Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


!!!DONATII PENTRU REFUGIATII SI POPULATIA CIVILA DIN UCRAINA!!! SAMBATA si DUMINICA, zile de POST pentru UCRAINA. Detalii AICI!!!

Cristian Ionescu – Cina Domnului partea 2/2


Cina Domnului este o proclamare. Noi iL proclamam pe Isus Hristos care vine, si impreuna cu care vom sarbatori din nou in Imparatia Lui. 1 Corinteni capitolul 11 versetul 26 Cuvantul Domnului ne vorbeste despre aceasta proclamare. De aceea „ori de cate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului,(pomeniti lucrul acesta) pana va veni El.” In acelasi timp, voi proclamati venirea Lui. Domnul Isus Hristos spune „Adevarat va spun ca nu voi mai bea din rodul acesta al vitei pana cand nu-l voi bea nou impreuna cu voi in Imparatia Lui Dumnezeu.” Cina este o pomenire, cina este o proclamare.

Si in al 3-lea rand cina este o partasie la momentul prezent. Noi avem o partasie intima cu Domnul si Mantuitorul nostru Isus Hristos. Atunci cand noi, luam in noi bucatica de paine si sorbim rodul vitei, ceea ce facem, noi ne incarcam cu puterea si cu valuarea pe care Trupul Domnului Isus Hristos si sangele Domnului Isus Hristos au avut-o si o au. Fiecare dintre noi luam o parte din aceste elemente, si prin faptul ca fiecare dintre noi devenim partasi acelorasi elemente, Trupul si Sangele Domnului Isus Hristos, noi impreuna reprezentam Trupul Domnului Isus Hristos. Noi suntem Trupul Domnului Isus Hristos. Pentru ca avem in noi aceeasi identitate sfanta a naturii Lui Dumnezeu. Noua nu ne este transferata prin impartasia cu trupul si sangele Domnului, nu ne sunt transferate elementele chimice si fizice ale naturii Lui Isus Hristos. Nu de acelea avem nevoie. Trupul Domnului Isus Hristos din punct de vedere fizic a putut sa fie slab, a putut sa fie batjocorit, a putut sa fie frant, sangele Lui a curs si s-a varsat din trupul Lui, dar prin impartasie, noi transferam in noi natura Dumnezeiasca a Lui Dumnezeu, natura sfanta a Lui Dumnezeu, natura incoruptibila a Lui Dumnezeu, ceea ce nu se mai poate degrada, ceea ce nu se mai poate deteriora, ceea ce va mosteni Imparatia Lui Dumnezeu. Marit sa fie Numele Domnului.

De aceea preiubitilor, Cina are insemnatatea partasiei cu Domnul, dar in acelasi timp si insemnatatea partasiei noastre, unii cu altii. De aceea, vorbind despre participarea la Cina Domnului, as dori sa subliniez, aceasta participare trebuie facuta in chip vrednic, in urma unei cercetari asa cum am spus, 1 Corinteni capitolul 11 versetele 27 si 29 si Evrei capitolul 10 de la versetul 26 la 29. Trebuie sa existe o vrednicie in apropierea noastra de Dumnezeu, o vrednicie pe care tu nu ti-o poti dobandi prin puterile tale, o vrednicie pe care tu nu ti-o poti stabili inaintea Lui Dumnezeu, argumentandu-ti viata, o vrednicie pe care nu o poti primi decat prin credinta. Ca neprihanirea pe care noi o avem, nu e o neprihanire reala, a noastra. Noi suntem socotiti neprihaniti prin credinta. Marit sa fie Numele Domnului. De aceea cerceteaza-te inaintea Lui Dumnezeu si vezi, esti tu vrednic? Dar nu socoti atunci cand iti analizezi viata, cate fapte bune ai facut saptamana trecuta? Faptele tale bune facute de saptamana trecuta nu te vor invrednici sa stai la Masa Domnului. Nu socoti cate greseli ai facut si sa zici:„Ei, nu am facut prea multe, le pot numara pe degetele de la o mana.Sunt 3, ori 4, ori 5.”
Aceste slabiciuni sunt suficiente sa te descalifice de la masa Domnului.

Atunci cand tu te socotesti cu Dumnezeu, socoteste-te nu prin puterea ta, ci prin vrednicia Domnului Isus Hristos. Spune:„Doamne, m-am straduit!” Si bine ar fi sa ne straduim. „Doamne am depus tot efortul. Doamne am luat si o zi de jertfa. Doamne, am cautat pe toate caile, sa ma apropii de Tine. Dar oricat am incercat, ma uit la mine si inca ma vad nevrednic. Ca sunt numai om. Da-mi tu vrednicia ta. Doamne, du-ma pe stanca pe care n-o pot ajunge, caci este prea inalta pentru mine.” Dar daca ne ia Domnul Isus Hristos pe aripile Lui biruitoare, e prea inalta pentru tine? NU. Participarea la Cina Domnului trebuie facuta in chip vrednic. In al 2-lea rand, participarea la Cina Domnului trebuie facuta impreuna. In al 3-lea rand participarea la Cina Domnului trebuie frecventa. Copiii Lui Dumnezeu din primele veacuri se adunau in fiecare zi spune Biblia, si de cate ori se adunau, sarbatoreau Cina Domnului. In alte locuri ni se spune ca se adunau in prima zi a saptamanii, duminica si de fiecare data sarbatoreau Cina Domnului. Exista foarte putine referinte si Domnul Isus Hristos nu a stabilit o randuiala cu privire la frecventa Cinei Domnului. As dori din toata inima ca Domnul sa ne ajute de fiecare data atunci cand se sarbatoreste Cina Domnului oridecateori, oridecateori si Domnul sa ne ajute la aceasta!

Preaiubitilor, as dori sa inchei vorbindu-va despre ceea ce Cuvantul Domnului spune in versetul 28 din capitolul 11 din 1 Corinteni:„Fiecare sa se cerceteze dar pe sine insusi.” A te cerceta pe tine insuti inseamna a nu-i cerceta pe altii. A te cerceta pe tine insati „si asa sa mananci din painea aceasta si sa bei din paharul acesta” inseamna a nu te cerceta in comparatie cu altii. Noi oamenii avem obiceiul sa ne comparam unii pe altii avand impresia ca si Dumnezeu ne compara unii cu altii. Unii o sa spuna:„ Dumnezeu,ei fratele acesta e mai credincios ca celalalt, no asta treaca, mearga de data asta, cu asta am dea face ca-i mai rau. NU, NU! Fiecare este cercetat de Dumnezeu in mod individual. Dumnezeu nu face o judecata comparativa. La Domnezeu nu exista oameni mai buni si mai rai. Exista oameni buni si oameni rai, la Dumnezeu nu exista mai bun sau mai rau. Este bine si rau. La Dumnezeu este o separare clara, ca lumina de intuneric, ca albul de negru. In ceea ce priveste binele de rau si oamenii buni de oamenii rai. De aceea esti chemat tu pe tine insuti sa te cercetezi si sa te judeci, spune Biblia, ca sa nu fii judecat odata cu lumea. Caci cine mananca si bea, isi bea si isi mananca osanda lui insusi daca nu deosebeste Trupul Domnului.

Daca ne-am judeca singuri, nu am fi judecati. Frati si surori, suntem chemati sa ne judecam noi pe noi insine, sa i-o luam inaintea Lui Dumnezeu, Dumnezeu ne da posibilitatea sa i-o luam inainte. Ca El atunci cand vine si ne cerceteaza, ne analizeaza viata si ne judeca, El rosteste sentinte impotriva noastra, ca sa ne curateasca si sa ne indrepte si sa ne mustre. Dar inainte sa faca El lucrul acesta, imi da mie sansa. Sa vin la masa Domnului sa spun „Doamne, ma analizez pe mine. Si ma gasesc sarac si slab, si gresit la aceste capitole in viata mea.” Imi fac o analiza amanuntita la vietii mele, si atunci spun:„Iarta-ma, vreau sa ma pocaiesc de toate acestea.” Si spune Biblia, daca va judecati singuri, ati scapa voi de judecata. V-ati rostit voi sentinta si ati spus:„Doamne, am nevoie de mila si indurarea Ta!” Si Dumnezeu care este drept si credincios va iarta. Sa venim inaintea Domnului intr-o rugaciune de cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.