Cristi Boariu – Surpatorul de ziduri – 1 –


Dragii mei suntem la lectia a 3-a cu ajutorul Domnului, din ciclul „Meserii interzise pentru credinciosi”, pentru cei care doriti sa notati. Lectia de fata se va numi si se numeste „Surpatorul de ziduri”. Am vorbit la prima lectie despre fochisti la cuptorul lui Nebucadentar, aminteam atunci despre barfitori, despre oameni care folosesc limba ca sa puna sfintii in foc. Apoi la lectia a 2-a am vorbit despre vanatorii de greseli, oamenii negativisti, oamenii care in orice lucru vad ceva negativ, oamenii care cand iti fac o vizita vor pleca cu ce e negativ din casa.

Si astazi dragii mei vom vedea si vom invata despre oameni care surpa ziduri, bazandu-ne pe ceea ce spune in Eclesiastul cap.10 cu vers.8: „Cine sapa groapa altuia, cade el in ea, cine surpa un zid va fi muscat de un sarpe.” „Cine surpa un zid va fi muscat de un sarpe.” Era o meseria in Vechiul Testament in timpul razboaielor, erau oameni care mergeau in fata ostilor, aveau niste unelte cu care impingeau, acestea unelte erau construite din niste trunchiuri de copaci si loveau in zid, loveau in usa, 10, 20, 100 de ori daca era nevoie, 1000 de ori si cred ca Eclesiastul s-a inspirat si de acolo, si noi ne putem inspira si de acolo.

Oameni care surpa ziduri, in Palestina de exemplu sunt niste serpi foarte veninosi. In momentul cand surpi un zid, exista pericolul ca acolo sa se fi ascuns un sarpe si sa fii muscat de sarpe. Bineinteles noi le vom lua in sens spiritual si vreau sa ne uitam la cateva ziduri pe care riscam sau pe care le putem surpa. Si sa ne uitam la armele cu care putem darma aceste ziduri si sarpele care ne poate musca la fiecare zid.

Probabil voi aminti doar 3 ziduri dintre acestea. Le-am considerat cele mai importante din Scripturi. Si haideti sa incepem cu primul. Primul zid care il poti darma si ma adresez aici tinerilor in special, copiilor, dar si celor mai mari. Primul zid care il poti darma si la care risti sa fii muscat de un sarpe daca il darami este ZIDUL CINSTIRII PARINTILOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *