Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


ADEVARURI socante despre CRACIUN !!! UNDE te vei duce dupa MOARTE ???

Cristian Ionescu – Cina Domnului – p.2 –


– continuare din partea 1 –

Care este insa insemnatatea Cinei Domnului pentru noi? As dori sa parcurgem 3 cuvinte care incep cu aceeasi litera, pe care le putem tine minte si oridecate ori venim la Cina Domnului, prin memorarea acestor cuvinte, prin amintirea lor, ne vom ancora de trecut, vom fi intr-o stare dupa Voia Lui Dumnezeu in prezent si ne vom ancora de nadejdea viitorului.

In primul rand Cina inseamna o POMENIRE. La 1 Corinteni capitolul 11 de la versetele 23 la 25, si Matei capitolul 26 cu versetul 28: „Faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea!” Este o aducere aminte, asa dupa cum poporul Israel, atunci cand sarbatorea Pastele isi aducea minte de izbavirea pe care Domnul le-a dat-o trecandu-i prin Marea Rosie, trecandu-i printr-un Egipt ostil dar pe care Dumnezeu l-a smerit prin minunile pe care le-a facut, scotandu-i cu mana tare din Egipt in noaptea in care Egiptenilor le-au murit intaii nascuti, ca o pedeapsa pe care Dumnezeu a adus-o asupra acestei tari datorita impetririi lor si datorita faptului ca au contInuat sa tina in robie natiunea Israel.

Cina de asemenea este o POMENIRE, o aducere aminte a momentului in care cu Brat Tare, intins pe lemnul crucii, Domnul Isus Hristos ne-a smuls de sub robia pacatului. Cand tu sarbatoresti Cina, tu iti sarbatoresti mantuirea ta la Calvar si in momentul in care Domnul Isus Hristos a baut pana la fund paharul in care se aflau nelegiuirile tale, pacatele tale. Cina insemna pomenire, ne intoarcem in trecut la momentul rascumpararii noastre prin jertfa Domnului Isus Hristos.

Cina Domnului este o PROCLAMARE . Noi iL proclamam pe Isus Hristos care vine, si impreuna cu care vom sarbatori din nou in Imparatia Lui. 1 Corinteni capitolul 11 versetul 26 Cuvantul Domnului ne vorbeste despre aceasta proclamare. De aceea „ori de cate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului,(pomeniti lucrul acesta) pana va veni El.” In acelasi timp, voi proclamati venirea Lui. Domnul Isus Hristos spunea: „Adevarat va spun ca nu voi mai bea din rodul acesta al vitei pana cand nu-l voi bea nou impreuna cu voi in Imparatia Lui Dumnezeu.” Cina este o POMENIRE, cina este o PROCLAMARE.

Si in al 3-lea rand cina este o PARTASIE la momentul prezent. Noi avem o partasie intima cu Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos. Atunci cand noi, luam in noi bucatica de paine si sorbim rodul vitei, ceea ce facem, noi ne incarcam cu puterea si cu valuarea pe care Trupul Domnului Isus Hristos si sangele Domnului Isus Hristos au avut-o si o au. Fiecare dintre noi luam o parte din aceste elemente, si prin faptul ca fiecare dintre noi devenim partasi acelorasi elemente, Trupul si Sangele Domnului Isus Hristos, noi impreuna reprezentam Trupul Domnului Isus Hristos.

Noi suntem Trupul Domnului Isus Hristos. Pentru ca avem in noi aceeasi identitate sfanta a naturii Lui Dumnezeu. Noua nu ne este transferata prin impartasia cu trupul si sangele Domnului, nu ne sunt transferate elementele chimice si fizice ale naturii Lui Isus Hristos. Nu de acelea avem nevoie. Trupul Domnului Isus Hristos din punct de vedere fizic a putut sa fie slab, a putut sa fie batjocorit, a putut sa fie frant, sangele Lui a curs si s-a varsat din trupul Lui, dar prin impartasire, noi transferam in noi natura Dumnezeiasca a Lui Dumnezeu, natura sfanta a Lui Dumnezeu, natura incoruptibila a Lui Dumnezeu, ceea ce nu se mai poate degrada, ceea ce nu se mai poate deteriora, ceea ce va mosteni Imparatia Lui Dumnezeu. Marit sa fie Numele Domnului.

De aceea preiubitilor, Cina are insemnatatea partasiei cu Domnul, dar in acelasi timp si insemnatatea partasiei noastre, unii cu altii. De aceea, vorbind despre participarea la Cina Domnului, as dori sa subliniez, aceasta participare trebuie facuta in CHIP VREDNIC, in urma unei cercetari asa cum am spus, 1 Corinteni capitolul 11 versetele 27 si 29 si Evrei capitolul 10 de la versetul 26 la 29. Trebuie sa existe o vrednicie in apropierea noastra de Dumnezeu, o vrednicie pe care tu nu ti-o poti dobandi prin puterile tale, o vrednicie pe care tu nu ti-o poti stabili inaintea Lui Dumnezeu, argumentandu-ti viata, o vrednicie pe care nu o poti primi decat prin credinta.

Ca neprihanirea pe care noi o avem, nu e o neprihanire reala, a noastra. Noi suntem socotiti neprihaniti prin credinta. Marit sa fie Numele Domnului! De aceea cerceteaza-te inaintea Lui Dumnezeu si vezi, esti tu vrednic? Dar nu socoti atunci cand iti analizezi viata, cate fapte bune ai facut saptamana trecuta? Faptele tale bune facute de saptamana trecuta nu te vor invrednici sa stai la Masa Domnului. Nu socoti cate greseli ai facut si sa zici: „Ei, nu am facut prea multe, le pot numara pe degetele de la o mana. Sunt 3, ori 4, ori 5.” Aceste slabiciuni sunt suficiente sa te descalifice de la masa Domnului.

– sfarsitul partii a 2-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.