Ioan Panican – Duhul Sfant si firea pamanteasca


Cuvantul Domnului pentru dimineata aceasta, scumpa, minunata si binecuvantata de har,un cuvant care si de aceasta data, vrem sa ajunga la inima fiecaruia. Si sa ramana in inima noastra si sa lucreze in inima noastra in chip minunat. Ceea ce am auzit ca ne-a vorbit Domnul prin Duhul Sfant, propasirea, apropierea noastra de Domnul si inaintarea in mod binecuvantat pe calea credintei, drumul spre Canaanul Ceresc, drumul spre Ierusalimul de sus prin pustia vietii, slavit sa fie Domnul. 1 Samuel capitolul 1 citim prin indurarea Domnului pentru inceput 3 versete, versetele 6,7 si 8, pagina 290 in Cartea Sfanta. 1 Samuel capitolul 1 incepand cu versetul al 6-lea unde Cuvantul Domnului spune:„Potrivnica ei o intepa deseori, ca s-o faca sa se manie, pentru ca Domnul o facuse stearpa. Si in toti anii era asa. Ori de cate ori se suia Ana la Casa Domnului, Penina o intepa la fel. Atunci ea plangea si nu manca. Elcana, barbatul ei, ii zicea: “Ano, pentru ce plangi si nu mananci? Pentru ce ti-este intristata inima? Oare nu pretuiesc eu pentru tine mai mult decat zece fii?” Amin si slavit sa fie Domnul. Sa luam loc si sa ascultam cu luare aminte Cuvantul Domnului.

Da citind cuvintele acestea sfinte, scumpe, minunate, datatoare de viata, venite din cer, m-am gandit intai si intai de toate in inima mea asa:„Este mare har sa fii intre cei intepati si nu intre cei care inteapa. Dar, este mai mare har sa fii intre cei intepati si nu intre cei care inteapa, dar sa fii intre cei care nu raspund la intepatura cu intepaturi. Si este si mai mare har sa fii intre cei intepati care nu doar ca nu raspund la intepatura cu intepatura, ci dimpotriva, raspund cu binecuvantare la orice fel de intapatura socotita nu blestem ci binecuvantare pentru cei care cu adevarat se incred in Domnul si cred in Cuvantul Domnului care spune ca:„toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iL iubesc pe Dumnezeu.”

Lucrurile nu este ca am face noi iar neprihanirea, religiozitatea sau deseptaciunea noastra, ceva. Si iarasi m-am gandit in inima mea cat adevar este in Cuvantul Domnului si cata durere:„Nebuni si orbi  si iarasi nebuni si orbi si iarasi nebuni si orbi.”

Este o nebunie sau o nechibzuinta, o lipsa de intelepciune care produce orbire spirituala. Si este orbire spirituala care produce inca mai multa nechibzuinta, adica mai multa nebunie. Penina avea 5 copii. Si te-ai fi asteptat sa-i fie recunoscatoare Domnului si mereu si mereu sa laude si sa binecuvanteze Numele Lui Cel Sfant si Mare. E un mare har. Avea 5 copii. 400

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *