Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi / Pe Isus oare cine iL asteapta ? - poezie -

Mihaita Danila – Viata e determinata de dorintele pe care le avem -02-


– continuare din partea 1 –

Stiti care este marea tragedie? Depinde ce ne dorim, ce va doriti dumneavoastra la sfarsit de an sau la inceputul anului viitor. Pentru ca va trebui sa intelegem ca VIATA NOASTRA ESTE DETERMINATA DE DORINTELE PE CARE LE AVEM. Ceea ce ne dorim, ne determina sa actionam, sa ne traim viata.

De exemplu daca intrebi copii: „Ce-ti doresti sa fii cand ai sa fii mare?” Unul spune ca vrea sa fie aviator, altul vrea sa fie pompier, altul vrea sa fie sofer, altul vrea sa fie medic, altul vrea sa fie politist, dupa aia du-i pe toti acestia la un magazin de jucarii si plateste-le o jucarie, care vor ei sa o ia. Care credeti ca-i jucaria preferata. In functie de ce dorinta au. Daca-i politist, ce-si va cumpara? O masina de politie, daca vrea pe salvare, daca vrea medic, daca vrea constructor, daca vrea fotbalist nu-si cumpara masina de politie.

Intelegeti? Deci copiii din copilarie, suntem determinati de ceea ce ne dorim. Noi ne alegem jucariile in viata in funtie de dorintele pe care le avem. De aceea este foarte important sa va puneti o intrebare: „Ce mi-am dorit in anul 2020?” Sunt la apus, la final de an. Care au fost dorintele mele? Ce m-a motivat in seara aceasta? Care au fost actiunile mele?

O cantare de-a noastra, spune un autor in cartea de cantari. Zice, dorinta lui era asta: „As vrea sa fiu ca un inger curat.” Ati avut dorinta anul acesta? Sa fiti ca un inger curat si nepatat. O alta cantare scrisa de un alt autor spune: „As vrea Isuse scump sa fiu ca Tine, sau cu Tine in pribegia mea pe acest pamant.” Ce dorinta frumoasa. Mi-am notat aici cateva versuri care ma prind bine si spun: „Si as mai vrea sa fiu ceva / O raza lucitoare / Si strabatand in lumea rea / S-aduc lumina undeva / Si sa ma intorc in Soare /”

As vrea sa invatam cateva lectii in seara aceasta de la o stea. Ne uitam la o stea si vrem sa invatam cateva lectii. Ar trebui sa avem dorintele acestea inspirate de la steau aceasta. Si eu mi-am notat asa, predica se poate intitula asa, e un titlu mai lung care prinde toate cele 3 puncte. Care-i dorita mea? AS VREA SA FIU O STEA PE CERUL LUI, CARE SA-I CONDUC PE OAMENI LA ISUS SI APOI SA DISPAR.

Nu vreti sa aveti si dumneavoastra aceeasi dorinta? Sa fim o stea pe cerul Lui Dumnezeu, sa conducem pe oameni la Isus si apoi sa disparem. Haideti sa le luam pe rand.

In primul rand ce iti doresti sa fii? O stea pe cerul Lui Dumnezeu, sau o stea pe pamant? Pentru ca pe pamantul acesta exista stele de cinema, stele in sport, stele in politica. Stele peste tot. Dar toate stelele acestea sunt cazatoare. Uitati-va dumneavoastra, pandemia care a venit, a afectat toate stelele pe pamant. Unele dintre ele au cazut. Dar stelele de pe cer nu au afectate de pandemie. Trebuie sa stii ca daca esti o stea pe cerul Lui Dumnezeu, nu te poate distruge nimic.

De aceea nu-ti dori, si in special pentru cei tineri, nu va doriti sa fiti stele pe pamant. Ci doriti-va sa fiti niste stele pe cerul Lui Dumnezeu. O sa va citesc cateva marturii ale unor stele care au trait pe pamantul acesta, care au cazut, si au cazut rau.

O fata marturisea: „Daca m-ati vedea ati crede ca viata mea este ok, am avut o copilarie buna, scoli de elita, am 24 de ani, ultimul an la universitate, sanatoasa, arat bine. Totusi imi urasc viata. Dimineata cand ma scol, doresc sa ma intorc in somn si sa dorm vesnic, nu am nici un motiv sa ma trezesc. Ma simt golita, distractiile nu-mi aduc bucurie. As dori sa ma calce o masina si sa termin cu toate. Viata mea e nefericita, goala si fara sens.” Daca vreti sa fiti o stea pe pamantul acesta, intr-o zi veti ajunge la concluzia aceasta.

O stea din sport, in timpul gloriei sale era hartuit zi si noapte de gandul sinuciderii. „Sunt celebru” marturisea el, „am de toate, dar la fel ca starurile de cinema care isi iau viata, sunt nefericit. Nu am pace, sunt o marioneta. Am luptat sa ajung sus, si cand am ajuns sus acolo, nu era nimic.” Intre meciuri lua doze mari de depresive.

O stea din muzica. La 27 de ani, in plina glorie, plin de bani si inconjurat de fani, pe deasupra si proaspat tatic, a luat pusca si a pus-o la tampla si a tras. Motivul: „Ma urasc si vreau sa mor!”

Laureat al premiului Nobel pentru literatura, era faimos pentru excursiile exotice, pentru cuceririle sentimentale si aventurile de vanatoare. A fost insurat de 4 ori, a trait liber, fara scrupule morale. Pana intr-o dimineata, a savurat micul dejun, s-a dus in pivnita, si-a luat pusca preferata, 2 cartuse, si-a pus teava in gura si si-a zburat creierii.

– sfarsitul partii a 2-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Finalizate : Adi Varga - Cresterea copiilor 1, 2, 3 si 4 24-27ian2023, Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si 13 11-23ian2023, Paul Negrut - Ce este si cum este iadul? 1, 2, 3, 4 si 5 6-10ian2023, Cristi Boariu – Ganduri pentru vesnicie 5ian2023, Paul Negrut – De ce lasa Dumnezeu lumea pe mana sodomitilor ? 4ian2023, Cristian Ionescu - Cine Domnului 1, 2 si 3 1-3ian2023
Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.