Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi / Pe Isus oare cine iL asteapta ? - poezie -

Cristi Boariu – Minciuna, cel mai practicat pacat -02-


– continuare din partea 1 –

Dragii mei, un studiu care s-a facut arata ca o persoana minte in mod obisnuit cam de 25 de ori pe zi, 25 de ori pe zi. Este cam greu sa gasesti un pacat pe care omul in face cam de 25 de ori pe zi. Poate a pofti sau a invidia, dar mi-e greu sa cred ca chiar de 25 de ori pe zi. Dar oamenii care nu iL cunosc pe Dumnezeu, care nu au o relatie cu Dumnezeu, pentru ei, 25 de ori pe zi e ceva obisnuit. Cel mai des, 25 de ori pe zi. Si oamenii acestia care au fost intervievati, au recunoscut ca cel mai ades motiv al minciunii lor este sa se protejeze pe ei insasi si sa scape de probleme. Vreau sa va spun dragii mei ca minciuna nu te scapa de probleme, minciuna te baga in probleme. Adevarul te scapa de probleme. Adevarul.

Pe de alta parte trebuie sa recunoastem fiecare am fost copii, avem copii cei mai multi dintre noi, cred ca primul pacat care il face un copil este minciuna. Care dintre dumneavoastra ca si parinti ati luat copii deoparte sa le tineti lectii cum sa minta? Vedeti ca le vine din start, ei s-au nascut cu firea aceasta. Imi scria cineva si zicea: „Frate Cristi ascult predicile dumneavoastra si ale altor frati, vreau sa ma pocaiesc dar nu vreau sa imi schimb credintat in care m-am nascut. A zis: Cum puteti sa ma lamuriti?” Si zic: „Simplu, nu te-ai nascut in credinta, daca te nasteai in credinta nu minteai nu?” Fiecare om, dragii mei, cand se naste, se naste in pacat. Eu nu imi invat copilul sa imi intoarca vorba.

Eu nu imi invat copilul sa imi intoarca vorba si el poate o intoarce. Nu iti inveti copilul ca sa minta, si el minte. E primul pacat pe care un copil il face. Apoi ajunge adolescent, apoi tanar, si daca Dumnezeu nu intervine sa ii schimbe viata si e doar o frica de taicasu sau de maicasa, oricum el va continua sa minta.

Dragii mei, minciuna este un pacat care e prezent peste tot in societate. De la ultimul catun din munte pana la guvern si parlament minciuna e prezenta. De axemplu jocurile de p. nu o sa le gasesti la batrana, la satul acela. Nu? Pariuri sportive n-o sa le gasiti la Lunca Cernei. Sunt pacate in Romania aceasta care nu-s prezente in orice catun sau in orice sat.

Vreau sa va spun astazi si sa va asigur ca MINCIUNA ESTE PREZENTA PESTE TOT. Peste tot. Acum cel mai groaznic ar fi ca minciuna sa fie prezenta acolo unde Dumnezeu a zis ca-i Biserica. Si nu as tine acest mesaj daca n-as fi intalnit astfel de situatii. Pana la urma daca ne cercetam, cred ca fiecare dintre noi in viata am pacatuit in acest sens. Poate chiar o exagerare sa fie minciuna. Stiti?

Dau un exemplu. Intarzii la servici. Un adevar spus pe jumatate, tot o minciuna este. Intreaba sefu de ce ai intarziat si tu ii spui ca a fost trafic aglomerat in Deva. Nu ai mintit, ca a fost adevarat traficul. Numai ca nu i-ai spus ca ai pornit mai tarziu de acasa. Nu? Si asta este o… DRAGII MEI, CEA MAI PERICULOASA MINCIUNA ESTE AIA CARE CONTINE UN PIC DE ADEVAR. CEA MAI PERICULOASA MINCIUNA ESTE AIA CARE CONTINE UN PIC DE ADEVAR. Cea mai periculoasa otrava nu-i otrava singura ci este otrava amestecata cu apa sau cu mancare. Daca ai sti ca-i numai otrava in paharul acela nu o bei.

Haideti sa ne uitam astazi biblic, biblic, ce spune Dumnezeu despre minciuna. Suntem interesati de lucrul acesta. In primul rand dragii mei, vreau sa va spun astazi primul lucru este faptul ca DUMNEZEU URASTE MINCIUNA!

– sfarsitul partii a 2-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Finalizate : Adi Varga - Cresterea copiilor 1, 2, 3 si 4 24-27ian2023, Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si 13 11-23ian2023, Paul Negrut - Ce este si cum este iadul? 1, 2, 3, 4 si 5 6-10ian2023, Cristi Boariu – Ganduri pentru vesnicie 5ian2023, Paul Negrut – De ce lasa Dumnezeu lumea pe mana sodomitilor ? 4ian2023, Cristian Ionescu - Cine Domnului 1, 2 si 3 1-3ian2023
Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.