, spunem:„Auzi eu te iubesc”, dar nici nu stii ce inseamna cuvantul acela in toata profunzimea lui si nici nu te intereseaza cat de mult a inteles celalalt.

Cand vorbim despre lucurile dincolo de lumea aceasta e cu atat mai usor sa devalorizam cuvintele si sa vorbim despre cer si despre iad ca de niste realitati de poveste. De aceea in seara aceasta ma rog ca Duhul Lui Dumnezeu sa aduca plinatatea intelesului biblic in cuvintele Scripturii, si in inima noastra a fiecaruia. Iadul este un loc real in Univers unde vor petrece vesnicia diavolul cu ingerii lui, si oamenii care s-au razvratit impotriva Lui Dumnezeu si au refuzat sa accepte jerfa Domnului Isus Hristos. Iadul este un loc real in Univers, nu stim unde anume in Univers, dar este un loc real in Univers. Este un loc pregatit de Dumnezeu pentru diavolul si ingerii lui, unde vor ajunge si oamenii care refuza harul mantuirii si se razvratesc impotriva Lui Dumnezeu. Cand Domnul Isus vorbeste despre judecata finala, in Matei 25, versetele 41 si 46 Domnul Isus spune:„Apoi va zice la cei de la stanga Lui:„Duceti-va de la mine blestematilor in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui””. Duceti-va din prezent Lui Dumnezeu intr-un alt loc, un loc real.

Iadul este descris in Biblie prin cuvinte infioratoare sin dintre toti autorii scripturilor, Domnul Isus a vorbit cel mai mult si in cuvintele cele mai cutremuratoare despre iad. In Matei 8 cu 12 este descris iadul in termenii „intunericul de afara”. E vorba de alungarea din prezenta Lui Dumnezeu intr-un alt loc, afara de prezenta Lui Dumnezeu unde este intuneric. Marcu 9 45 ne spune ca este gheena, este un loc in care se aduna toate gunoaiele si toate cadavrele si care arde cu un foc inecacios si continuu si este cel mai mizerabil loc posibil. Domnul spune, iadul poate fi descris in termenii acestia, ca o gheena si acolo spune Domnul:„focul nu se stinge niciodata si viermele nu moare. O realitate infioratoare. Foc care arde incontinu, si virmi care mananca incontinu.

Matei 13 42 Domnul Isus spune ca acolo va fi „plansul si scrasnirea dintilor” Plansul si scrasnirea dintilor, in Apocalipsa 14 10 si 11, ni se spune va fi un chin vesnic si cei care ajung acolo nu vor avea odihna niciodata. Vor fi chinuiti, vor fi munciti vesnic, fara nici o clipa de ragaz, de odihna. In 2 Tesaloniceni capitolul 1, versetele 6 la 9, iadul este descris ca o pierzare vesnica. O pierzare, nu anihilare, ci aceea care ajung acolo sunt intr-o pierzare vesnica. Matei 25 continua si spune ca iadul este locul separarii eterne, vesnice de Prezenta Lui Dumnezeu. Niciodata cei din iad nu vor mai sta in Prezenta Lui Dumnezeu. Si Apocalipsa 20 ne spune ca va fi iazul de foc, unde oamenii vor arde cu foc si pucioasa pentru totdeauna impreuna cu demonii. Sunt cuvinte infiorataore care descriu ce se intampla in locul acela, ce anume este acolo.

Dar oare ce se intampla cu oamenii care ajung in iad? Ce fel de viata au? Ce fel de existenta? In Evanghelia dupa Luca la capitolul 16, Domnul Isus da un exemplu si ne spune despre Lazar si despre omul acela bogat. „A murit si bogatul si l-au ingropat. Pe cand era el in Locuinta Mortilor in chinuri si-a ridicat ochii in sus, a vazut pe Avraam de departe si pe Lazar in sanul lui si a strigat:„Parinte Avraame…” Si apoi ia spus:„Mai am acasa 5 frati…” Ce intelegem de aici este ca oamenii care ajung in iad ajung pe deplin constienti, nu-si pierd constienta. Nu intra in coma. Nu sunt in moarte cerebrala. Cand ajung in iad sunt in deplinatatea constiintei. Sunt constienti de locul in care au ajuns, sunt constienti de motivul pentru care au ajuns acolo. Si sunt constienti de ceea ce se intampla acolo. E o constienta deplina. O pastrare a memoriei, o pastrare a capacititii de recunoastere, o pastrare a amintirilor de aici de pe pamant. Dar si cu experimentarea deplina, nu anesteziata, experimentarea deplina a tot ce se intampla acolo.

Ce se intampla acolo? Ce anume se intampla acolo in iad?

Biblia ne spune ca iadul este un loc in care lipsesc total binecuvantarile Lui Dumnezeu. In iad nu exista nici o binecuvantare a Lui Dumnezeu. Cand vorbeste despre absenta binecuvantarilor a Lui Dumnezeu, Biblia spune ca acolo este locul de intuneric vesnic, adica nu este lumina. Cand Dumnezeu a creat universul, in prima zi a creatiei a zis:„Sa fie lumina!” Lumina este una dintre marile binecuvantari a Lui Dumnezeu pentru noi pamantanii. Daca nu este lumina, toata vegetatia se ofileste. Moare. Fara lumina, este greu sa ai viata. Dar nu numai absenta luminii caracterizeaza iadul. Adica intunericul. Ci si absenta apei. In iad nu este apa. Si cand ajungi intr-un loc in care este intuneric si nu este apa, este un loc din care lipsesc toate celelalte binecuvantari. Asa-i ca miroase a primavara?

Azi dimineata, baietii din biserica noastra incurajati de conducerea bisericii au oferit cate o floare fiecarei surori, fiecarei fetite, fiecarei persoane de sex feminin. Ma uitam la fetitele care ieseau cu laleaua in mana si unele dintre ele erau asa de fericite ca au primit o floare. In iad nu va fi nici o floare, nu va fi nici un pom, nu va fi nici iarba. Nu vor fi nici fructe, nu va fi mancare, nu vor fi nici macar un strop de apa.

Dar cei care ajung acolo vor avea nevoie de toate aceste nevoi. De aceea striga omul acela din iad:„Parinte Avrame, fie-ti mila de mine, trimite pe Lazar sa-si inmoaie varful degetului in apa si sa lase atata apa cat este pe degetul ca sa imi racoresc limba. Este ars. Este in setea aceea care il consuma, il mistuie. Este in intuneric si dincolo e lumina. Dincolo e apa. Si cand esti in locul in care lipsesc fiecare din binecuvantarile Lui Dumnezeu. N-o sa fie nici casa, n-o sa ai nici pat ca sa te odihnesti. N-o sa ai absolut nimic din tot ce inseamna binecuvantarea Lui Dumnezeu. Aici atat cat ne da Dumnezeu pe pamant. Plinatatea binecuvantarilor Lui Dumnezeu va fi experimentata cand vom ajunge in cer.

Dar aici pe pamant avem atatea binecuvantari ale Lui Dumnezeu care fac viata posiblila si fac viata plina de surprize dumnezeiesti. In iad nu va fi nici una. Dar in iad nu vei avea nici un gand frumos. In iad nu vei avea nici un sentiment nobil. In iad tot ce a insemnat binecuvantarea Lui Dumnezeu cand ne-a creat dupa chipul si asemanarea Lui si a asezat in noi suflare de viata si gandul vesniciei. Toate aceste lucruri vor fi luate in iad.

Si omul va trai in intuneric, in lipsa de apa, in locul acela a unei atmosfere absolut de nedescris in grozavia ei. Cu toate dorintele, mistuit si secatuit de ele si strigand intr-una dupa apa. Si strigand intr-una dupa lumina. Si strigand intr-una. Numai ca gandurile sunt numai ganduri dracesti, demonice. Nici un gand dumnezeiesc. Nici o vorba dumnezeiasca. In jurul lui este totul demonic. In jurul lui sunt draci si oameni care seamna cu dracii. Asa dupa cum Biblia spune:„Cand vom ajunge si va veni Domnul Isus si ne va lua la El vom fi ca El.” Vom avea acea infatisare de slava a cerului.

– continuare in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.