Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi / Pe Isus oare cine iL asteapta ? - poezie -

Andrei Balulescu – Divertismentul modern – 01 –


Prea Marit sa fie Domnul Isus Hristos! Dragii mei, in aceasta seara vrem sa ne apropiem de Cuvantul Lui Dumnezeu si sa continuam sa studiem din seminarul nostru „Probleme Sensibile in Era Moderna”. Cu ajutorul Domnului suntem la a 5-a sesiune in aceasta seara si vrem sa vorbim despre „Divertismentul Modern”.

Calitatea unui predicator se observa in modul in care poate fi fidel Cuvantului Lui Dumnezeu dupa cum spunea Sfantul Cuvant in 1 Petru cap.4 cu vers.11 „Cine vorbeste sa vorbeasca cuvintele Lui Dumnezeu”, nu pareri omenesti, nu idei, ci sa vorbim Cuvintele care sunt a Lui Dumnezeu. Doamne ajuta la aceasta!

Ba mai mult dragii mei, capacitatea unui predicator de a fi in stare sa priveasca la aspectul socio – politico – culturalo -religios din vremea care s-a scris Sfanta Scriptura ca sa poata intelege contextul pasajului si apoi sa-l adapteze, sau mai bine spus, sa-l aduca in ceea ce inseamna contextul in care noi traim explicand care este relevanta, denota capacitatea daca vreti, fidelitatea acelui predicator de a explica Cuvantul Lui Dumnezeu.

Unii argumneteaza ca in Biblie nu scrie. De exemplu, zic unii: „Unde scrie in Biblie ca nu-i voie sa fumezi o tigara?” sau „Unde scrie in Biblie ca nu-i voie sa te uiti la internet?” „Unde este in Biblie scris ca nu ai voie sa folosesti tableta de bunaoara sau sa joci fotbal?”

Altii vor incerca mai indraznet sa gaseasca un verset care torturandu-l afara din context, sa-si creeze argument pentru fel si fel de practici, blocand pe unii oameni. Am auzit de exemplu un argument spunand ca-i pacat sa mananci guma de mestecat. Si explicatia venea din Isaia 55 cu vers.2 : „De ce cantariti argint pentru un lucru care nu hraneste, de ce va dati castigul muncii pentru ceva care nu satura?” Si unii zic: „Vezi, cumperi ceva ce nu satura, nu face absolut nimica, ai dat banii aiurea.” Oamenii care cauta argumente pentru astfel de lucruri vor chinui un verset, scotandu-l din context, bagandu-l in alte contexte si incearca sa puna fel si fel de reglementari si legi ca sa ingradeasca pe altii.

Ei bine dragii mei, mai infiorator este ca unii oameni vor cauta sa desfiinteze chiar principiile morale prin modalitatea lor de a rastalmaci ceea ce spune Sfanta Scriptura. Cu ani in urma era un caz infiorator unde un parinte isi abuzaze intr-un mod groaznic copilul ca mai apoi cand era in fata instantei, la judecata fiind intrebat „De ce a facut asa ceva?” sa ia un verset si sa spuna „Pe baza acestui verset am facut lucrul acesta”. A fost adus un pastor care a fost un martor de expertiza spunand „Nici in ruptul capului nu spune acel verset, sau nu este argument pentru asa un pacat hidos.”

Ei bine, unii oameni vor cauta sa-si rastalmaceasca versete Scripturii, ca sa incerce in felul acesta sa dea nuante pentru pacatele lor. Toate acestea din cauza faptului ca oamenii au pierdut ceea ce inseamna Voia Lui Dumnezeu. Voia Lui Dumnezeu este sfintirea noastra dragii mei, si ne cheama Dumnezeu sa traim in sfintenie, onorand pe Dumnezeu, o viata conformata Sfantului Cuvant si standardului Lui Dumnezeu.

Si pentru ca au devenit nepasatori fata de a-L Domnului Cuvant, de aceea tema din seminarul nostru este ca „vor veni vremuri cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa si isi vor da invatatori dupa poftele, placerile lor care sa le gadile urechea”. Ei bine, dorinta noastra prin acest seminar dragii mei, este sa raspundem la situatii care par mai complexe din prisma vietii moderne care noi o traim si sa le punem in lumina Sfintelor Scripturi, lasand Scriptura sa ne calauzeasca, sa ne vorbeasca si sa ne arate calea. „Cuvantul Tau este o candela pe cararea mea, o lumina pentru pasii mei”. Dumnezeu sa ne ajute la aceasta!

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Finalizate : Adi Varga - Cresterea copiilor 1, 2, 3 si 4 24-27ian2023, Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si 13 11-23ian2023, Paul Negrut - Ce este si cum este iadul? 1, 2, 3, 4 si 5 6-10ian2023, Cristi Boariu – Ganduri pentru vesnicie 5ian2023, Paul Negrut – De ce lasa Dumnezeu lumea pe mana sodomitilor ? 4ian2023, Cristian Ionescu - Cine Domnului 1, 2 si 3 1-3ian2023
Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.