Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi / Pe Isus oare cine iL asteapta ? - poezie -

Andrei Balulescu – Divertismentul modern – 02 –


Vrem sa continuam in aceasta seara in a 5-a sesiune despre „Divertismentul Modern”. Cea mai desa poate intalnita intrebare care o primesc fratii slujitori, fratii pastori de buna oara, este intrebarea „Este pacat sa…?” Si vine aici o adaptare pentru ceea ce omul vrea sa intrebe „Este pacat sa fac cutare lucru?” Si aceasta intrebare cel mai clar ilustreaza 3 lucruri din viata acelei persoane.

In primul rand dovedeste faptul ca nu are siguranta vis a vis de ceea ce vrea sa faca. Daca ar fi avut siguranta, nici nu punea intrebarea, dar faptul ca nu-i sigur daca e bine sau nu, se ridica o intrebare „Ii pacat pacat cumva sa practic lucru cutare?”

In al 2-lea rand acest lucru va identifica faptul ca de obicei aceste intrebari se leaga de spatiul libertatilor crestine. Daca avea de a face cu aspectul principial, nu cred ca se ridica intrebarea. Cred ca toti oamenii stim ca nu-i voie sa omori pe cineva. Scrie negru pe alb „Sa nu ucizi!” Si atunci nimeni nu a pus o intrebare: „Ii pacat sa ii dau in cap la fratele?” Asa ceva nimeni nu pune ca intrebare. Dar cele din spatiul libertatilor crestine care par un pic poate mai complexe pentru noi, de multe ori apar ca si intrebari. Si aici dovedeste ca vorbim despre spatiul libertatilor.

In al 3-lea rand, o astfel de intrebare deseori demonstreaza o lipsa de lecturare a Cuvantului Lui Dumnezeu si de o intelegere, o meditare asupra Cuvantului Domnului. Daca am fi mai indeaproape vis a vis de Cuvantul Lui Dumnezeu vreau sa va spun ca cele mai multe din intrebarile noastre si-ar gasi raspuns. Dumnezeu ne da multe principii, multe sfaturi, multe lucruri dupa care ne putem ghida viata intrucat sa intelegem care este Voia Lui Dumnezeu pentru noi.

Dar deseori se remarca faptul ca nu suntem inradacinati in Cuvantul Lui Dumnezeu. Si din cauza aceea se ridica o sumedenie de intrebari si in loc sa ne asumam responsabilitatea „Cred ca a venit vremea sa pun eu mana pe Biblie si sa citesc mai atent!” mai bine ma duc la persoana cutare, fratele cutare si imi caut dezlegare. „Ii pacat sa…?” ca in ziua cea mare sa spun: „Doamne, ala mi-a dat voie, de aceea am facut-o si daca nu a fost bine, e vina lui, nu-i vina mea.” Ei bine, aceasta demonstreaza ca nu suntem chiar apropiati de Cunvatul Lui Dumnezeu.

In special in era moderna in care noi traim sunt o serie de practici si lucruri noi care ne-ai invadat viata si crestinii sunt deseori nesiguri daca aceste lucruri pot fi practicate sau puse in viata lor de credinta. Tot odata dragii mei cum ziceam mai devreme in mesajul in limba engleza, realizam tot mai profund sistemul anticristic care a fost bine cusut in viata noastra umana, sistemul care isi astepata implinirea in ziua in care anticristul va aparea pe scena mondiala a lumii acesteia.

Acest sistem a venit cu niste parghii care a cautat sa aduca oamenii intr-o sclavagie intelectuala. Nu mai ai voie sa gandesti tu, iti vor spune ei ce sa gandesti si daca cumva ai indraznit sa gandesti impotriva sistemului esti conspirationist. In momentul in care ti-a pus eticheta de conspirationist pe frunte, te-au descalificat complet. Poti sa fii tu profesor, poti sa fii tu doctor, poti sa fii orice. In momentul in care ai fost clasificat ca si conspirationist, nu mai ai nici un cuvant. Nu mai ai nici un cuvant pentru ca cei mai multi oameni au fost crescuti in doctrina aceasta in care numai anumite guri de experti sa fie crezute. Si pe baza aceasta s-a ajuns la un fel de sclavagie intelectuala. Oamenii nu mai gandesc pentru ei insasi.

Tocmai de aceea criza pe care noi o avem in vremurile in care noi traim este faptul ca oamenii nu se mai educa. In loc sa mai pui mana pe o carte sa citesti in special noi care gandim ca romani ca stim toate lucrurile, in loc sa mai citesti cate o carte sa-ti deschizi un picut mintea si orizontul, revii la ceea ce ti s-a dat prin mass media, prin internet si alte lucruri. Si ne miram ca sunt o clasa de oameni care nu pot judeca critic lucrurile care se intampla in jurul lor.

Observati tot ce s-a intamplat in timpul pandemiei. Toti au cautat raspunsuri. In loc sa le judece critic vis a vis de tot ce se intampla, sa ne zica unul ce se intampla si daca ala ne-a spus, asa e. Daca maine vine altul cu o alta teorie, probabil ca asa este. Si asa este omul care nu are o capacitate sa le radioneze de la sine. Si aici apare o reala problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Finalizate : Adi Varga - Cresterea copiilor 1, 2, 3 si 4 24-27ian2023, Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si 13 11-23ian2023, Paul Negrut - Ce este si cum este iadul? 1, 2, 3, 4 si 5 6-10ian2023, Cristi Boariu – Ganduri pentru vesnicie 5ian2023, Paul Negrut – De ce lasa Dumnezeu lumea pe mana sodomitilor ? 4ian2023, Cristian Ionescu - Cine Domnului 1, 2 si 3 1-3ian2023
Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.