Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


!!!DONATII PENTRU REFUGIATII SI POPULATIA CIVILA DIN UCRAINA!!! SAMBATA si DUMINICA, zile de POST pentru UCRAINA. Detalii AICI!!!

Cristi Boariu – Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi – partea 1/6 –


Slavit sa fie Domnul! Deschidem Cuvantul Domnului la 2 Imparati capitolul 6 citesc de la versetul 8 la versetul 23, un cuvant potrivit pentru vremurile pe care le traim astazi. Pagina din Biblie 395. „Imparatul Siriei era in razboi cu Israel. Si, intr-un sfat pe care l-a tinut cu slujitorii sai, a zis: “Tabara mea va fi in cutare loc.” Dar omul lui Dumnezeu a trimis sa spuna imparatului lui Israel: “Fereste-te sa treci pe langa locul acela, caci acolo sunt ascunsi sirienii.” Si imparatul lui Israel a trimis niste oameni sa stea la panda spre locul pe care i-l spusese si despre care il instiintase omul lui Dumnezeu. Aceasta s-a intamplat nu o data, nici de doua ori. Imparatului Siriei i s-a tulburat inima. A chemat pe slujitorii sai si le-a zis: “Nu voiti sa-mi spuneti care din noi este pentru imparatul lui Israel?” Unul din slujitorii sai a raspuns: “Nimeni, imparate, domnul meu; dar prorocul Elisei, care este in Israel, spune imparatului lui Israel cuvintele pe care le rostesti in odaia ta de culcare.” Si imparatul a zis: “Duceti-va si vedeti unde este, ca sa trimit sa-l prinda.” Au venit si i-au spus: “Iata ca este la Dotan.” A trimis acolo cai, care si o oaste puternica. Au ajuns noaptea si au inconjurat cetatea. Slujitorul omului lui Dumnezeu s-a sculat dis-de-dimineata si a iesit. Si iata ca o oaste inconjura cetatea, cu cai si care. Si slujitorul a zis omului lui Dumnezeu: “Ah! domnul meu, cum vom face?” El a raspuns: “Nu te teme, caci mai multi sunt cei cu noi decat cei cu ei.” Elisei s-a rugat si a zis: “Doamne, deschide-i ochii sa vada.” Si Domnul a deschis ochii slujitorului, care a vazut muntele plin de cai si de care de foc imprejurul lui Elisei. Sirienii s-au coborat la Elisei. El a facut atunci urmatoarea rugaciune catre Domnul: “Loveste, rogu-Te, pe poporul acesta cu orbire.” Si Domnul i-a lovit cu orbire, dupa cuvantul lui Elisei. Elisei le-a zis: “Nu este aceasta calea si nu este aceasta cetatea; veniti dupa mine, si va voi duce la omul pe care-l cautati.” Si i-a dus la Samaria. Cand au intrat in Samaria, Elisei a zis: “Doamne, deschide ochii oamenilor acestora sa vada!” Si Domnul le-a deschis ochii si au vazut ca erau in mijlocul Samariei. Imparatul lui Israel, vazandu-i, a zis lui Elisei: “Sa-i macelaresc? Sa-i macelaresc, parinte?” “Sa nu-i macelaresti”, a raspuns Elisei. “Obisnuiesti tu oare sa macelaresti pe aceia pe care ii iei prinsi cu sabia si cu arcul tau? Da-le paine si apa, ca sa manance si sa bea; apoi sa se duca la stapanul lor.” Imparatul lui Israel le-a dat un pranz mare, si ei au mancat si au baut; apoi le-a dat drumul, si au plecat la stapanul lor. Si ostile sirienilor nu s-au mai intors pe tinutul lui Israel.” Amin Va invit sa ocupati locurile si impreuna cu totii sa spunem Slavit sa fie Domnul!

Dragii mei, multumim Domnului ca ne bucuram de vremuri de pace inca in tara noastra. Si in timp ce sute sau mii de biserici din Ucraina sunt inchide, noi ne bucuram astazi in cantare, in rugaciune si in cuvant. Aceasta n-ar trebui sa ne faca sa ne mandrim, ci ar trebui sa ne responsabilizeze, si sa venim cu smerenie si cu multumire. Pentru ca vremurile pe care le traim, se schimba de la un ceas la altul. Se schimba de la o zi la alta. Astazi este Ucraina, maina poate fi altcineva. Important este, iubitii mei, ca fiecare secunda pe care Dumnezeu ne-o face cadou, sa o stim sa o folosim intr-un mod maxim si intr-un mod eficient. Si spun: Doamne ajuta-ne la asta! Noi nu suntem in necunostinta spunea Biblia de planurile diavolului. Pentru noi, faptul ca exista razboi la ora actuala, nu este o noutate. Biblia spune in Matei 24 cu 6:„Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie” si Cuvantul Domnului spune: „vedeti sa nu va inspaimantati!”. Daca vrei sa pui Matei 24 cu 6. Da de ce sa nu ne inspaimantam? Cand toti se panicheaza, cand toti se inspaimanta…Iubitii mei, s-a demonstrat stintific ca omul sub presiune, sub depresie, sub ingrijorare maxima, sub inspaimantare, sub panica, ia cele mai proaste decizii, cele mai gresite decizii. De aceea Cuvantul Domnului ne spune astazi prin Domnul Isus: Eu v-am spus de 2000 de ani ca o sa fie razboaie, nu-i ceva nou, lucrurile astea trebuie sa se intample.” Dar a spus Domnul „sa nu va inspaimantati!” Stiti ce usor este sa ai pace cand marea este linistita, dar adevarata provocare e sa ai pace in valuri.

Si spunea o cantare:„Sa ai pace in mijlocul necazului tau!” Iubitii mei, in momentul de fata pe glob sunt peste 40 de razboaie. Bineinteles ca noi il cunoastem pe cel din Ucraina din cauza ca este cel mai recent si probabil cel mai mare la ora actuala. Dar in acelasi timp, pe glob sunt 40 de conflicte. Dea lungul istoriei, oamenii au numarat si au spus ca pana astazi au fost 10624 de razboaie, de conflicte. Oare intelegem vremea pe care o traim? Te rog sa pui 1Cronici, 12 cu 32, Biblia vorbeste aici despre o categorie selecta de oameni, putini la numar, care aveau ceva specific lor. „Din fiii lui Isahar care se pricepeau in intelegerea vremurilor.” Dar oamenii acestia spune Biblia aici ca nu se pricepeau doar ca sa se scoata cu pieptul in fata. „Eu stiu ca o sa vina razboi, eu stiu ce vremuri…” NU, NU, Nu! Au spus.„noi ne pricepem in intelegerea vremurilor pentru ca vrem sa facem ceva. Vrem sa stim ce trebuie sa faca Israel. Ce trebuie sa faca Israel.”

Iubitii mei, oare ce ar trebui sa faca biserica in vremea aceasta? Ca de citit stirile stiu ca le citim. Abonati pe grupuri de mesaje, de forward la fotografii, cei care cunoasteti engleza poate studiati si in limba engleza, conflictul care este si suntem informati. Dar spunea cineva ca avem foarte multa informatie si prea putina revelatie astazi. Stim multe, dar oare stim ce trebuie?

Iubitii mei, daca am sta de vorba cu ucrainenii si i-am intreba:Ce aveti nevoie? Ne-ar spune ce au nevoie. Ne-ar spune ca au nevoie de veste antiglont. Un roman ucrainean a plecat zilele trecute in Bucuresti si in tot Bucurestiul a gasit doar 5 veste antiglont, le-a cumparat si a fugit in Ucraina cu ele. E o criza mare. Ar spune ca au nevoie de arme, de medicamente, de mancare, de adaposturi sigure, de munitie. Si totusi ma uit la acest text care l-am citit si cuvantul pe care Domnul mi l-a dat joi a fost acesta: NEVOI ACUTE PE TIMP DE RAZBOI. Si nu o sa intalniti in text nici veste antiglont, nici munitie, nici medicamente, pentru ca iubitii mei din perspectiva spirituala nevoile sunt mult mai mari si mult mai adanci si difera cu mult de ceea ce crede lumea ca ar avea nevoie. Vreau sa identificam impreuna cu dumneavoastra 3 nevoi, 3 lipsuri pe care oamenii le au astazi, pe care lumea le are astazi si care se evidentiaza mai ales intr-o vreme a conflictului. Atunci cand ii pace, cand ii frigiderul plin zici:„Mai nu cred ca am mare nevoie ca totul este ok, totul este in regula.” Dar cand esti intr-o criza, cand nu stii pe ce trebuie sa apuci mana ca sa fugi la vama, atunci iti dai seama ca s-ar putea ca multe din lucrurile care ai crezut ca sunt valori, sa nu mai fie. Si multe din lucrurile pe care le-ai neglijat s-ar putea sa le gasesti dintr-o data valoroase, dar prea tarziu.

In primul rand iubitii mei, ma uit la acest text si observ ca in vreme de razboi, prima mare nevoie este nevoia de oameni a Lui Dumnezeu. Amin? De 4 ori in text apare aceasta expresie extraordinara, deosebita si frumoasa:„oameni ai Lui Dumnezeu, omul Lui Dumnezeu, slujotorul omului Lui Dumnezeu”. De ce e nevoie de oameni ai Lui Dumnezeu in vreme de razboi? De ce nu-i nevoie de reporteri mai multi? Care sa-si riste viata si sa transmita in timp real evenimentele care se petrec? De ce nu-i nevoie de presedinti mai cu vaza, mai cu idei mai multe? De nu l-am putea multiplica sau clona pe Zelenski? La mai multe tari oare n-ar fi aceasta solutia? NU!

In vreme de razboi iubitii mei, in vreme de conflict, se evidentiaza cel mai clar, nevoia de oameni ai Lui Dumnezeu. Stiti de ce? Pentru ca oamenii Lui Dumnezeu in vremuri tulburi, nu se panicheaza, nu fug la antidepresive, nu se dau cu capul de pereti, nu-si smulg parul din cap, ci dimpotriva, ei ofera echilibru, ofera statornicie, ofera speranta, ofera incredere. Pentru ca ei stiu ceea ce spunea regele Mihai, cand a fost exilat din tara, cand a fost scos de comunisti afara ca sa-si poata ei face ceea ce vroiau sa faca, a zis regele Mihai, dupa ani de zile de exil:„M-am resemnat stiind ca istoria este in Mana Lui Dumnezeu.”

– continuare in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.