Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pt.Ucraina I ARHIVA


Plicul Recunostintei 2023 - Miros de Cer / Pe Isus oare cine iL asteapta ? - poezie -

Mihaita Danila – Viata e determinata de dorintele pe care le avem – 06 –


– continuare din partea a 5-a –

De ce ne este greu sa luam hotarari? Na, ia sa luam alta hotarare. Anul viitor, daca Dumnezeu ne da sanatate si ne ajuta, nu lipsim niciodata de la biserica. Asta a fost mai bine. Deci mai bine continui pe partea aceea cu televizorul. Hai sa mai luam o hotarare si cu internetul, il taiem pana la anul. Fratele David zice: „Prea greu frate.”

Pai nu vorbiram sa oferim un apus foarte frumos, sa stralucim? Oamenii sa zica: „Nu am mai vazut asa ceva!” Pai de aceia care se uita, tot au vazut oamenii. Ei sa zica: „N-am mai vazut asa ceva! Cum traieste omul acesta!”

Fratele Ghinescu ne spune noua, zice: „O data in viata m-am uitat la un film istoric, la un film istoric, si dupa filmul acesta, 2 saptamani, sau nu stiu cate saptamani, nu am mai putut sa realizez o partasie cu Dumnezeu.” N-a mai putut intra in contact cu Dumnezeu. De la un film. Da, dar asta este cu toata inima.

Poate ca v-am spus aici o poveste a unei fete, a crescut mare, era foarte frumoasa, dar foarte saraca. Si toata viata a muncit la grajd, la camp, cu cizmele in picioare. cu sapa pe umar, cu furca. Si a venit vremea sa se marite.

Si a venit la un moment dat o masina dinasta de ultima generatie, performanta si s-a deschis usa la masina si persoana din masina a pus pantoful jos. Ea cand l-a vazut, l-a masurat pe acesta de jos in sus. S-a uitat la pantof, la costum, si-a dat seama ca asta este un bogat, un bogatan dinacesta de lucru, dupa masina, dupa costum, dupa imbracaminte. Dar cand a ajuns la fata lui, era urat rau.

Si el ia zis: „Uite, vreau sa te iau de sotie.” A cerut-o in casatorie. Si ea zice: „Trebuie sa ma mai gandesc.” Dar de ce ia trebuit timp sa gandeasca. Si a inceput ea sa gandeasca si a zis: „Ma, daca il iau pe asta s-a terminat cu cizmele, s-a terminat cu grajdiul, cu furca, cu sapa. Toata viata mea cu servieta la banca.”

Suna frumos. Da zice: „Ce fac seara cand ma pun in pat si trebuie sa pun capul pe umarul lui, cosmar.” Si zice: „Trebuie sa ma gandesc.” Nu era hotarata. Dar dupa un timp vine un alt baiat. Asta nu avea masina, nu avea nimic si pe acesta l-a tintit direct la fata, era exact asa cum isi dorea ea un baiat. Un Fat Frumos, s-a indragostit de el.

Dar cand a coborat cu privirea in jos si-a dat seama dupa hainele lui ca era cersetor. Si a cerut-o si el de sotie. Si ea a zis: „Trebuie sa ma gandesc.” Dar de ce trebuia sa se gandeasca? Si a inceput sa gandeasca: „Ma, daca il iau pe asta, daca ma marit cu el, o sa raman cu cizmele in picioare, furca in spate, sapa, grajdi, camp, da, dar seara cand pun capul pe umarul lui..”

Acum vreau sa va spun o intrebare: „Stiti cu cine s-a maritat? Va spun eu: a ramas nemaritata. Stiti de ce? Pentru ca avea inima… Ar fi vrut costumul lu ala, si fata lu astalalt.

Cam asa suntem noi, am vrea Fata Lui Dumnezeu, „Fata Ta sa lumineze peste noi,” dar am vrea si servieta diavolului. Am vrea cumva, si nu suntem hotarati, nici cu unul, nici cu altul. Si se citeste pe fetele noastre ca suntem NEFERICITI.

Eu m-as bucura daca sarbatoarea aceasta a nasterii Domnului Isus, ne-ar face fericiti. Sa intelegem ca pentru asta s-a nascut, sa ma faca dintr-un gunoi, o stea, dar trebuie sa fiu pe cerul Lui si trebuie sa fiu daruita Lui. Doamne ajuta-ne!

Bun, dar o stea pe cerul Lui, ce misiune are? Daca ai fost o stea pe cerul Lui Dumnezeu, care a fost misiunea ta ca stea pe cerul Lui, din…sa luam din textul acesta. In viata ta care a fost misiunea?

Auziti ce spune aici, misiunea acestei stele, va rog frumos sa observati ca nu arata nici culoarea stelei, nici forma, nici dimensiunea, nici marimea, nu-i interesant. Doar misiunea. Care a fost misiunea? Vers.9, partea b, „si iata ca steaua pe care o vazusera in Rasarit, mergea inaintea lor pana a venit si s-a oprit deasupra locului unde era pruncul.” Deci care era misiunea stelei? Sa-i duca pe magii acestia la Domnul Isus Hristos.

Deci care a fost misiunea noastra in anul 2020 daca am fost daruiti, lipiti de cerul Lui Dumnezeu ca niste stele prin coborarea Lui la noi. Misiunea noastra era ca trebuie sa ii ducem pe oameni la Isus. Dar vreau sa va intreb: mesajul acestei stele a avut cuvinte? Cum a reusit steaua sa ii duca la Isus daca nu aveau un mesaj format din cuvinte?

Steaua aceasta a condus la Isus nu prin cuvinte, ci prin lumina. Asta insemneaza ca noi daca suntem lipiti, vom conduce oamenii din intuneric la lumina, de sub puterea satanei la puterea Lui Dumnezeu prin lumina, prin comportament, prin purtare, nu neaparat prin mesaj. Viata noastra este un mesaj.

Si acum eu va intreb: cati oameni am intors la calea dreapta? Cati oameni au iesit din intuneric la lumina ca am fost o stea care prin purtarea, prin exemplu meu, am stralucit si omul a vazut sa iasa din intuneric la Isus? De ce nu avem boteze? De ce nu este pocainta? Stiti de ce? Pentru ca SUNTEM OAMENI CU INIMA IMPARTITA SI N-AM INDEPLINIT MISIUNEA. Noi traim si vom trai pentru un mandat, pentru o misiune: sa conducem oamenii prin exemplul nostru, prin viata, prin lumina, prin stralucire la Domnul Isus Hristos.

Cativa sfinti, au spus in felul urmator, unul dintre sfinti, oamenii Lui Dumnezeu a spus asa: „Predica cu viata ta si daca e nevoie, mai spune si cuvinte.” Alt sfant a spus: „Viata ta striga asa de tare incat oamenii nu aud cuvintele.”

Am avut odata, nu stiu daca trebuie sa spun asta, a fost o conferinta aici la Lugoj, pe vremuri, eram eu, ma pocaisem, inca mai eram fostbalist si seara ne-am dus mai multi, care eram aici, ne-am dus la un teren care era undeva la capatului Lugojului si ne-am jucat asa fotbal. Si eu acum, daca am fost sportiv si fotbalist am avut un pic, era unul, nu-i dau numele ca traieste si-i aproape de dumneavoastra, si-i cam dadeam printre picioare mingea si un pic asa… si asta s-a enervat si s-a luat de mine, dadea la picioare, si ne-am hartuit o tara, unul la altul asa stii?

Timpul a trecut, ma duc eu la o evanghelizare si ma duc sa predic. Cine credeti ca trebuia sa cante? Ala. „Ba”, zic „ii fain, ne-am hartuit si acum tu canti, eu predic.” Pai oamenii ce sa mai auda? Oameni buni, daca ne-am tavnit unuii la altii, viata noastra striga mai mult decat cuvintele. Va trebui sa avem un comportament care sa straluceasca, sa aduca lumina.

Un alt sfant spunea asa: „Cand viata ta straluceste ca fulgerul, atunci vorba ta va fi ca tunetul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Finalizate: Cristi Boariu - Esti pregatit pentru prigoana? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 si partea a 8-a 10feb-17feb2023, Cristi Boariu - Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 si partea a 12-a 28ian-09feb2023, Adi Varga - Cresterea copiilor 1, 2, 3 si 4 24-27ian2023
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost. Librarie crestina: ICAM.RO. Radio crestin: Unison
.