Alin Nemes – De ce se prabuseste fericirea in familie?


Am ales sa citesc un subiect din Scriptura, ca de 13 fuge cam toata lumea, astia supersticiosi, „Pai nu 13 mai, ca 13 nu-i bine!” Vreau sa va citesc un cuvant din Scriptura din 1 Corinteni cap.13 cu vers.13, un cuvant extraordinar si un cuvant de un real folos pentru noi si sufletele noastre si acest verset din 1 Corinteni 13 cu 13 sa nu il uitati niciodata.

O sa il tineti foarte usor minte. De fiecare data, in fiecare an in data de 13 septembrie o sa zici: „Draga Malina, mergem numai noi 2 ca in ziua aceasta ne-am casatorit.” Dar, sa nu uitati sa luati si versetul acesta cu voi, bine? care spune asa: „Acum dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” Amin. Va invit cu respect sa ocupati locurile.

E o mare bucurie in aceasta dimineata cum am exprimat si mai devreme sa putem sa fim la acest serviciu de casatorie in care tinerii bisericii noastre aleg sa incheie acest legamant al casatoriei unul cu celalalt inaintea Lui Dumnezeu. E o mare binecuvantare.

Nimeni din aceasta dimineata nu are nici un motiv de suparare. Toata lumea trebuie sa fie bucuroasa pentru ca, inclusiv in cer, cred eu, ca Dumnezeu se bucura, ca cerul se bucura atunci cand 2 oameni aleg sa incheie acest legamant inaintea Domnului.

Intotdeauna cand 2 tineri incep sa discute si lucrurile se concretizeaza pentru casatorie sa stiti ca in cer se face un plan, si planul din cer se concretizeaza foarte bine si se pune la punct foarte bine. Pentru ca pe pamantul acesta familiile noastre trebuie sa fie mini-institutia Lui Dumnezeu daca vreti, aici pe pamant si prin familiile pe care noi le avem trebuie sa iL aratam pe Dumnezeu. Ii punctul de lucru a Lui Dumnezeu daca vreti.

Vedeti, Dumnezeu are cerul, imparatia Lui, le spune oamenilor si ne-a spus ca a plecat sa ne pregateasca un loc ca acolo unde este El sa fim si noi, si reprezeinta Imparatia Lui Dumnezeu, fericirea de acolo, bucuria de acolo, momentele frumoase pot fi vazute in familiile oamenilor care stiu sa traiasca langa Dumnezeu.

Creioneaza Dumnezeu cate un plan pentru fiecare familie. Iar mai apoi fiecare familie care se constituie, trebuie sa stea foarte atenta la planul Lui Dumnezeu, sa poata sa aiba parte de binecuvantarile Lui Dumnezeu si sa poata sa aiba parte de prezenta perfecta a Marelui Stapan acolo, ca fericirea…de fapt de aceea se casatoresc tinerii, sa fie fericiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *