Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pt.Ucraina I ARHIVA


Plicul Recunostintei 2023 - Miros de Cer / Pe Isus oare cine iL asteapta ? - poezie -

Cristi Boariu – Minciuna, cel mai practicat pacat -01-


Dragii mei s-a cantat despre dragoste, s-a predicat despre adevar si sa stiti ca cele 3 atribute principale ale dumnezeirii sunt sfintenia, adevarul si dragostea. Oricare dintre aceste 3 atribute daca il scoti, noi nu mai putem sa avem o incredere deplina in Dumnezeu si chiar si pocainta nostra, crestinismul si totul este zadarnic, daca n-ar fi dragoste, n-ar fi crucea, n-ar fi jertfa Domnului, nimeni nu ne-am fi putut pocai. Nu? Daca n-ar fi sfintenia, atunci care ar fi deosebirea fata de diavol. Si daca n-ar fi adevarul, cum am putea incepe o relatie pe minciuna.

Dragii mei, am inteles in aceasta seara, desi exista ziarul numit A. si nu vreau sa jignesc pe cineva care lucreaza acolo, totusi nu acela este Adevarul. Adevarul este Domnul Isus Hristos, slavit sa fie Domnul. Exista ziarul care se numeste Libertatea, sa va fereasca Domnul sa il rasfoiti. Ca n-o sa mai fiti liberi, n-o sa mai fiti liberi pentru ca contine multe lucruri urate. Libertatea adevarata nu-i intr-un ziar, ci libertatea adevarata o da Dumnezeu. Atunci cand te salveaza de vicii, cand te salveaza fata de pacat si te duce in Biserica Lui.

Fratele Paul citea un verset foarte important si anume ca Biserica are aceasta temelie pusa pe Adevar, pentru aia dragii mei, Biserica nu a putut fi distrusa de nimeni. Nu exista companie sau firma care sa aiba asa vechime cum are Biserica. Si chiar daca ar avea vechimea respectiva, nu ar avea nici o continuitate dupa moarte, Biserica are continuitate dupa moarte pentru ca se va intalni cu Capul Ei, cu Isus Hristos, Slavit sa fie Domnul!

Stau inaintea dumneavoastra astazi si m-as bucura sa nu va placa predica care o predic astazi, m-as bucura sa va placa predica fratelui Paul pentru ca s-a vorbit despre adevar. Sa va fie groaza de ceea ce veti auzi astazi! Despre minciuna, sa nu doriti sa mai ascultati predica asta vreodata. E un subiect dragii mei, care eu cel putin n-am auzit pana acum, sa se predice o predica de la cap la coada despre minciuna, poate, sau a fost. Eu nu am auzit, pentru ca ne cam ferim de acest subiect, il amintim asa din cand in cand prin predici.

Dar dragii mei, vreau sa va spun ca de 2 saptamani, apasa aceasta greutate pe sufletul meu, sa predic acest mesaj. Sa vorbesc despre minciuna. Si nu as face, daca ar fi minciuna un lucru izolat. Daca s-ar intampla asa in Africa, daca nu ne-am intalni cu ea. Dar vreau sa va spun dragii mei ca minciuna si acesta este titlul predicii, este cel mai des practicat pacat, pacatul cel mai la indemana si cel mai des practicat de oameni.

E de fapt, minciuna de fapt este primul pacat mentionat in Biblie. Si vine diavolul, vine sarpele la Eva si ii spune o minciuna pe care Eva o v-a crede: „Hotarat ca nu veti muri! Ceea ce a spus Dumnezeu a fost o gluma doar. A spus asa numai sa, are El ceva cu pomul ala, nu vrea sa il atingeti, dar voi n-o sa muriti!” Vreau sa va spun dragii mei astazi, ca si ultimul pacat mentionat in Biblie este tot minciuna. Te rog sa afisezi Apocalipsa 22 cu versetul 15 : „Afara sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna.”

Sa stiti ca sunt mai multe categorii de minciunosi. Sunt oameni de exemplu care au mintit o data in viata. A fost un eveniment, le-a parut rau de ceea ce au facut, s-au pocait, sunt oameni care iubesc minciuna, asta este alta categorie, sunt oamnei care traiesc in minciuna, astia sunt virusati. Spune in Biblie in Ioan 8 cu 44, Isus se adreseaza unor categorii de oameni care nu te-ai fi asteptat sa le zica Dumnezeu asta nu? „Voi aveti de tata pe diavolul si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru” si acum ascultati: „el de la inceput a fost un ucigas si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Oridecate ori spune o minciuna spune din ale lui, caci este minciunos si tatal minciunii.”

Dragii mei, spunea cineva si cred ca are foarte mare dreptate: nu cand un om bea se aseamana cel mai tare cu diavolul, si daca bea e dezastru, pentru ca ii ia diavolul mintile, sau fumeaza sau face alte lucruri, cel mai mult se aseamana un om cu diavolul cand minte. Sa nu uitati ce spun astazi. Cel mai mult se asemanana nu? Pai te uiti la un copil, azi eram undeva la o binecuvantare si un tata tinea un prunc in brate si mama era langa el si am spus surorii: „Te rog sa nu te superi pe mine dar seamana tare bine cu taicasu” Se vedea pe el. Vreau sa iti spun in seara aceasta ca oridecate ori accepti minciuna si o practici, semeni bine cu diavolul. Poate te supara adevarul, dar adevarul este adevar chiar daca doare.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Finalizate: Cristi Boariu - Esti pregatit pentru prigoana? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 si partea a 8-a 10feb-17feb2023, Cristi Boariu - Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 si partea a 12-a 28ian-09feb2023, Adi Varga - Cresterea copiilor 1, 2, 3 si 4 24-27ian2023
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost. Librarie crestina: ICAM.RO. Radio crestin: Unison
.