Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


!!!DONATII PENTRU REFUGIATII SI POPULATIA CIVILA DIN UCRAINA!!! SAMBATA si DUMINICA, zile de POST pentru UCRAINA. Detalii AICI!!!

Cristi Boariu – Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi – partea 2/6 –


– continuare din partea 1 –

Am ajuns la pace, am ajuns la liniste, stiind ca Dumnezeu coordoneaza universul. Tu ai ajuns la liniste? Iubitii mei, vreau sa subliniez inainte sa ma duc mai departe: daca esti omul Lui Dumnezeu nu inseamna ca esti ferit de necazuri sau de primejdii. Spunea Pavel in 1 Corinteni 15 cu 31, ca era mai grav ca si Ucraina acuma, ca Ucraina acuma de 10 zile, au inceput oamenii sa se panicheze, sa fie in primejdii. A zis Pavel:„de cand m-am convertit in fiecare zi, sunt in primejdie de moarte, de moarte”. Iubitii mei, desi era in primejdie de moarte, Pavel continua sa slujeasca Lui Dumnezeu, continua sa ridice slujitori, continua sa ridice biserici, continua sa propovaduiasca Evanghelia. Stiti de ce? Pentru ca era omul Lui Dumnezeu. Elisei este omul Lui Dumnezeu, in textul de fata vedeti comportamentul lui, vedeti reactiile lui.

Haideti sa vedem cateva particularitati ale oamenilor care sunt oamenii Lui Dumnezeu. In primul rand, iubitii mei, omul Lui Dumnezeu este un om care-i cunoscut. Acolo in sectorul lui unde lucreaza, unde actioneaza. Ii cunoscut. Era cunoscut Elisei si in Israel, si in Siria. Au zis duhurile demonice catre fii lui Sceva: „Pe Pavel il cunosc, pe Isus iL stiu dar voi cine sunteti?” Iubitii mei, ceea ce vreau sa subliniez astazi nu-i ca omul Lui Dumnezeu trebuie sa fie cunoscut pe toata planeta, ceea ce vreau sa subliniez este ca omul Lui Dumnezeu nu poate sa ramana anonim. Nu poti sa spui, am lucrat 40 de ani la fabrica dar nimeni nu si-a dat seama ca-s pocait, Slavit sa fie Domnul! Nu spuneti AMIN la asta!

Eram aseara la masa cu fratele Beni, cu fratele Coni intr-o misiune langa Hateg si ne spunea cineva o intamplare interesanta. A zis:„Am vorbit acum cativa ani cu cineva care a facut armata si l-am intrebat:„Cum a fost in armata, cum ti s-a parut armata? A fost grea, a fost usoara, ati avut tot ce va trebuie?”. Zice:„Ma pentru mine a fost bine ca nu si-a dat nimeni seama ca-s pocait.”” Groaznic nu? Nu si-a dat nimeni seama ca-s omul Lui Dumnezeu. Am fost, zice, penticostal sub acoperire. Ca politisti in civil. Iubitii mei, ascultati-ma. Am o mare indoiala de mantuirea oamenilor care spun ca sunt oamenii Lui Dumnezeu si totusi nu ii stie nimeni. Nu-i stie nimeni. Spunea gazda care ne-a servit ieri cu mancare:„Frate Cristi, am fost si eu in armata si mi s-a intins pachetul de tigari si am zis:„Eu nu fumez ca sunt pocait!” Si a zis comandantul:„Pai si locotenentul acela ii pocaiti si el fumeaza.””

Iubitii mei, omul Lui Dumnezeu nu poate sa ramana ascuns. O cetate asezata pe un munte. Dumnezeu cand te-a mantuit si daca in seara acesta va mantui Dumnezeu oameni, vreau sa ii avertizez: vor sti toata Deva ca v-ati pocait in seara aceasta. Si o sa va spuna:„Vezi ca nu mai ai voie…!” Bine de parca ei ar avea voie. Dar iti spune:„Vezi ca nu ai voie sa faci aia, aia…!” Ca Dumnezeu atunci cand te mantuie, te ia din praful drumului si te face o cetate, o lumina. Si zice:„Uitati-va la acesta, este omul Meu!” Este omul Lui Dumnezeu. Doamne, mai ridica astazi oameni ai Tai. Iubitii mei, nu-i criza de armament, de munitie. Este criza de oameni ai Lui Dumnezeu astazi. Sa stiti.

Apoi omul Lui Dumnezeu mai are o particularitate frumoasa. El are legatura cu cerul, el se roaga. Spune aici Biblia in 2 Imparati 6 cu 17 Elisei ce a facut? S-a rugat. S-a rugat. Cum stai cu rugaciunea? Nu te intreb daca esti ortodox, penticostal, carismatic. Ca oricum in ziua Judecatii numai in 2 ne imparte: oameni ai Lui Dumnezeu si restul. Adica oameni ai deavolului. Te intreb doar atat astazi. Cum stai cu rugaciunea.

Am observat in Ucraina si voi cu siguranta ati vazut imaginea aceea. Cand in prima zi in care au intrat rusii in anumite orase din Ucraina, oamenii s-au asezat direct pe asfalt si au ingenuncheat, desi era ud pe acolo. Acum ai mocheta in biserica si zice:„Auzi, cine e invitat ca sa vin?” La voi nu-i asa, la noi cam aasa-i. Trebuie sa faci banner pe wazzup stiti? Anunti ca ai musafiri ca altfel nu vine omul. Si ai mocheta, ai AC. Ati vazut ca in vremea grea nu mai conteaza daca ii mocheta sau nu. Te pui pe orice pe jos, te trantesti la pamant. Pe burta.

Iubitii mei, indemnul pe care il am pentru voi astazi, indiferent ce religie aveti, este sa nu asteptati vremea grea ca sa va rugati. Daniel a fost omul Lui Dumnezeu dar nu l-am gasit rugandu-se in groapa, langa lei. Daniel spune Biblia ca atunci cand era printre primii 3 dupa imparat, se ruga in fiecare zi de 3 ori pe zi. Acum nu stiu, unii sunteti pe pensie, altii lucram, „auzi eu nu am timp sa ma rog!” Dar cum avea timp Daniel sa se roage ca era prezent la fiecare sedinta de guvern. Cum a avut timp acesta sa se roage? Iubitii mei, indemnul care il am astazi: NU LASA RUGACIUNEA PE ZIUA CEA GREA! Ca s-ar putea sa nu mai ai timp sa o faci. S-ar putea sa fie prea tarziu. O, cati se roaga la terapie intensiva. Cati isi fac cruce dupa ce intra unul de pe contrasens in el daca mai apuca. Elisei s-a rugat, Elisei avea o viata de rugaciune. Elisei nu s-a rugat doar atunci, Elisei a facut din rugaciune un mod de viata.

Apoi oameni buni, Dumnezeu ne spune prin Cuvantul Lui ca oamenii Lui Dumnezeu iubesc Biblia. Prin rugaciune, si poti te rog sa afisezi 2 Timotei 3 cu 16 si 17, prin rugaciune eu vorbesc cu Dumnezeu, prin Biblie Dumnezeu vorbeste cu mine. La multi, viata e un monolog, se roaga cand apuca, Biblia nu o deschid. 2 Timotei 3 cu 16:„Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” A spune ca esti omul Lui Dumnezeu fara Biblie este ca si cum ai spune ca lupti pentru ucraineni dar n-ai pusca. Dar lupti si tu cumva, nu stiu, pe twiter poate lupti, pe tik tok, nu stiu pe ce lupti. Nu?

Iubitii mei nu exista om a Lui Dumnezeu fara Cuvant, fara Biblie. Am vazut tineri care citesc Biblia cand dau Bac-ul. Cu 2 zile inainte deschid sa vada ce cade, am vazut oameni care deschid Biblia cand sunt in panica, in necaz, in probleme. Eu nu ma dus sa vorbesc cu sotia mea, sau ea cu mine numai cand avem, nu stiu o criza, o problema. Trebuie sa comunici zilnic. Viata de credinta este o comunicare zilnica cu Dumnezeu.

In judetul Hunedoara, in urma cu o luna a murit un frate, multi dintre voi l-ati cunoscut. Un anonim poate in ochii multora. Pana la 45 de ani, omul acesta a citit Biblia de 2 ori. La 45 de ani ajunge in necaz, in probleme, in spital, ajunge chiar si in coma. Dumnezeu il scoate de acolo si omul acesta incepe o viata noua. De la 45 de ani pana la 70 a citit Biblia de 157 de ori. Si a predicat in peste 1300 de biserici. Cele mai multe biserici mici de la tara, neinsemnate. Stiti ca mi-e frica de ziua judecatii, o sa spunem:„Eu n-am avut timp sa citesc Biblia.” Si o sa zica Dumnezeu:„Tu de acolo din spate 157. Asa-i?” Da. Ce o sa spui?

Iubitii mei, in al 3-lea rand, omul Lui Dumnezeu inspira incredere si suguranta in cei de langa el. Slujitorul Lui Dumnezeu intra in panica cand ii vede pe acestia inarmati din cap pana in picioare. Cand vad cati erau astia si ei 2. „Ah, domnul meu, ce urmeaza acum, ce o sa facem acum?” Si ascultati acum raspunsul lui, raspunsul omului Lui Dumnezeu:„Nu te teme, caci mai multi sunt cu noi, decat cu ei.”

Am venit in seara aceasta la voi sa va spun nu nu stiu ce predica, nu nu stiu ce idei. Am venit sa va spun doar atat. Ca de cand m-am pocait, sunt de partea celor multi. Nu multi aici, multi dincolo. Apoximativ o treime de ingeri ar fi plecat cu diavolul cand a cazut. Dar 2 treimi si Dumnezeu si Isus a ramas. Si numai daca Dumnezeu ramanea, spunea cineva:„eu cu Dumnezeu formam majoritatea.” Vreau sa te incurajez in seara aceasta si sa iti spun si sa te chem:„Fii de partea celor multi!” Dumnezeu nu a pierdut inca nici o batalie, chiar daca noua ni se pare ca…nu.

Omul Lui Dumnezeu inspira incredere, inspira speranta. Si in vremurile de criza se vede cu adevarat cine este omul Lui Dumnezeu. Psalmul 27 cu 3:„Chiar o ostire de ar tabara impotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme.” Chiar razboi de s-ar ridica impotriva mea, tot plin de incredere as fi. Dar de ce? Ca Nabot a fost omul Lui Dumnezeu si nu l-a scapat Dumnezeu de la moarte. Abel a fost omul Lui Dumnezeu si nu a fost scapat de moarte. Iacov a fost omul Lui Dumnezeu si a fost decapitat. De ce voi pocaitii va incredeti in Domnul? Ca oricum nu va scapa, decat daca vrea El va scapa. Stiti de ce? Pentru ca pentru omul pocait, pentru omul Lui Dumnezeu, moartea nu-i o tragedie, ci este o binecuvantare. Este intalnirea cu Isus. A zis Pavel in Romani 14 cu 8 „caci daca traim, pentru Domnul traim, si daca murim, pentru Domnul murim, deci fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului.” Slavit sa fie Domnul! Uitati-va expresia:„noi suntem ai Domnului.” Noi suntem oamenii Lui Dumnezeu.

Iubitii mei, eu nu va intreb nici macar daca sunteti botezati in seara aceasta. Ca o sa fie si in iad si botezati si nebotezati. Eu nu va intreb azi ce religie aveti? Eu vreau sa va spun doar atat:daca ai frica de moarte, tu nu esti pregatit pentru ea. Cu cat ti-e fricamai tare de moarte, cu atat esti mai putin pregatit pentru ea. Omul Lui Dumnezeu nu are frica pentru moarte, bineinteles asta nu inseamna ca se arunca de pe bloc sau ca intra pe contrasens in cineva, el se fereste, isi pazeste viata. A zis Pavel, pentru mine ar fi mai de folos sa plec, dar raman aici ca sa va fiu si voua de folos. Dar cand trebuie sa plec, va fac o bucurie. Va fac o bucurie.

Tie frica de moarte? Ce va scri pe crucea ta? Inchei primul punct al mesajului intrebandu-te: ce va scrie pe crucea ta de la cimitir? Stiti pe cate cruci scrie minciuni? Ca-i dai 100 de euro la ala care iti face crucea, scrie orice pe ea. Zice:„A fost robul Domnului, el a fost robul pornografiei. A fost robul lui bergam…, a fost robul carpatilor, nu a muntilor carpati, stiti nu? A fost robul violentei, a fost robul injuraturilor. A minciunii. Numai ca pe cruce scrie ca fost robul Domnului. Auzi:„Aici odihneste robul Domnului.” Ii spune Dumnezeu lui Doniel:„Daniele, du-te si te odihneste-te…” Dar cu cateva vesete mai devreme spune:„Domnul meu.” Adica:„eu sunt al Tau.”

M-am uitat la 4 imparati, Dariu, Cir, Belsatar, Nebucadentar. La nici unul Dumnezeu nu ia spus:„Du-te si te odihneste!”. Numai lui Daniel. 12.48

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.