Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


!!! DONATII pentru UCRAINA AICI !!! Plicul Recunostintei 2022. Detalii AICI !!!

Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – partea 5/6 –


– continuare din partea a 4-a –

In urma cu cativa ani am fost intr-o tabara de tineret si in ultima seara s-a facut un foc mare de tabara. Ne-am apropiat toti acolo de foc sa cantam la focul de tabara, si unul dinasta mai pocait cu ghilimele de riguare statea in preajma focului si la un moment dat focul a luat amploare, s-au aprins bine lemnele pregatite si l-am vazut ca se retrage si a zis:„Ma ce ati facut focul acesta asa de mare?” Si unul care il stia asa mai nepocait ia zis:„Hai mai aproape, numai bine te obisnuiesti cu focul din iad” Si l-am vazut ca s-a speriat, s-a schimbat la fata si a ramas fara cuvinte, parca l-a fulgerat cineva din crestetul capului pana in talpile picioarelor. Pentru ca este o treaba serioasa de care trebuie sa tii minte si sa constientizezi in aceasta seara ca Dumnezeu ti-a zis dinainte cum este locul unde se duc oamenii nemantuiti dupa moarte. Stiti ca este si un loc de plans, de scrasnire a dintilor, de pedeapsa eterna? Matei 8 cu 12:„Fii imparatiei vor fi aruncati in intunericul de afara, e vorba de fii imparatiei intunericului, unde va fi plansul si scrasnirea a dintilor.” Matei 24 cu 51 partea B:„acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor”.

Apropo, la un pastor de la noi din tara s-a dus un asa zis frate la un moment dat si a zis:„Frate am tot citit eu din Evanghelie si cand am ajuns la versetele acestea nici cum nu le-am inteles. L-am rugat pe Dumnezeu sa imi dea pricepere dar nicicum nu am inteles” „Pai care-s baiul frate?” l-a intrebat pastorul nostru. „Vezi? Eu am 70 si ceva de ani, mai am un dinte in gura, un dinte. Daca eu cand voi muri voi fi nemantuit, cum se intelege frate pasajul acesta din Scriptura ca acolo in locul in care voi ajunge va fi plansul si scrasnirea dintilor?” La care pastorul nostru foarte sobru privindu-l ia zis:„Eu nu stiu, nu inteleg nici eu prea multe din pasajul acesta dar pot sa fac ceva. Daca chiar vrei sa fi lamurit pe deadevaratelea hai sa ne punem amandoi pe genunchi si sa ne rugam si daca Dumnezeu va voi sa faca cumva sa iti creasca dintii”. Da, e cam dura gluma aceasta.

Vedeti oamenii sunt preocupati cu tot felul de filosofii, de polemica, de cum o fi una, de cum o fi cealalta, lucruri secundare si neimportante si nu sunt atat de interesati de ceea ce este prioritar si primordial:daca sufletul lor este mantuit. Sa stiti ca Dumnezeu nu doar ca ne-a prevenit si ne-a zis dinainte cum e locul unde merg oamenii nemantuiti. Zicea Dostoievski in Fratii Karamazov ca:„iadul este locul spre care Dumnezeu nici macar nu mai priveste.” Octavian Paler, fost mare scriitor roman, om politic, la 80 de ani a fost abordat de un reporter si ia zis:„Octaviane, te temi tu la 80 de ani de moarte?” La care el a zis:„Nu ma sperie moartea, am 80 de ani, stiu ca mai e putin, dar ma tem de ceva, de absenta Lui Dumnezeu in locul in care ma voi duce dupa moarte” De aceea bine a zis Traian Dorz intr-una din poeziile lui care a devenit cantare mai tarziu:„Mai bine plang acum un ceas cu Domnul in partasie/ Decat fara Cristos ramas, sa plang o vesnicie/”.

Dar Dumnezeu este corect, El nu doar ca ne-a spus cum e locul in care se duc oamenii nemantuiti, El ne-a zis si ce trebuie sa facem ca sa nu ajungem in asemenea loc. 4 lucruri simple va spun in final. Stii ce trebuie sa faci daca vrei sa nu ajungi in Iad cand pleci din lumea acesta? In primul rand sa crezi in Domnul Isus Hristos ca Mantuitor si ca Domn al vietii tale. I-am auzit pe multi spunand:„Mai este asa de simplu si totusi asa de complicat!” Cand ne uitam la noi, pacat peste pacat. Chiar vorba cuiva:„Daca faci numai 3 pacate in fiecare zi, tu iti imaginezi cate pacate faci intr-un an de zile?” Ia inmulteste 3 cu 365 de zile. Dar bietii de ei cati nu fac 10, 20, 50 de pacate, poate chiar mai multe intr-o zi. Tu stii ca Fiul omului are putere pe pamant sa-ti ierte pacatele. Nu cand a ajuns la 2 m intre 4 scanduri, in mormant, nu, nu atunci. Acum cat esti in viata. El te poate ierta. O, ma uit la generatia mea si vad ca multi au nevoie de un Mantuitor, dar nu si de un Domn al vietii lor. Stiindu-se pacatosi zic:„Ma, nimeni nu ne poate mantui, nici popa, nici pastorul, nici cel mai mare patron, om de bussiness, oricati bani ar avea” Ei stiu oamenii, ca doar Isus Hristos ii poate mantui de pacate. Numai ca nu vor sa il faca Domn in viata lor.

Atunci cand Domnul Isus devine Domnul vietii tale, El trebuie sa fie Domn si peste portofelul tau. El trebuie sa fie Domn si peste desktop-ul tau. Cand deschizi calculatorul Domn trebuie sa fie Isus. Cand te urci la volan in masina, cel care trebuie sa fie Domn peste masina ta si peste constinta ta si peste trupul tau, si peste geanta ta, si peste tabieturile tale trebuie sa fie Isus Hristos. El trebuie sa stapaneasca viata, sa ti-o conduca. Sa stii ca Isus nu se va face Mantuitorul tau si nu accepta asta, daca tu nu accepti sa il faci si Domnul vietii tale. E non-sens sa zici:„Isus Hristos e Mantuitorul meu, dar Domnul vietii mele nu. E non-sens.” Daca l-ai accepta ca Domn in viata ta, sa iti conduca viata, sa fie Stapanul vietii tale, fii sigur si sigura in seara aceasta ca e si Mantuitorul tau, altfel te inseli grozav de amarnic.

Iti mai spun ceva in seara aceasta, daca vrei sa nu te duci in iad, departe de Dumnezeu si despartit de El o vesnicie, stii ce trebuie sa faci in al 2-lea rand? Sa te pocaiesti de pacatele tale. Va spun ceva ce-i litera de Evanghelie in seara aceasta. Isus Hristos cand si-a inceput propovaduirea in Matei 4 cu 17 a zis:„ Pocaitiva,” si asta scrie si in biblie la ortodocsi, si la catolici si la crestini dupa evanghelie si la fratii nostri adventisti. In orice Biblie de pe pamant stau scrise cuvintele acestea, „caci Imparatia Cerurilor este aproape.” De aceea Dumnezeu a lasat porunca aceasta, sa ne pocaim. Multi zic:„Ma, m-as pocai, dar ii greu, nu pot sa tin pocainta!”, altii nu inteleg ce inseamna sa se pocaiasca. Este asa de simplu, da, nu-i usor sa fii pocait. Tu stii ce inseamna sa te pocaiesti? Asta preupune ca la nivelul mintii tale sa recunosti ca esti un om pacatos, care ai facut pacate. Pocainta presupune ca la nivelul sentimentelor tale sa incepi sa regreti pacatele in care ai trait, sa-ti para rau pentru ele, sa te caiesti. Iar mai apoi la nivelul vointei tale sa-i ceri putere si intelepciune Lui Dumnezeu, sa renunti la pacatul din viata ta. Fiindca pocainta iti schimba mentalitatea, iti schimba gandirea si atitudinea fata de pacat. Si-L vei privi altfel pe Dumnezeu.

Odata s-au dus 2 tineri la un om a Lui Dumnezeu, na, astia veseli cand s-au dus, ca erau tineri asa ca noi, numai ca staruiau o intrebare in mintea lor. Cand au ajuns la omul Lui Dumnezeu dupa ce au discutat cate ceva, el i-a intrebat:„Ma gandesc ca ati venit cu un plan, cu un scop la mine.” „Da, zice unul dintre ei, am vrea sa te intrebam cand ar trebui sa ne pocaim? Ca am auzit noi ca pe la biserica se predica de pocainta. Ca pocaitii tot asta ne zic, ca trebuie sa ne pocaim sa nu mergem in iad.” La care omul Lui Dumnezeu privindu-i le-a zis:„Ma tineri dragi, daca voi va pocaiti cu 5 minute de moarte efoarte bine.” Auzi: cu 5 minute inainte de moarte. Au mai povestit ei cate ceva si au plecat fericiti. Cum sa nu fii fericit? Ai viata inainte. Esti tanar, daca mai si traiesti vreo 85 de ani, filmul sa fie film, meciul sa fie meci, distractia sa fie distractie. Daca se poate in weekend sa fii numai…Sa nu mai zic unde. Sa bei pana nu mai poti. Sa fumezi 3,4 pachete de tigari pe zi, sa iei cele mai tari droguri. Asta zice lumea daca vrei sa fii fericit si fericita. Si in timp ce mergeau ei spre casa, tinerii acestia 2, se si gandeau cum sa-si traiasca tineretea, ca sa fie cat mai happy.

Constiinta unui dintre ei a facut click, s-a uitat la prietenul lui care era langa el si a zis:„Ma, omul acesta a Lui Dumnezeu ne-a zis sa ne pocaim cu 5 minute inainte de moarte. Ma da tu stii ce nu ne-a zis el? Nu ne-a zis cand murim. Oau!” S-au intros repede din drumul lor si s-au dus grabiti la omul Lui Dumnezeu, le-a iesit inainte si ia vazut cam speriati, cam palizi la fata. „Ma cei cu voi, ca ati fost mai veseli cand ati venit. Mai entuziasti.” A luat cuvantul unul dintre ei si a zis:„Dumneata foarte intelept, foarte dibaci ne-ai zis sa ne pocaim cu 5 minute inainte de moarte. Dar stii ce nu ne-ai zis? Nu ne-ai zis cand murim si noi de aceea ne-am intors inapoi. Poti sa ne spui cand murim?” Stiti ce le-a zis omul Lui Dumnezeu?:„Ascultati-ma prieteni, s-ar putea ca ultimile 5 minute din viata voastra sa fi inceput deja, asa ca pocainta e pentru acum.” Nu peste 2 ore mai tarziu, nu te gandi la 12 noaptea in seara aceasta, ca ar trebui sa te pocaiesti sa te intorci si tu la Domnul. S-ar putea ca ultimile 5 minute, sa stiti ca au mai murit oameni si la biserica. Da eu stiu cel putin 2 la noi in tara, la slujba.

Eu acum nu vreau sa te sperii cu asta, nici sa te inspaimant, dar nu lasa pe mai incolo, peste cateva ceasuri, sa te gandesti ca ar trebui sa te intorci si tu la Dumnezeu. POCAINTA E PENTRU ACUM SI AICI. In seara aceasta iti da Dumnezeu har sa te intorci la El.

– continuare in ultima parte, partea a 6-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.